Večerné zaspávanie bez maminy

terinkaaanetka
29. nov 2012

ahojte maminy. chcela by som sa poradiť ako mam naučiť moju staršiu dcerku naučiť aby zaspavala bezomňa?

carodejnica
29. nov 2012

Moja sa naučila, keď som bola v pôrodnici. Musela, teraz pohoda, tato jej číta rozprávky a mama kojí bračeka... 😎

simca06022011
29. nov 2012

no mne mala vystraja posledne 2 tyzdne a nechcela bezo mna spat, musela ma za ruku drzat
vcera som povedala dost... a dala som jej pusu, zabambusila som ju pod perinu (jasne ze sa odkopala hned) a urobila papa a isla som prec... porevala minutu,, daco si posomrala.. a ked som ju skontrolovala o cca 20 minut spala a teraz cez den som spravila to iste... a uz sa nedam vydierat 🙂)) musim upratovat, kuchynu natretu jogurtom :P a pod mikrovlnku mi napchala brokolicku... a schovala kluce od susiarne... takze je co robit 🙂)

terinkaaanetka
autor
29. nov 2012

uz sme vyskusali vsetko co ste prave spomenuli lenze ona zacne tak strasne plakat ze sa az pogrcka.strasne ziarli na malu a aj ked ju kojim tak mi roby zle a nevie sa zmieriť s tym ze nieje sama.

sevzuz
29. nov 2012

@terinkaaanetka no bud este pockas a skusis to tak o mesiac, alebo budes tvrdaa vydrzis u nas to bolo o vydrzani tiez sa maly tak stary ako tvoja mala ucil spat sam. zacali sme tak ze sme ho dali do postielky a dohodli sa ze budeme stat medzi dverami a tie prve vecery boli s revom lebo sme ho stale vracali do postielky a on vyliezal a opat a opat aj 30 krat potom sme mu trosku "uhli" ze sme si k nemu na chvilu sadli k postielke a druhy den zas to iste trvalo to tak 5 dni lae tie najhorsie place len nejake 2 dni. inak odporucam urobit to co najskor lebo teraz ti babatko este dost tvrdo spi ale po tom po pol rocku uz sa bude na tie revy budit:-/

marcovka1
29. nov 2012

Tak u nas je ten isty problem,zaspat sama ani za svet a drzat ruku ☹ tie som staho niekedy na nervy 😒 a ked poviem ze idem akoze na zachod nehroziii 😖 zide s postele a uz je primne 😕 😅

loulou
29. nov 2012

Tak to by som aj ja rada vedela. Moja má už 5 rokov aj niečo a už vyše 3/4 roka sa ju podotýkam, že neúspešne snažíme naučiť zaspávať vo svojej izbe, nepomohol ani môj pobyt v pôrodnici. Zaspí tam len ak má trest a nemôže pozerať rozprávky aj to len preto, že reve ako pavián až od trucu zaspí, inak 0 bodov

radddus
29. nov 2012

Ono je to svojim spôsobom veľmi prirodzené. A tvoja dcérka vie čo je dobré - zaspávať pri mame, pri niekom s kým sa cíti bezpečne... A hlavne teraz, keď už jej mamina nemôže venovať neustálu pozornosť, tak sa jej dožaduje aspoň večer - lebo sa cíti odstrčená... Ešte je malá, určite sa nemusíš báť, že by sa to nenaučila. Skús si pri tom ako ju uspávať oddýchnuť a ber to ako relax... alebo zober malú a koj ju pri tom ako ju uspávaš alebo jej rozprávaš rozprávku. A keď fakt nie je čas, tak jej skús pustiť nejaké CD s rozprávkou, pekne ju pohladkať a povedať jej, že sa za 20 minút vrátiš... Potrebuje čas, ktorý budeš venovať bezvýhradne jej - je to prirodzená reákcia na nového súrodenca.

terinkaaanetka
autor
29. nov 2012

takze aspon ze niesme sami 🙂 ja som bola pocas tehotenstva v nemocnici a tym sa to zacalo.odvtedy je stale na mne nalepena a ani na zachod pomali ma nepusti samu.

terinkaaanetka
autor
29. nov 2012

manžel ma s prvého manželstvá 3 staršie deti myslite že by s nimi sa naučila zaspavať sama?