Ahojte, chcela by som sa spýtať, o koľkej večer vám v lete zaspávajú bábätká. My kúpeme medzi 7- pol 8 a malá vždy zaspí až o 20:45-21:30. Dovtedy sme v spálni a snažím sa ju uspať. V poslednej dobe už ani večer veľmi neplače, ale zaspí vždy až tak neskôr. Spàlňu máme na východ a máme žalúzie ale aj tak myslím, že jej proste vadí to, že slnko nezapadlo.. snáď na jeseň bude zaspávať skôr..?
@janulka2811 myslím, že cirkadiánny rytmus už má, v noci pekne sinká, budí sa až okolo 2 na kŕmenie a potom až o 5-pol 6.. cez deň papá každé 2 hod.. čiže už odlušuje deň noc podla mňa
@dextella14 ma 10 tyzdnov co by si chcela od nej? Nie je stym problem ze zaspava okolo 21.00... problem je ze mas vysoke naroky na babo... bud rada ze zaspi o 21.ej... potom pridu zuby a nebude spat celu noc...
Moja zaspava az 22.30
@nikoletah nemám žiadne nároky, len v každej anglickej literatúre o výchove detí dávajú deti spať už o 7-8, a to u našej malej nehrozí. Tak ma zaujímalo ako to majú iní
@dextella14 ano spat o 7ej, chodit ako 10 mesacne, vsetky zeleninove prkrmy milovat, ako 3 rocne vediet po anglicky + po nemecky ako 4 rocne pisat, citat... a 10 rocne kludne mozu vynajst liek na rakovinu....
Je to ividualne, kazde dieta je ine, ked moja ako 2 tyzdnova prespala celu noc 12 hodin v kuse tak prespala-a to by este mala jest v noci podla tabuliek.. nebude vo vsetkom podla tabuliek...
moj chodi spavat o 7mej ,ma uz 3 roky a ked mal par mesiacikov tak chodil o 6 a spal do rana s dvoma jedeniami.... ale zeleninove prikrmy az tak nelubi 😂 skor lubi hranolky a snazime sa tomu vyhybat ale sem tam trosku dam 😨 hadam ma nikto nezabije. Ale co sa spanku tyka je od malicka ukazkovy, ale nadstavil si to niejak sam...a ja uz len dodrzujem .
Malá má rok a chodí spať medzi siedmou a pol ôsmou. Tak to máme nastavené od malička... Veľmi ma to teší lebo aspoň máme s manželom aj chvíľu pre seba... Dúfam že jej to dlho takto vydrží 🙂
@lavender21 a nevadí jej cez leto dlho svetlo? Kedy kúpete?
@dextella14 nasa mala v tomto veku chodila spavat s nami okolo desiatej. Skor nezaspinkala. Ono sa to aj tak meni kazdy tyzden.
@dextella14 Ak mas pocit presvitania...zatemnovacie zavesy
Moj syn ma vlastny biorytmus, sam sa nastavil. Vecer zaspaval o 18, ale do cca roka sa budil este zo 2-x a vstaval 4.45! Teraz bude mat 2 roky, zaspi okolo pol 8, a ak "prespi noc", tak vstava okolo 4! Pre mna je to stale hlboka noc, ale co mam robit, aspon ho ucim lezat, kym nebije kostol o 6. Alebo sa v noci zobudi na mlieko, je cca 2 hodiny hore, a rano vstava na budik o 7. Zobudit ho musim, lebo jednak chodim do roboty, a este aj kvoli rezimu, keby som ho nechala spat, bohvie kedy by spal cez den a potom vecer.
V 10. tyzdnoch sa budil lubovolne a hlavne vela plakaval.
To sa bude este dost menit..moje dievky maju 2 a skoro 4 a vstavaju a chodia spat podla slnka :D sice ony od malicka vzdy vstavali skoro, ako babatka tak o 5... teraz potiahnu aj do 6 :D ale v lete, co je dlho svetlo, tak mozem ich dat spat o pol 8, ale robia bordel v izbe do 9tej 🙂 takze kniha pise, ale dieta nie je kniha a co sa spanku tyka, detto..moja svokra nechce pochopit, preco moja starsia dcera od 2 rokov nespi...mysli si, ze nemala rezim a ja som ju nedavala spat...ale skuste presvedcit dieta, ktore vo svojich cerstvych 2 rokoch je schopne skakat hodinu po posteli miesto spanku (to ja uz som skoro spala miesto nej 🙂 , ze ma zavriet oci a zaspat, lebo babka chce 🙂
@lavender21 aj ja mam na tom rada ze mame vecer klud a cas pre seba...a potesim ta,nas ma 3 roky a stale chodi spavat o 7 .... hadam aj u teba to tak bude 👍👏
@dextella14 kúpeme o 18:45, potom už len vypije z fľaše mlieko a uspaáame na rukách... Nemáme ani žalúzie, normálne je v izbe vidno ale vôbec jej to nevadí. Tak do 15 minút zaspí, jedine ak poobede vstane neskôr tak jej to večer trochu posunieme, teda že kúpeme 19:15. Ale to výnimočne. Dnes vynechala poobedný spánok tak spala už o siedmej, kúpali sme trochu skôr... Ale včera potiahla od siedmej do siedmej, raz v noci ešte papá, ale je to paráda... 🙂 od mala si zvykla že sa okúpe, napapá a ide sa spať. Až na pár výnimočných dní nemala problém so zaspávaním...
@jantato no, mám celkom obavy ako to bude keď príde druhé bábo, ale snáď sa nám podarí ho tiež nastaviť na rovnaký čas. To by bola paráda 🙂 tie večery sú na nezaplatenie 🙂
@dextella14 nas maly ma 6 tyzdnov a o 19tej (plus minu 15min) ho kupeme dame jest a zaspava okolo 20tej..potom sa budi okolo polnoci o druhej a stvrtej ale to sa vzdy iba naje a spi dalej -max 10min.prebera sa okolo 7mej rano a uz potom normalne fungujeme.nekojim a zda sa mi to dost casto nato ze ma UM..ale doktorka povedala ze je to uplne normalne na tak male babo..snad sa to ale casom zlepsi a prespi dlhsie 🙂
moja malá v 2 mesiacoch chodila spavat okolo pol dvanastej vecer ale spala da rana do 8 a cez den mala aj 4-5 spankov, teraz má dva roky ide spat okolo pol desiatej vecer a spime do rana do osmej. A sme spokojné
@dextella14 nemusi..moji obaja nejak boli nastaveno na cas okolo 21.. 20:15-21 rozpatie,ale najcastejsie to bolo tak 20:45-21..
@dextella14 chapem ze je to tvoje prve babo no moja rada zahod knizky do kosa a riad sa sama sebou. Mne prvy syncek chodil spavat teda zaspal po 22. A druhy je do 21 KO. Kazde dieta je ine. Riad sa babatkom a svojim sedliackim rozumom a vsetko bude dobre uvidis 😉
@lienka9 a pred kupanim neje? Lebo namto vzdy vyjde tak, ze pred kupanim dostane papat, potom ma kupanie ako aktivitu a uspavame.. to trva vzdy dlho tak vzdy dostane este papat aj pocas uspavania
@bucko555 no aj naša má cez deň 4-5 spánkov.. ale iba hodinových, keďže sa každé 2 h kojí
@dextella14. Skús dávať viac na bruško nech sa unaví ..ale nieje dôležité o koľkej ide spinkať ale celkový počet hodín koľko odspi za 24 hodín 🙂
@dextella14 a kŕmiť po kúpaní nie pred ...
@dextella14 my mame take iste ritualy. Uvidime na jeseň...myslim, že pojde asi skor spat....
@lubik87 no to sme skusali a bola to katastrofa... strasne revala cele kupanie bolo to otrasne... takto sa aspon smejka a pekne si to uzije
@dextella14 my sme davali spat o 20:30/21 od vzdy a tiez sa budila okolo 2a potom az rano o 8.
@dextella14 bude sa to strašne menit každým mesiacom.Nas chodil spávať ako minimo medzi 20-21 vstával okolo 9 ráno a v noci sa budil každé 3 hod na kojenie a spával tak dlho do 2,3 rokov
Niekedy zastával až 21:30 a ja rovno s nim
Nenut ju nasilu spat a uspavat
@dextella14 ja poznám 5 r chlapca ktorý chodí spávať 19:30 vonku svetlo a už spí ale vstáva ráno 05 to by ma porazilo🙂
My sme boli s minimom ešte v lete kade tade vonku o 19 nesil ten režim, ked začne loziť chodiť bude to zase iné.Mozno už cez deň nebude mať krátke spanky, ale jeden 2 dlhšie
Môj od malička vstal o 09 o 11 znova spal hodinu to som rýchlo navarila pre nás,, alebo jemu príkrm a potom poobede 2,3 hodiny spal v kočíku vonku až v roku aj pol sa naučil spať poobede v postieľke už som bola unavená z toho kocikovania po vonku potom potiahol až do 21 celé roky sa nič nezmenilo takto to mal nastavene
Ešte nerozozna deň či noc či čas ...
Časom sa to upravy.