Večerné záchvaty plaču u 7 mesačnej dcérky

happymichaela
16. jún 2021

Ahojte mamky,zaujimalo by ma ci je tu niektora ktora to ma/mala podobne a co zabralo. Mam 7 mesacnu dcerku, ktora pri vecernom zaspavani obcas strasne place (na rukach) alebo ak zaspi, za 15min sa zobudi s placom takym,az ma zachvaty obcas som uz myslela ze ideme na pohotovost taky hrozny plac to bol. Trva to aj 45min a neda sa nicim ukludnit. Je na UM + prikrmy a cez den spi ukazkovo 3x po hodinke cca a nie je s uspavanim ziaden problem. Po zuboch zatial ani chyru, ziadne navrete dasna ani nic podobne. Netusim co by to mohlo byt, citala som aj o nocnych desoch ale toto je pri zaspavani. Dakujem za kazdu radu a skusenost. 🙂

majamat
16. jún 2021

my sme to mavali. v 7m uz menej,a le mavali sme to.

male dieta nerozprava, tak je tazke prist na to, v com je problem.

s_a
16. jún 2021

Podľa mňa má zlý režim cez deň.. mať hodinový spánok pred nočným v tomto veku je už veľa.. skús jej skrátiť tretí spanok. Asi len nie je unavena dostatočne

martyzpp
16. jún 2021

@happymichaela moze byt velmi unavena zo dna alebo mala vela podnetov cez den. Deti niekedy potrebuju vsetko to co cez den nasaju vyventilovat placom. Malo by to byt v poriadku. Bud len s nou a nesnaz sa ju rychlo ukludnit. Potrebuje si to napatie uvolnit.

mamamasama
16. jún 2021

nocny des... nas maly to ma velmi zriedkavo, ale predsa... ak niekde cestujeme, narusime mu spankovy rezim... proste preunava

s_a
16. jún 2021

@mamamasama nočný des je niečo úplne ine. Ako môže mať nočný des, keď ešte nespí?

happymichaela
autor
16. jún 2021

@s_a praveze je unavena, sucha si oci ziva atd.. ale akoby jej neslo zaspat.. vecerny spanok mava tak 40-45min a na noc ju davam spat tak 2.5h po vecernom spanku. Boli dni kedy spanok vynechala alebo spala kratsie a plakala aj tak.. najprv som si myslela ze ma na to vplyv pocet spankov/dlzka cez den ale nepotvrdilo sa to

happymichaela
autor
16. jún 2021

@martyzpp dakujem, snazim sa ale niekedy uz je to naozaj tazke ked stale place.. potom sa z toho placu unavi a zaspi.. tiez som si myslela ci nie je prestimulovana z dna ale v podstate tie dni sa nicim extra nelisia tak neviem no

s_a
16. jún 2021

A prvé dva spánky má aké dlhé? O koľkej chodíte spať?

happymichaela
autor
16. jún 2021

@majamat u nas to teraz zacalo a 1x som sa riadne zlakla teda lebo naozaj nebolo nic take, comu by sme to pripisovali (bolesti atd)

happymichaela
autor
16. jún 2021

@s_a vstava okolo 7 a spat ide tak o pol 10.. niekedy spi 40min niekedy hodinku.. dalsi spanok ma okolo 2 opat taka ista dlzka a vecer okolo 6 este pospi (niekedy nie)

s_a
16. jún 2021

To potom ide spať dosť neskoro asi nie? Ja by som troška skúsila ten režim pozmeniť.. ak dobre rátam tak pred obedom je hore aj 3,5 hodiny? To môže byť ešte veľa.. skús ju dať spať po 3 hodinách

happymichaela
autor
16. jún 2021

@s_a asi som sa zle vyjadrila, strasne zalezi na tom ako dlho spi prvy spanok.. tie casy boli len orientacne ale vacsinou je hore tak 2.5 az 3h nie viac.. skusila som ju davat spat vzdy napriklad po 2/2.5h ale obcas protestovala a neslo to tak som ju chviku nechala tak a za pol hodku uz zaspala v pohode.. ja som skor zastanca "nebud spiace dieta" :D neviem comu ten plac pripisat.. niekedy vecer zaspi a po 20min plac ale oci ma zavrete.. vcera takto plakala so zavretymi ocami a cumlom v ustach a ked som ju vzala na ruky prebrala sa ale plakala stale.. najhorsie na tom je ze je to nepravidelne a nemame zas cez den nejake spankove vykyvy..

angel993
16. jún 2021

@happymichaela nemá cez deň veľa podnetov ktoré nevie spracovať? My sme to mali pri synovi, keď tu každý deň chodili svokrovci a švagriná s deťmi. Dokázali tu sedieť aj celý deň. Deti sa tu samozrejme šalili takže malý nemal kľud. A potom večer plakal aj hodinu vkuse. Niekedy až zaspal od toho plaču. Potom sa prebral a zas plakal. Na čas sme stopli návštevy úplne a pomohlo to.

happymichaela
autor
16. jún 2021

@angel993 nemyslim si, cez den sa hrame a vecer sa ideme prejst ked uz nie je tak horuco.. tie dni su podobne a raz ma zachvaty placu a raz nie :/ zatial je zahada co je spustacom

fiafia
16. jún 2021

@happymichaela moja mala takéto hysterické plače keď sa jej nedalo zaspať. Keď som jej režim trochu posunul a so spánkom som meškala čo i len 10minut bol to strašný plač až pokiaľ od vysielania nezaspala

happymichaela
autor
16. jún 2021

@fiafia ach jaj, ja neviem teda.. vecer ju nedavam spat presne v ten isty cas ale stale sa odvijame od daneho dna ako spi.. mozno aj to je problem ale ona ked nie je unavena nezaspi ani keby som sa na hlavu postavila :D

hsara99
16. jún 2021

A nemôže jej byť proste teplo? Moj maly ma 7m a dokedy je teplo tažšie zaspáva, tak musíme vychadiť spalnu pred spaním, odvetdy je ok.

lienka.7
16. jún 2021

@happymichaela mala som nieco podpbne s malou. Cez den v pohode, ako sa blizil vecer tak uz ma chytala panika. Take zachvaty mala ze az. Aj 45 tak revala ze az 👎👎👎👎 Nepomahalo ani na rukach byt, vrestala ako by sme ju z koze drali.. doslova. pytala som sa vtedy lekarky, je to proste vyvojom... podnety z okolia, dozrievanie nervovej sustavy... ako to prislo, tak aj odislo. Naozaj.
Mne pomohlo ju zviazat do zavinovacky, lebo ked rozhadzovala rucickami tak sa fackala a budila a zase rev ☹☹☹

happymichaela
autor
16. jún 2021

@hsara99 hmm to mi nenapadlo.. najhorsie je ze v tej izbe je v podstate rovnaka teplota a jeden vecer place a druhy nie.. ak by to malo nejaku pravidelnost pochopim ale takto neviem veru :/

happymichaela
autor
16. jún 2021

@lienka.7 ach jaj no fasa :D tak to asi len preckat no.. skusime ju teda zabalit i ked neviem lebo sa pri tom placi dost poti a este ju zabalit :D ale aspon viem ze v tom nie som sama

lienka.7
16. jún 2021

@happymichaela udajne su aj nejake take speci vaky na to ci ako sa tomu povie... mne o tom viazani tiez povedala kamoska. ja som pouzivala klasicku snurovaciu zavinovacku. Oblec jej len nieco tenucke.
Ked potom "tuhsie" zaspala, tak potom som ju samozrejme rozbalila... mozno hodinku dve v tom bola to len aby sa ukludnila.. fakt len to musis preckat ☹☹☹
Drzim ti palce ✊✊✊

happymichaela
autor
16. jún 2021

@lienka.7 my sme to viazanie pouzivali ked bola este malicka a mala ten morov reflex tak to pomahalo tak uvidime no.. skusim vsetky vyssie uvedene rady a snad nieco pomoze :D dakujem!

lentilkaxxx
17. jún 2021

Tento plač maval syn hlavne medzi 7-9 mesiacom. Nedal sa nijako ukludniť, boloho treba zobudiť, nereagoval na nič, takže celé zle. Nedávno som mu skúsila pustiť jeho obľúbenú hudbu a do 3 minut bol úplne tuhý