Večerný rituál s 3-mesačným bábom

nika2244
19. apr 2020

Ahojte! Aký sa vám osvedčil večerný rituál s malým 3 mesačným bábom? Kúpať a hneď spať alebo kúpať, pohrať sa a tak ísť spať?

erickatt
19. apr 2020

@nika2244 kúpať napapať a spinkat

pribinak
19. apr 2020

Nie hrať, veď ho úplne rozoberies

Okúpať vymasirovat, dať vypiť mlieko a spinkať

sandazu
19. apr 2020

@nika2244 už pred kúpaním pomaly navodiť atmosféru, že sa pôjde spinkať...to znamená utlmiť hranie, stlmiť svetlo, aj tón hlasu... vykúpať, pekne vymasirovat mliekom alebo olejčekom, vypiť mliečko a pomaly uložiť spinkať....v izbičke nemať úplnú tmu.... opäť slabé svetielko...mne sa osvedčili také svetielka ktoré sa po hodine samé vypnú...majú super tlmené svetlo a tvar včielky Máje. Máme dvojky, takže každá má pri postieľke svoju...

lydiasabolova
19. apr 2020

Nie som zástanca každodenného kúpania..starší synček, teraz už 1,5 ročný, mi dokonca nechcel spinkať po kúpeli, prebúdzal ho.
Mne k vytvoreniu režimu, celodenného aj večerného, u môjho 3mes synčeka dopomohol práve ten starší.. On sa ráno zobudil, ja som ešte driemala, medzitým vstal malý na kojenie.. ale keďže už okolo neho bolo ,,rušno,, nejak si to zafixoval, že to je už začiatok dňa.. no a večer som na nich bola sama (manžel mal poobednú prácu, chodil domov v noci), tak som bola nútená sa nejak ,,zariadiť,, - staršieho som vychystala na spánok, zhasla som, dala mu fľašu s mliečkom, keď dopil, ,,dobrú nocku ľúbim ťa,, a začala som mu hmkať uspávanku (hmkanie tej istej piesne používam cca od jeho 3mes) no a počas toho hmkania som mladšieho nakojila a potom uspala v náručí. A keďže sa to takto stále opakovalo, tiež si akosi zafixoval, že už je čas spinkať.. teraz má 3,5mes - cca o pol 8 večer vychystám staršieho, malý medzitým čaká v postieľke, staršiemu dám fľašu, kým pije, s menším na rukách pozhasínam, vyvetrám, po dopití ,,dobrú nocku ľúbim ťa ideme spinkať, dobre?,, on zaľahne, my k nemu, začnen hmkať uspávanku, malého poležiačky nakojím, potom vymením prsník za dudku, pritúlim a obaja sú cca do pol 9 tuhí a maminka si môže konečne nohy vyložiť 🙂
suma-sumárum, pravidelné ranné vstávanie a bude aj pravidelné večerné zaspávanie dokonca aj bez kúpania.. 🙂

zuzanka.zuzu
20. apr 2020

ano, na to pozor, niektoré bábätká voda prebúdza, neuspáva 🙂

nika2244
autor
20. apr 2020

@zuzanka.zuzu asi sme ten prípad

jajka71
20. apr 2020

@nika2244 zistis co dietatu pomaha zaspat, ja mam 2icky a dceru kupanie prebralo k zivotu, rozhodne netreba kupat kazdy den a rozhodne spociatku staci cista voda....ked zistis co dietatku pomaha zaspat, urob program tak, aby zaregistrovalo, ze to znamena ide sa spat. Nasmu malemu to velmi pomohlo. A neskor vedel, ze potom ro a to a ide sa spat. Detickam pomaha rezim, lebo neskor vedia, co bude nasledovat a naco sa mozu tesit (von, jest, ideme na ihrisko...ide sa na vylet...). Na kazde dieta nieco ine plati a moze sa to zmenit, sle sama uvidis, co zvycajne zabera ;)

heidy222
20. apr 2020

Ja som nikdy nezavadzala nejake extra Rituale, aby sme potom neboli toho otrokmi. Rezim Len taky ze chodi sa spat v rovnaky cas (okrem dovolenky napr.), Jedlo v zhruba rovnaky cas. nekupem denne. Mladsieho 4 mesacneho Len vezmem z obyvacky prebalit, umyt podla potreby, povie sa dobru Noc starsej sestre a jediny ritual ze ho kojim nie v obyvacke Ale v spalni. Potom zaspi. Dokedy sa ideme spat Mame normalnu aktivitu, vecera, rozhovor, aj s malemu sa prihovarame, svetla som netlmila,az ked Uz sa islo spat v spalni.

tuppuk
20. apr 2020

Nejaké presné rituály sme nemali ani my, no my sme boli dosť ako tak akční, tak sme sa snažili ako tak dodržiavať aspoň časy +-. Tak sa skúste okúpať napať a potom ho ešte unav nejakou tou hrou