Večerný režim 3-mesačného dieťaťa

maddiez
16. dec 2024

Ahojte, prosím napíste mi, ako to máte vy, lebo ja už som zúfalá. Mám čerstvo 3 mesačného syna, a zaspávanie na noc je boj, Začíname o 22 a končíme o polnoci. Hocako sa snažím dať ho spať skôr, zobudí sa po 20-30 min a až o tej 22 to ako tak ide. Ale zaspí na rukách, počkam cca 10 min, položím do postielky a po 5-10 min je hore s plačom a toto je dokola. Prosím o rady ak ste mali niečo podobné, ako mu posunúť uspávanie skôr. Kúpanie mám pocit že ho skôr nabudí. Ďakujem

colsami
16. dec 2024

No, uvidis ako Ti budu radit iny - my sme pri prvom mali opacny problem - o 17 odbilo a uz chcel spat, nedokazali sme mu nijako vecierku posunut, lebo bol potom nervozny, uplakany, unaveny, proste "zly".

Mate nejaky rezim? Kedy cez den spi a kolko? A co robi napr od tej 16tej do 22? Kludne rozpis po hodine, co robi (krmenie bdenie spanok...)

Kazdopadne z mojich skusenosti, akonahle trva zaspavanie a ukladanie viac nez 10-15 minut, dieta
zjavne nie je unavene, alebo jedine ze by bolo uz preunavene.

lulula12
16. dec 2024

Ja viem, ze kazde dieta je ine a ma iny rezim. Ale ukladanie na nocny spanok o 22tej druhej hodine mi pride fakt neskoro.

michaela329
16. dec 2024

Skúste poposuvať všetky spánky. O 22:000 Je hodne neskoro. Zaviesť nejaký rituál.

lucilaines
16. dec 2024

Cokolvek sa tu docitas, kasli na to. Budes skusat dokola, raz chviku nieco zafunguje, potom zase nie. Je to uplne jedno. Dieta ma tri mesiace, nema rezim, ani sa o ziadny nesnaz. Nech spi kedy je unavene. To ze place pred zaspanim dve hodiny, to je uplne normalne u tak maleho babatka. Treba to len prezit. Ked sa budes trapit a skusat vsetko mozne a nemozne alebo ked nebudes robit vobec nic, len sa sustredit na dany okamih, aby ste to nejak zvladli v psychickom zdravi, tak ako tak, to jedneho dna proste prejde same od seba .

simona92101
16. dec 2024

@maddiez aj nasu dceru kupanie vzdy prebralo.odporucam kupat o hodne skor,a tym padom nebude taka neskora vecierka

denkabemommy
16. dec 2024

@lulula12 u 3 mesačného dieťaťa je to jedno, že ide spať o 10. Veď to dospí počas dňa..

@maddiez Je to otočený režim, bohužiaľ len vyčkať.. mne tak syn chodieval spávať o pol noci a neskôr 🙈 strašne obdobie. Ale potom akoby uťalo a od cca 6mes. Chodil spávať o 7 večer. A tak chodí do dnes (má 7 rokov) 🙃

maddiez
autor
16. dec 2024

No má 4 - 5 spánkov cez deň, trvajú 30-45 min, dodržujem bdelé okná, vydrží 1-1,5 hod, potom do nejakých 10 min zaspi. Kúpeme sa medzi 18-19, o 20 ideme spat ale o 21 je hore a proste je hore :D potom sa budi 2x v noci ale to hned aj zaspi po vypití flase a spi do 8-9 ráno

ericenkaa84
16. dec 2024

Ahoj, neviem ako ti spáva cez deň, ale môj spáva 30min spánky a tak isto je to aj na nočný spánok. Vždy sa po 30 min zobudil. U nás pomohlo to, že ako mi večer po mlieku zaspí držím ho tých 30 min na rukách a keď sa zobudí len sa uistí, že som stále tam a zaspí ďalej, tak počkám ešte 10-15 min, dám ho do postielky a už pekne spí 🙂 samozrejme, každé dieťa je iné

maddiez
autor
16. dec 2024

@ericenkaa84 ano ale mne už chrbát z toho držania ide urvať :D a v nosiči mi moc nechce bývať... no skúsime vydržať

ericenkaa84
16. dec 2024

No môj ma už 7 mesiacov a 8kg a stále takto fungujeme 😅 ale jemu stačil aj keď sedím na posteli/gauči, tam si ruku podložím vankúšom a čakám 😁

colsami
16. dec 2024

A ked ho o tej 20tej douspis hned ako sa budi? Keby si pri nom lezala? Lebo jasne ze ak sa uplne prebudi, tak Ti spat zas tak skoro nepojde.

Inak pozri, asi Ti potom spi dlhsie 🙂 co by som ja za to vtedy dala.... O 18tej uz spal po vsetkych procedurach no a o 2-3tej uz sa zobudzal (este aj v polroku) ze on sa chce hrat, tak pekne hodinku s hrackami a znova na spanie... (A to este bol pomedzi to kazdu hodinu-dve hore kazdu jednu noc, takze Tvoja vecierka mi pride ako mensie zlo 😃 ). Kazdopadne ako bolo povedane, zas o par tyzdnov moze byt situacia ina, takze ak to nejde inak, len vydrzat a prisposobit sa zatial.

maddiez
autor
16. dec 2024

@colsami jasne, snazim sa uspat ho ale vobec, no ale to čo pišes ty tak to musel byt masaker, oproti tomu je toto este nič :D

kitycat
16. dec 2024

Zavinuty? Mozno ho budi ten pocit ze nie je s vami..

Moja spi so mnou v posteli, v pistielke sa budila po 5-10 minutach ako u teba... myslim, ze je vyhovuje makksi matrac, ten v postielke je dost pevny a vona mamy 😂

ina2405
16. dec 2024

@maddiez toto nie je populárny názor tu, ale mne sa najlepšie osvedčilo ísť spať spolu s dieťaťom, mladším ako rok. Potom už mali spánky pokojnejšie aspoň z večera. Už sme tak zvyknutí, že nepozeráme s mužom telku v obývačke, ale ideme aj s malým do spálne. Pri mne v posteli sa dieťa nebudí a spí pokojnejšie. Kedysi som sa trápila ukladaním a uspávaním v postieľke a bolo to nafigu pre všetkých.

diewcatqoo
17. dec 2024

Uspavam pri sebe v posteli. Skusala som parkrat, aby zaspala sama v postielke, ale neslo to a ja nemam cas na to, aby som tam dve hodiny sedela, lebo mam aj starsie dieta, ktore uspavam. Nechcela som ju ucit na to, ze ju budem uspavat kolisanim v naruci, lebo v 3 mesiacoch mala takmer 7 kil a odpadli by mi krize. Tak vecer si lahneme spolu do postele, niekedy zaspi na prsniku, niekedy staci len, ze je na mne nalepena a hladkam ju po vlasoch - proste potrebuje, aby som bola blizko nej. Ked zaspi, chvilu pockam, kym prejde do faze trvdeho spanku a potom ju prelozim do postielky.

maddiez
autor
17. dec 2024

4 dni sa snažím aby zaspal pri mne v posteli, už ma aj oči zavrete ale s rukami máva o 106, spáva v spacom vaku, už nezavinujem. takže sme o 22.30 sli do kočíka kde zaspal a o hodinu som ho preložila do postielky a spal.... dakujem za vaše rady a skúsenosti, snád nie sme sami :D

diewcatqoo
17. dec 2024

@maddiez inak, ja som zistila, ze nasej malej vadil spaci vak. Uspavas uz v nom alebo davas spaci vak az ked zaspi?
A ak mava stale rukami, mozno chce byt zavinuty. Moje starsie dieta bolo zavinute hadam do pol roka. Kazde dieta je ine. Syn by bol zavinuty hadam doteraz, keby mohol (uz ma 8 rokov) 🙂 dcera, ta neznesie byt zavinuta od narodenia, ako som uz spominala, vadi jej aj ten spaci vak.