Mate prosim niektora skusenosti s Vasimi ratolestami, ze sa u nich zhorsilo zaspavanie, najma vecer? Nas malinky zacal prave zaciatkom 8. mesiaca strasne plakat vecer, ked zistil, ze ho ideme uspat. Trva to i hodinu niekedy i dve, kym ho ukludnime a on uplne unaveny zaspi po leziacky v mojom naruci. Je to vsak velke trapenie a je mi ho hrozne luto, ze takto placka, kedze sa vzdy snazime jeho plac minimalizovat. Place mi v naruci - tzn. nie v postielke, tu radsej ani neskusam, lebo v nej by krical este viac. Skusali sme ho nechat sa hrat, ale aj pri hrani "mnauci", je nesvoj, nespokojny. Davam mu aj kazdu pol az jednu hodinu MM, ale ani to ho neuspi. Najprv sme si mysleli, ze je to potrebou kakania a prdkania - kedze v poslednej dobe trpi zapchou, ale zda sa, ze to tym nebude. Niekde som citala, ze deti prave v tomto obdobi zacinaju mat strach z odlucenia - moze to byt tym? Navyse nam zacal plakat aj ked mu zoberieme cinnost, ktora ho nesmierne zaujima (nie vsak vzdy, zda sa mi, ze len ked je uz viac unaveny) - pozorovanie v okne, hranie sa s vecami, s ktorymi nechceme aby sa hral (napr. PC, mobil a pod.). Dakujem vopred za Vase nazory resp. skusenosti.
ked mal môj miško obdobie separačnej úzkosti, vyžadoval moju prítomnosť veľmi často, aj pri dennom aj pri večernom zaspávaní, že sa hnevá, ak mu niečo beriete - normálka, rastie, začína si pomalinky uvedomovať, čo mu robí radosť a čo nie
@dibisd V tomto období je to normálne. Už prejavujú svoju vôľu. Môže to byť aj tá separačná úzkosť, ktorú spomína @benne ale aj jednoducho taký vzdor. Už vie, vníma, že končí hra a on pôjde spinkať, tak jednoducho protestuje. Po čase to prejde. Deti plačú z rôznych príčin. Ak by mal bolesti, tak by to bol iný plač, neprestávajúci a v tomto období už možno aj so slzičkami..
dibisd spomeň doktorke na kontrole ,ja som len tak náhodou o tom povedala a ona ,že má bolesti bruška ,predpísala kvapky a bolo po probléme ,len sme dávali až ,keď to naozaj bolo nevyhnutné...po podaní ešte pár minút poplakal a hne´d aj zaspinkal ...čo sme sa ho mi v noci nanosili na rukách a nič mu nepomáhalo ...akurát čo mu pomáhalo niekedy masírovanie bruška v smere hodinových ručičiek ...