Ahojte
prosim dajte tipy ake mate vecerne ritualy pred zaspinkanim. My sme doteraz mali taky ze sa maly kupe, potom ho este kojim, pekne sa ukludni, ideme do spalne kde sa este chvilku tulkame, zaspievam mu uspavanku, dam do postielky a odidem. Zaspinka sam pekne ale uz ho nebudem vecer kojit a neviem cim to nahradit lebo vtedy sa super ukludnil a na citanie rozpravok je este maly.
zelmirka1,ja čítam malej také krátke rozprávky už od pol roka...to je náš večerný rituál - kúpeľ, večera, rozprávočka, pritulkanie, pobozkanie a odchod z izby 🙂
jarus to mate fajn, maly ma sice knizky rad ale nevydrzi vobec pocuvat takze nam asi rozpravka nehrozi, bud chce otacat strany co robi dost rychlo alebo zavrie knizku a je hotovo.
no my mame po 18.00 kupanie, pozrie si vecerniček a sam si ide lazkat,vypije mliečko a zaspi vačsinou do 10 minut ale ležim vedla neho. 😉
mlieko, cumel a latkova plienka,s nou zaspí hned 😀 ,ale zato ju vlači aj s cumlom všade ---- už zas kričí "ple pléé ,dudu " ešte aj ked truby do trubky tak rúby že duduuuu duuuuduuu 😀
zelmirka, neboj, aj pri fľaši sa ukľudní. ja som tiež kojila 18 mesiacov a síce pri fľaši nezaspí hneď ako pri prsníku, ale upokojí sa a potom sa už len túli a hľadá si polohu. šlo to pekne samo, pochopil, že mamkine mliečko vystriedalo mliečko z fľaše a berie ho ako poslednú bodku pred spaním rovnako ako prsník.
zelmirka, malá pri čítaní leží v postielke...niekedy sedí a niekedy aj stojí, ale prevažne leží...ked bude väčšia budem jej čítať tak, že ju budem mať na kolenách, zatiaľ nám to vyhovuje takto
denisocka - presne ako u nas 🙂 😉 mlieko, cumel, plienka a spi..
cumel a plienku nosi so sebou vsade!! hrozna zavislost.. "duuuuuuuduuuuuuuuuu" 😝
no ja som nasho drobca vcera vecer definitivne odstavila,lebo posledny mesiac som ho kojila uz len vecer a veru pri flaske sa tak neulkudnil ako pri prsniku,lebo tu vydrulal raz dva,a prsnik si cuckal a tym sa ukludnoval...
Takze vpodstate mame podobny problem ☹
Aj mu spievam potom aj recitujem basnicky,ale veru trva to inu chvilku ako predtym kym zaspi.Ale hadam sa to upravi,lebo zatial su to len dva vecery bez kojenia...
Ale tiez mi bodnu nejake rady,ako to zlepsit 😉
ahojte!
my sme sa kojili 19 mesiacov, tiež sa bobek pri tom ukludňoval... po odstavení som mu fľašu nedávala, už mi pripadal "starý" na učenie sa na "flaškovanie"... takže večer sme začali jedávať jogurt, potom sme spolu pár minút pozerali telku, aby už nebehal, a potom išli do postele, ja som si ľahla s ním, držali sme sa za ruku a tak zaspinkal... viem, že niekomu to nevyhovuje, ale u nás to takto fungovalo... najnovšie, asi týždeň zaspinká aj bezo mňa, som mu skrátka povedala, že idem ešte "cikať" a potom za ním prídem a na moje veľké čudovanie to zabralo 😀
skúšali sme to totiž už viackrát, ešte keď bol menší, ale vždy to skončilo s veľkým revom, ktorý som ja nezniesla...teraz to už asi pochopil a vie, že keď sa zobudí, budem pri ňom...
no uvidíme, ako ho donútim chodiť spať do svojej izby neskôr.... ale to je už iná téma 😀
diky greguska mne sa tiez zda ze je dost velky aby som ho teraz ucila na flasu a umele mliecko, fakt neviem ci to treba....
veceru papa normalne este pred kupanim tak hadam to skusime normalka chvilku s nami v obyvacke sa niako ukludnit ,nieco si precitat a tak. Maly nikdy nezaspinkaval na prsniku, len sa pri nom krasne ukludnil. Inak to co pises som pocula od viacerych mamin ze povedia ze idu cikat, napit sa a zatial dietko zaspi, ale moj maly caka potvorka jedna takze som ho naucila sameho zaspinkat ked mal 15 mesiacov, dalo sa to v pohode, cim su vacsi tym viac chapu.Tiez mame na spinkanie dudel, plienku.
Ale piste dalej kocky ake mate ritualy, inspirujeme sa .... 😉
danulik a naš je skoro rok starší a je to ešte horšie,ak ju nema po ruke tak amen ,hlavne ak ju zabudneme pribaliť k babke. no a ešte taka vec,že nie plienka hocijaká,najlepšie taka špinava,vyvalana po zemy,obliata čajom a kadečím,ked mu vymením za čistu a tuto idem oprať /mame take ovečkove / tak ovonia a odhodí a krik, že chce druhu
denisocka - my mame preventivne aj v aute a aj u babky zo dve plienky, aj cumle 😀
s plienkami sme na tom opacne - lili si chodi vytahovat stale ciste a tie "pouzite" roztahuje po celom dome.. potom ich len zbieram a periem..
som zvedava dokedy ju to bude drzat.. dufam, ze nepojdeme s plienkou a cumlom aj do skoly 😀 😅
zelmirka,
nas ked mal 11 mesiacov, tak som mu davala na veceru kasu /cca100ml - hustu lyzickou/, okupkali sme ho, obliekli, este som ho zvykla potom nakojit a potom pomojkat a spinkat. Jeden vecer sme skusili kojenie vynechat a v pohode...odvtedy som ho vecer nekojila. Neskor sme vynechali aj to ranne.
Takze teraz okolo pol 8mej mu spravim mleicnu kasu /teraz ma strasne rad nestle straciatella :D / peknu husta, chvilu este cita s tatinkom knizky alebo sa hraju s autickami, potom okupat, ponatierat telicko 🙂 obliect, troska pomojkat, cumlik do pusy, plienku do ruky a spinkat 🙂 Stojim pri nom pri postielke kym zaspinka.
Tiez sa mi zdalo zvlastne naucit ho na flasu v jednom roku. Dokonca ani nedavame mliecko ako take, iba take mliecko s kasou a to zvacsa na ranajky a z poharika so sosacikom 🙂 ale to uz je na inu temu.
Vela stastia 🙂
a ešte mi celou cestou dával voniať že - hmmmmm ,hmmmmmm ako vonia .... a ta plenka už videla za tie dni asi všetk,od obeda cez ranajky 😀 ,podlahu ....
tak tak, a u mna kažy chodil kukať či sa nepridusil plienkou a ja že nechajte preboha,bo sa zobudi
denisočka naš maly tak isto zaspava s plienkou,dudel už nema od 13-14 mesiacov ale plienku tu hej 😉
plienka je fajn aj my ju mame ale akosi som myslela ze viacere popisete ake mate ritualy vecer a nic....hej baby 😉
Zelmirka, ja ti napisem nas, ale je nevtipny, a ani nicim inspirativny. Od 2 mesiacov sa po najedeni polozila do postielky a zaspala. Od 6m zaspavala s flasou a ked narastli zuby flasu vypila v obyvacke a sla do postele bez nej po umyti zubov. Tak je to dodnes. Jedinym ritualom je pred spanim "anjelicku moj straznicku...", ale ten uz si tiez odrecituje sama...
no teda lula5 to je pekne, nuz kto umi ten umi 😉
inak do 6 mesiacov zaspaval maly tiez tak ze som ho dala do postielky a spinkal ale cim je vacsi tak je to ine,
ale v podstate nema problem zaspinkat len som chcela vediet ako to robia ine maminany lebo kojenie je super, krasne ho ukludnilo pred spinkam tak som hladala inspiraciu cim to nahradit a na flasu uz ho nechcem ucit.
ale veď bude piť nejaké mliečko či nie? tak si ho vezmi ako pri kojení alebo si ľahni s ním do postele kde vypije mliečko a ostatné tak ako bolo aspoň ja to tak robievam pri oboch akurát že pre istotu nespievam aby nemali nočné mory zo mňa 😀 😀 😀 😀