Dneska sme boli u doktorky na kontrolu boli sme chorí. Stále nemáme ani prvé očkovanie lebo sme občas chorí koncom mesiaca budeme mať 6. Mesiacov a môj syn sa otočí len keď ho dám na bruško tak len na bok sa prekotula naspäť sa dať nevie a doktorka povedala že na 6 mesiacov by mal vedieť toho viac. Mám obavy že nieje niečo v poriadku... mamičky prosím vás povedzte mi vaše deturence vedia sa viac pretáčať?
@mariadre moja má tiež teraz 6m a sama sa dáva na bruško stále ale naspäť na chrbát nevie. A keď je na brušku tak začína dvíhať zadok a už som ju videla aj na kolenách opretú.
@svokrinjazykmonika vo vani môj kľačí tiež na kolenách
@mariadre no asi treba neurologa, aj ked je mozno len taky trosku menej pohyblivy a nic viac v tom nie je. Moja sa pretacala na brusko uz v 3. mesiacoch. Ale z brucha naspat az v 7. To vysetrenie u neurologa nie je nijak strasne. My sme boli kvoli zlezanej hlave.
@mariadre moja bola lenivá, nechcela sa pretacat vôbec. Ani snahu nemala. Začala až ako 7-8 mesačná a to naraz, aj na bruško, aj na chrbát. Dr mi vravela, že každé dieťa je individuálne, niektoré začne skôr, iné neskôr. Podľa mňa ešte nemusíš mať stres. Ale nie náš názor je dôležitý, Dr ho posudzuje komplexne, nielen to, či sa pretaca. Ak Ti dá odporúčanie, začni s cvičením a uvidíš.
@mariadre v 6.mesiacoch uz by sa malo babo samo otocit... Ale ked je stale chore, tak aj to moze mat vplyv. A pediatricka neriesi, preco je take male babo stale chore? Ja by som chcela ziadanku k neurologovi, pripadne na fyzioterapiu (nechapem, preco vas niekam uz neposkala) . Moj syn sa zacal pretacat v 6.mesiaci, ale videla som na nom, ze motoricky je trosku slabsi, tak som si vynutila ziadanku (vraj netreba), ale trebalo, doteraz chodime na cvicenia, hoci preventivne. Nic vazne nema, ale potrebuje spevnit.
Urcite to podla mna treba riesit.
Deti maju rozne tempo... mlada sa prvy krat pretocila ako 6 mesacna, ale ona bola predcasniatko...cvicit sme necvicili, proste som jej dala cas...vsetko robila svojim tempom, stat a obchadzat nabytok az rocna a 15 mesacna chodila... jej starsi brat opacny extrem - ten sa pretacal od porodnice, 4 mesacny stvornozkoval, 6 mesacny obchadzal nabytok. Keby to neuvidim, neuverim, ze nieco take existuje... pointa ale - deti maju vlastne tempo, tieto moje dve obe aktivne a intenzivne sportuju a je absolutne jedno, kedy co robili... Jasne, ze su urcite milniky, kedy treba urcite veci dosiahnut, ale to mlada splnila, len bola skor na konci toho rozsahu...
Treba ist na neurologiu a taktiez na fyzioterapie, ak vam neodporucala dr najdite si sukromne
Necakajte a nedajte sa obalamutit nazormi, ze kazde dieta ma svoje tempo alebo ze je lenive, ano kazde ma svoje tempo ale v takom case by toho uz naozaj mal vediet viac