ahojte maminy. chcela by som sa poradiť ako mam naučiť moju staršiu dcerku naučiť aby zaspavala bezomňa?
no mne mala vystraja posledne 2 tyzdne a nechcela bezo mna spat, musela ma za ruku drzat
vcera som povedala dost... a dala som jej pusu, zabambusila som ju pod perinu (jasne ze sa odkopala hned) a urobila papa a isla som prec... porevala minutu,, daco si posomrala.. a ked som ju skontrolovala o cca 20 minut spala a teraz cez den som spravila to iste... a uz sa nedam vydierat 🙂)) musim upratovat, kuchynu natretu jogurtom :P a pod mikrovlnku mi napchala brokolicku... a schovala kluce od susiarne... takze je co robit 🙂)
uz sme vyskusali vsetko co ste prave spomenuli lenze ona zacne tak strasne plakat ze sa az pogrcka.strasne ziarli na malu a aj ked ju kojim tak mi roby zle a nevie sa zmieriť s tym ze nieje sama.
@terinkaaanetka no bud este pockas a skusis to tak o mesiac, alebo budes tvrdaa vydrzis u nas to bolo o vydrzani tiez sa maly tak stary ako tvoja mala ucil spat sam. zacali sme tak ze sme ho dali do postielky a dohodli sa ze budeme stat medzi dverami a tie prve vecery boli s revom lebo sme ho stale vracali do postielky a on vyliezal a opat a opat aj 30 krat potom sme mu trosku "uhli" ze sme si k nemu na chvilu sadli k postielke a druhy den zas to iste trvalo to tak 5 dni lae tie najhorsie place len nejake 2 dni. inak odporucam urobit to co najskor lebo teraz ti babatko este dost tvrdo spi ale po tom po pol rocku uz sa bude na tie revy budit:-/
Tak u nas je ten isty problem,zaspat sama ani za svet a drzat ruku ☹ tie som staho niekedy na nervy 😒 a ked poviem ze idem akoze na zachod nehroziii 😖 zide s postele a uz je primne 😕 😅
Tak to by som aj ja rada vedela. Moja má už 5 rokov aj niečo a už vyše 3/4 roka sa ju podotýkam, že neúspešne snažíme naučiť zaspávať vo svojej izbe, nepomohol ani môj pobyt v pôrodnici. Zaspí tam len ak má trest a nemôže pozerať rozprávky aj to len preto, že reve ako pavián až od trucu zaspí, inak 0 bodov
Ono je to svojim spôsobom veľmi prirodzené. A tvoja dcérka vie čo je dobré - zaspávať pri mame, pri niekom s kým sa cíti bezpečne... A hlavne teraz, keď už jej mamina nemôže venovať neustálu pozornosť, tak sa jej dožaduje aspoň večer - lebo sa cíti odstrčená... Ešte je malá, určite sa nemusíš báť, že by sa to nenaučila. Skús si pri tom ako ju uspávať oddýchnuť a ber to ako relax... alebo zober malú a koj ju pri tom ako ju uspávaš alebo jej rozprávaš rozprávku. A keď fakt nie je čas, tak jej skús pustiť nejaké CD s rozprávkou, pekne ju pohladkať a povedať jej, že sa za 20 minút vrátiš... Potrebuje čas, ktorý budeš venovať bezvýhradne jej - je to prirodzená reákcia na nového súrodenca.
takze aspon ze niesme sami 🙂 ja som bola pocas tehotenstva v nemocnici a tym sa to zacalo.odvtedy je stale na mne nalepena a ani na zachod pomali ma nepusti samu.
manžel ma s prvého manželstvá 3 staršie deti myslite že by s nimi sa naučila zaspavať sama?
Moja sa naučila, keď som bola v pôrodnici. Musela, teraz pohoda, tato jej číta rozprávky a mama kojí bračeka... 😎