Ahojte...chcem sa len opytat, ze ci ste davali svoje dietky spavat na noc aj o tomo case,ci sa vam kvoli tak skoremu spanku v noci budili a dokedy rano spali...Ja som davala malu (10mesiacov) spavat o 19tej a spala do 6:00-6:30, no odkedy posunuli cas na zimny, tak od 17tej je uz taka mrzuta,ze sa s nou skratka do tej 19tej neda,tak horko tazko ide spat 18:30 ale dost zle zaspava,aj sa budi,mrnci a rano kuvika o 5:00-5:30...ci uz je taka rozrusena alebo to je len chvilkove napr zo zubkov,neviem. No viem,ze o tej 18tej by mi v pohode zalomila,len sa bojim ze to je moc skoro a zobudi sa trebars o 4 🙂....Co vy na to?
moja mala ma 8 mesiacov a vacsinou chodi spavat o siedmej. ma vsak dni, kedy ide skor a tiez ked ide az o deviatej. tiez som si myslela, ze fajnovo, ide spat o deviatej, tak sa zobudi rano o deviatej. ale tak ako pise ketrinka17, budi sa stale v rovnakom case, bez ohladu na vecernu hodinu zaspavania. Uloz ju vtedy, ked je unavena, zbytocne budes predlzovat cas, kedy ma ist spat a bude len mrzuta a moze mat potom aj problem zaspat a mat pokojny spanok.
Každé dieťa máinú dobu spánku, my sme dlho chodili tiež o 18:00 a spal do 6:00, potreboval toľko spať a aj keď sme mu to posúvali a dali neskôr, ráno vstal o tom svojom čase... teraz má 2,5 roka a chodieva cca o 19:00 - 19:30 a vyhovuje mu to....potrebuje tak dlho spať, tak ho tak dávam... ráno sa budí o tej šiestej, lebo chce s nami ešte v posteli poležať.
@zszudorova tak to ti zavidim ze ti tak dlho mala spi, ja mam totizto nespave deti (najstarsia spala iba 10 hodin v noci od 6m a moja najmladsia- 10m spi "az" 7 hodin za den a noc 😒 ) a davala som ich spat ked boli unavene, pretoze cim dlhsie som pretahovala, tym boli viac vynervovanejsie a neprospelo to ani im a ani mne ☹ . neviem teda ako ti spi cez den, ale mozno by som skor skusila presunut denny spanok o hodinu neskor(zo dna na den pridavat 10-15 min.) a tak by sla vecer spat neskor a spala by rano dlhsie 😉
aaaach jo.asi to bude aj tou zimou,tou tmou a tak...v podstate by som mohla byt stastna lebo mam vecer klud,len problem je v tom, ze ,,ako rodina,, to jest s manzelom mozeme fungovat az od tej 16tej a to sa ledva niekam vytrepeme,napr. na navstevu a uz musime trielit domov. no nist, panom je dieta. koniec koncov taka navsteva ked mala hodinu rumadzga lebo je uz unavena tiez za vela nestoji
@vevesh vies co nemusis zavidiet, mala mi dost vela spi a ja by som prave uvitala keby menej lebo sa pri nej nudim :P no a spi tak,ze prvy krat spi o tej 8mej, 9tej, podla toho kedy rano vstane, potom o tej 11,12 a este 14,15....posledny spanok jej vychadza max do 16tej ale to skor vynimoce, väcsinou do 15:15,15:30...neviem ci to je zrozumitelne...proste ona je uz po tych 2-2,5 hodkach unavena...a preto ked potiahne napr do 15:30, tak uz o 17:30 je K.O. lebo pravdaze k veceru je to uz najhorsie...a sem tam ked sa aj stalo ze isla spat neskor ten posledny, ze potiahla do 17tej,aj tak o 18tej uz bola hotova...proste je to jej cas asi
@zszudorova moze byt, kazdy ma ine biologicke hodiny. znama mala maleho presne tak ako opisujes, cize to poznam. ked idem k nej na navstevu tak este aj teraz je problem (jej syn-4r a dcera 1r) ze jej deti spia a moje nie..ale neriesime 😉oni idu spat a moje sa dalej hraju, dokial jej deti nevstanu 😀 a tiez to nie je super, ked deti nespia takmer vobec, pretoze nic nestihas a nemas cas ani na oddych, ani na seba 😒 taky zlaty stredny priemer by bol najlespsi 😀 no ale nenavyberame si...
@vevesh vsakze?priemer 🙂ono mne by to nevadilo keby mi mala zaspala hocikde...lenze ona spi dobre len doma,ticho,tma...uspim ju horko tazko aj inde ale da 30-40min a potom pisti lebo neni dobre vyspata...booooze moj,to som si vzdy myslela, ze dieta ked je unavene tak skratka spi a hocikde..jaka som len bola neznalaaaaa....a nielen ohladne spanku. chichi
@zszudorova ...ako sa hovori najlepsie su vlastne skusenosti a najlepsie sa uci na vlastnych chybach 😀 😀 tiez som sa zo zaciatku napocuvala, ake by babo malo byt..no ale bohuzial moje akosi tie "normy" nesplnaju 😀
@zszudorova a spáva ti cez obed, poobede?
@belasy_motylik uz som to pisala ,,kolegynke,,
mala mi dost vela spi a ja by som prave uvitala keby menej lebo sa pri nej nudim :P no a spi tak,ze prvy krat spi o tej 8mej, 9tej, podla toho kedy rano vstane, potom o tej 11,12 a este 14,15....posledny spanok jej vychadza max do 16tej ale to skor vynimoce, väcsinou do 15:15,15:30...neviem ci to je zrozumitelne...proste ona je uz po tych 2-2,5 hodkach unavena...a preto ked potiahne napr do 15:30, tak uz o 17:30 je K.O. lebo pravdaze k veceru je to uz najhorsie...a sem tam ked sa aj stalo ze isla spat neskor ten posledny, ze potiahla do 17tej,aj tak o 18tej uz bola hotova...proste je to jej cas asi
Moj maly ma 16m a niekedy mi zaspi aj o 18 a vstava o 6h ale on aj ked zaspi o 22 aj o 18 stale vstane o 6-7hod. Podla mna v pohode, ak dieta chce spinkat, tak ho daj, este do leta mi maly vstaval aj o 5h,, 🙂 a ja mam strasne rada ked si mozem vecer v kluuude sadnut, precitat nieco, pozriet tv a maly spokojne buvka 😉