Večerné zaspávanie štvorročného chlapčeka

zena1
31. jan 2014

Maminy poraďte prosím. Mám skoro už 4 ročného chlapčeka - cez obed v školke nespáva, večer mi zaspí najskor okolo 21.30 -22.00 hod. Dokonca mám až pocit, že nevie zaspinkať...a určite mu ten spánok chýba, ráno sa nevie zobudiť. Ďakujem za každú radu 🙂

andrejka1978
31. jan 2014

@zena1 a ako ho uspavas? citas mu knizku, rozpravas sa s nim, mate nejaky ritual? my sme dlho citali, rozpravali sa a teraz pustame na CD rozpravky a on pri tom zaspi sam v izbe. treba dodrziavat cas a sposob uspavania a malo by sa to upravit. maznanie vecer je pre deticky tiez dolezite. maju potom vacsi pocit istoty. mat svoj ritual. my sme na zaciatku kupili postelne pradlo s jeho oblubenymi postavickami aby vobec chcel spat sam v posteli.

zena1
autor
31. jan 2014

Vzdy sme spolu v posteli,citame knizky,rozpravame do nemoty a potom zhasnem a som tam s nim,lebo nechce byt sam. Zhasneme a ja zadriemem a maluckt kuka na mna

bosoriak
31. jan 2014

@zena1 Skus ho dat spat skor. Mozno je az tak velmi unaveny, ze nevie zaspat. Obzvlast ak sa rano nevie zobudit. Ja moje obidve baby ukladam medzi 18-19 (v letnom case 19-20) a krasne zaspia a spavaju do rana, do tej 6-7. Kedysi som aj ja hodiny uspavala starsiu a potom som si tu precitala diskusiu, kde sa dievky bavili o skorsom uspavani. Tak som to skusila a zazracne to funguje aj u nas.
Za skusku nic nedas. Ale podla mna zaspavanie o 21:30 je priserne neskoro na 4-rocne dieta.

zena1
autor
31. jan 2014

@bosoriak ano,aj mne sa to zda zufalo neskoro zvlast ked- nespime cez obed, 2krat do tyzdna plava do 18 ej, 3krat do tyzdna korculuje do 18,30 , tak myslim ze by mal byt veelmi unaveny. Myslim,ze toto by som vyskysala ci by tato varianta nezacala fungovat 🙂 dakujem za radu

tilly
31. jan 2014

@zena1 skus to so skorsim ukladanim... a myslis, ze by ti v skolke nezaspal? davaju ho spat? ja mam tiez 4rocneho a ked nahodou v skolke nespi, tak mi ide neskor spat aj potom vecer doma... a ked mame plavanie (18-19.00), domov prideme tak 19.30, kym sa naje, zas hned po jedle nemoze ist spat, potom je uz velmi unaveny a nevie zaspat... vlastne vtedy, ked cakam, ze najlepsie zaspi, ma najvacsi problem so zaspavanim... tak neviem, ci mu pri tom zaspavani aj tie sporty nepritazuju... ked nema trening, tiez tak tazko zaspava?

zena1
autor
1. feb 2014

@tilly cV skolke cez den lezi a oddychuje,nemozu sa hravat, ale nezaspi. Niekedysa mu zadari zaspat pred koncom a o 5 min ho uz musia budit. Mame aktivity kazdy podvecer...zeby mu to mohlo branit spat?? ☹

tilly
1. feb 2014

@zena1 ja neviem, mozno je tak unaveny, ze nevie spat... ked nema trening, spi lepsie?
Ja som velmi na sporty a kruzky, moji chalani tiez chodia, ale pre 4r dieta sa mi zda trening 5x do tyzdna prilis vela...

nika82
1. feb 2014

nehnevaj sa podla mna je zbytocne aby 4 rocny cez obed spal, a a podla mna je mtoho sportu nanho VELA

zena1
autor
1. feb 2014

@nika82 Zbytocne? Tak preco deti v skolkach pravidelne spia? ASi ich nenutia varechou. No a čo sa týka športu .. ked dieta hodinu denne korculuje, alebo hodinu denne plava... tak je to vela? Je lepsie ho posadit k rozpravke doma v teplucku a nechat ho tam sediet a cucat? Neviem, sama som zvazovala sport, ale je to hodina cisteho pohybu, ktorý v skolke deti nemaju ... neviem ci toto može ublížiť, no nemyslim si ..sama dumam stale nad tym

nika82
1. feb 2014

ako sama pises ze tam uz nezaspi a ked tak tesne pred zobudenim, nemyslela som to na kazde dieta. Preco myslis ze skolke pohyb nemaju ved tam iste cvicia aj ked len cca 10 minut a idu von ved aj to je pohyb

bosoriak
1. feb 2014

@zena1 Inak, tiez sa mi zda, ze aktivity, ktore koncia o 18-18:30 su trochu neskoro. On je potom myslim cely nabity energiou, rozruseny a nevie zaspat. Je to samozrejme tvoje zvazenie, ja som vsak dceru musela presne kvoli tomu odhlasit z tanecneho kruzku, jednoducho som videla, ze ak hodina zacinala o 16:30, uz to bolo neskoro.
Ja by som este mozno aj to skusila vypustit a skutocne ukladat skor. Ved uvidis sama.

spinoscapularnabeta
1. feb 2014

tiez sa priklanam k nazoru bab. skus ho ukladat skor. u nas napriklad ak maly nieje v postely do 20.00 tak uz potom nevie zaspat, nabera druhy dych. alebo ozaj vyskusaj vynechat aktivity na cas, mozno je ozaj nabudeny, vecer by malo mat dieta kludnejsi rezim. musim sama vyskusat rozne varianty a uvidis co je lepsie mozno by stacilo pred spanim pstit relaxacnu hudbu a pri nej sa rozpravajte, potom v postely uz nedebatte.
My sme s manzelom tiez kadeco poskusali nez sme zistili co na nasho zabera. drzim palce

millatina
1. feb 2014

@zena1 Podla mna je hlavný problém že tie športy naozaj končia velmi neskoro ved o pol siedmej večer sa už má také malé dietatko ukladat pomaly na spánok byt v pyžamku, poprípade sa hrat este chvílu pred spaním vo svojej izbičke a nie este takto aktívne športovat. Sport je super to máš pravdu a je pekné ze synčeka vedieš k takýmto aktivitám ale zváž tie časy ak sa dá chodit v skorších hodinách lebo on je potom naozaj nabudený tým pohybom a je prenho tazké sa dat do kludu.

zena1
autor
1. feb 2014

@spinoscapularnabeta Dakujem za radu, mozno skusim aj tu relaxacnu hudbu, taku mam :D a uz len oddychovat :D dakujem

zena1
autor
1. feb 2014

@millatina Dakujem krasne za kazdu radu ..no sporty koncia najneskor o 18 ej hod, potom uz len tie presuny, tam uz v podstate oddychuje, ci uz v aute..alebo doma. Ale vyskusam vynechat nieco ..a snazit sa uz o 19 ej v pelisku lezat co to urobi 🙂 dakujem 😉

millatina
1. feb 2014

@zena1 Držím palce 😉

tilly
4. feb 2014

@nika82 preco by bol spanok 4rocnych na obed zbytocny? ano, ked konkretne dieta nevie spat cez obed, tak je to asi pre neho trapenie... ale napr. obaja moji este v 4rokoch potrebovali spat cez obed...

tilly
4. feb 2014

@zena1 uplne seknut s tymi kruzkami by asi nebolo uplne prospesne, hlavne, ked to maleho bavi, ale trosku preriedit tie treningy... a dobre by bolo, keby mohli byt skor, aj ked to asi neovplyvnis...

zena1
autor
4. feb 2014

@tilly Su deti, ktore potrebuju spinkat aj cez obed ..moj v skolke pekne lezi, vraj nevyrusuje, ale nevie zaspat :D takze oddychuje .. i ke bola by som rada kaby si zdriemol aspon na polhodku. Nuz, zjavne to nepotrebuje. No a co sa tyka kruzkov ..bavi ho to, neni to unava.... ved aj na lade predsa nemaka ako velky chalani ...je medzi detmi, hybe sa..a tak by doma prelezal pri PC, alebo pri hrackach. A take cinnosti ma cely den :( Casovo zial ... aspravdu, sme radi, ze vobec nieco organizuje niekto pre deti

tilly
4. feb 2014

@zena1 su deti, ktore to potrebuju a take, ktore nepotrebuju, ale ked lezi, tak oddychuje aspon trosku... tak ja neviem, ako sa maka u vas, ale moj starsi chodil na hokej od cca. 5 rokov a teda v zaciatkoch sa tiez len ucili techniku korculovania, ale vzdy mi prisiel spoteny, hladny a unaveny, tak si myslim, ze makacka to tam je, aj ked to tak nevyzera... ja som potom chodila tiez na techniku korculovania (bola tam taka moznost, ked korculovali deti, nam vyhradili cast ladu a dali dve trenerky), ono to vyzeralo, ze je to pohodicka, ale namakali sme sa dost, uz len to, ze sme sa museli sustredit (aj ked decka sa asi tak nesustredia) na kazdy jeden pohyb...

tilly
4. feb 2014

a inak je pravda, ze s tymi casmi kruzkov sa moc neda urobit... my sme tiez radi, ked je aspon nieco... a ked sa nieco objavi, je to drahe a plne...

kuriatko84
4. feb 2014

podla mna je moc vycerpany a preto nevie zaspat. Moja mala je tiez nespave dieta od malicka, v skolke zaspi ako kedy, ale ja si myslim, ze v skolke maju pohybu dost, ved tam cvicia, chodia von a este aby dieta chodilo 5x do tyzdna na nejaky kruzok to je podla mna dooost vycerpavajuce. A deti sa potrebuju aj doma hrat, nemusi pozerat televizor, ale hrat sa z hrackami trebars skladat skladacky, lego, puzle, kreslenie, plastelina, strihanie, vymalovanky. Je mnoho veci s ktorymi sa da vyplnit cas dietatu a nie ho denne vlacit po sportovych kruzkoch.
Aj moja mala ked je moc unavena a myslim si, ze skor zaspi tak je to pravy opak, vtedy jej to trva najdlhsie. 4 rocne dieta by malo byt najneskor o 19:30 v posteli a hlavne ked v skolke nespi 😕
moj nazor 😉

zena1
autor
4. feb 2014

@kuriatko84 Dakujem krasne, zamyslam sa, uvazujem :D uz aj skor v posteli lezi ...aj aj ... asi to chce cas :D