Večerné plače dvojmesačného bábätka

jankalac
18. sep 2014

Ahojte. Mám teraz tretie dieťatko,má 2 mesiace. Posledný mesiac nás trápia strašné večerné plače, trvá to mesiac. Malú kojim. Skúšali sme aj coliprev kvapky, plače stále. Ja už som zúfalá, pri starších deťoch sme toto nezažili...pripadam si ako neschopná matka,ktorá si nevie rady... niekedy plače taaaaak strašne, až prestáva dýchať a pár krát sa až povracala. Čo mám robiť? Fakt som už zúfalá.

katrinka8
18. sep 2014

@jankalac - ahoj, v prvom rade - nie si neschopná matka! Si tá najlepšia maminka, akú Tvoje bábätko môže mať. Si len vyčerpaná a unavená, čo je prirodzené pri tak malom bábätku a ďalších 2 detičkách.
Tie plače vyzerajú na koliky - obvykle to prechádza v cca 3. mesiaci (tak sa to aj zvykne volať - 3-mesačná kolika). My sme to síce, chvalabohu, nezažili, ale čo tu občas čítam rady maminiek, tak existujú viaceré kvapky proti bolesti bruška (ak to teda je bruško) - napr. sab simplex, espumisan, niekto skúša aj biogaiu. Môže pomôcť aj masáž bruška v smere hodinových ručičiek. Pokiaľ to ale nie je to bruško, tak by mohlo zabrať nosenie bábätka v babyšatke alebo v ergonomickom nosiči, tie pôsobia aj preventívne proti kolikám. Bábätko cíti mamičku, tak je oveľa pokojnejšie, častokrát aj zaspí a maminka má voľné ruky. Nezažila som síce tieto kolikové plače, ale keď mi bolo ťažko a detičky mi v takom malinkom veku plakali a ja som ich nevedela utíšiť, hovorila som si, že to je proste dočasné, že to prejde. Že nebude plakať večne. To mi pomáhalo sa udržať v "normálnom" stave, alebo ako to nazvať...

miilada
18. sep 2014

@jankalac Ahoj, my tahame 5. mesiac (pomaly siesty) a zazivame to stale. Donedavna sme mali celodenne place, z kazdeho kocikovania sme sa vracali so zlostnym a zachvatovym placom (Nakoniec sme vychadzky zacali obmedzovat). Ludia, co to nezazili, sa chytali za hlavu, ze ci vobec dam tomu dietatu jest a pod. Tiez ked sme vosli do ordinacie. Nielenze je rodic hotovy z toho, ze nevie svojmu babu pomoct, este aj okolie rype. Ja mam to stastie, ze rype este aj moja rodina, stare matky, co mali vecne spave babatka 🙂 Kojenie a nosenie nepomaha? Drzim palce

jankalac
autor
19. sep 2014

@luba41 presne ako u nas......... no mne place ci ju kupem alebo nie v ten de, v satke nosim, kocik sa jej nepaci.... cely den je v pohode, ale o tej osmej si musi svoj koncert odkricat....... ja len dufam ze z toho vyrastie, nic ine mi nezostava ......

anetkaadamko
19. sep 2014

môj prvý syn plakal ako padlo 16 hodín do 20.....vtedy ani nejedol,len celý čas plakal,nepomáhalo celom nič....vyrástol z toho..........druhý syn to nerobí.................len občas po kúpaní, keď by mal jesť.....tak plače ale polhodku.................vyplače sa............zaspí a potom v polospánku mu dám jesť..............pekne sa napapá a spí dalej..........je kojený.....

dankariska
19. sep 2014

Nam pomahali probiotika infants dophilus a infacol.

sakura77
19. sep 2014

Aj moja to mávala. .cca od 9 do polnoci..nepomahalo nic kedze to pravdepodobne s bruskom.nema nic spolocne😉 byva to nervového povodu, proste este tak nevie spracovat informácie z celeho dna..takze len ponosit, pomojkat kym to prejde...a časom to prejde🙂😉

dankariska
19. sep 2014

Napadlo ma este, nevracaju sa mu stavy do hrdielka alebo pusinky?

tenerifka
19. sep 2014

@jankalac mali sme to iste, preslo to o dna na den presne v 3 mesiacoch.
Nam pomahalo nosit dolu bruskom, vtedy sa ako tak ukludnila, no a treba mat trpezlivost, este 3 tyzdne a malo by to prejst

stellamiapiccola
19. sep 2014

@jankalac ako písala @tenerifka skús nosiť dolu bruškom je to prirodzená poloha 😉 moje deti tak aj zaspali 🙂

laura84
19. sep 2014

My sme mali prsnikove vecery do troch mesiacov...od 19tej do 22hej prve tri mesiace vkuse chcela prsnik a cumel zaberal az postupne...bola kludna ked ma citila.

jankalac
autor
19. sep 2014

tak dalsi uspavaci odrevany maraton, hodinu plakalaaaaaaaaaaa, nosila som dole bruchom,hladkala, je napapana,odgrgnuta, a reve a reve az zaspi od vycerpania.. ☹ ☹ ☹ ja uz fakt nevladzem......... este ze starsich ma na starosti manzel,,,,,,,,,,

jsva
19. sep 2014

my sme malý presne taký istý problém, nakoniec sme zistili ze na vine je kolika...pohlo cvicenie a infacol....ulavilo sa nam obom

sense
19. sep 2014

urcite nie si neschopna,...lebo to ja by som bola titulovana za najneschopnejsiu matku roka....moja tak revavala nonstop a potom to preslo....nam nepomahalo na koliky nic, resp. nam pomohla osteopaticka zrazu som mala doma ine dieta....

anina33
19. sep 2014

Ahoj nasa ma 3mesiace a skusala som tiez kadeco ked plakala.obcas zabralo,ked som ju zabalila do perinky aj rucky dnu,teraz zasepar tyzdnov spim na brusku aj v noci len sa zobudi napapa a spi dalej.jasne,ze sem tam aj poplace ale to skor ked nevie obcas zaspat

jarmilka86
19. sep 2014

My sme mali to isté a koliky to neboli. Myslim, že sa jednoducho potreboval vykričať z celého dňa. Reval 2 hodiny v kuse, ani neviem presne kedy to prešlo. Jednoducho z toho vyrástol. Veľa trpezlivosti prajem

cica869
19. sep 2014

aj my sme take mali...nema koliky? ja som jej potom zavala davat espumisan kvapky a bolo potom ok tak skus mozno jej to pomoze

jarmilka86
20. sep 2014

Teraz nechcem nikoho uraziť, ale všimla som si že, prevláda názor, že ak dieťa plače do 3 mesiacov tak má automaticky koliky a ak je staršie ako 3 mesiace tak sú to zúbky 🙂

dellfi
22. sep 2014

Moja mala ma 2 a pol mesiaca a nam dost pomohla rektalna rurka a poloha na brusku, len ja by som ju tak spat nenechala. Myslim, ze je to nebezpecne.

xfenix
22. sep 2014

Aj u nas to bolo, vylucila som zo stravy mlieko kravske, smotany a vsetky mliecne vyrobky, zmizlo. Cez moje mlieko mal z kravskeho mlieka problemy.

ludmilaka
22. sep 2014

Moja drahá, úplne ťa chápem, treba to len prežiť. Je to nesmierne náročné ale ty to zvládneš. U nás sa do 8 mesiacov plakalo nonstop, najhoršie bolo od 19-21.00. Teraz má malá 17 mes. a každý deň o 22.00 začne strašne jačať. Nám sa zase vždy zájde. Neboj, taká žens vydrží jak kôň. Malej som sa pýtala čo ju budí, no vždy mi povie niečo iné. Myslím, že sú to sny, možno ten nočný des. Držím palce a veľa sily!

mila19
29. sep 2014

ahoj jankalac
neda mi nezareagovat na tvoj prispevok. ja mam predcasne narodene babatko
teraz 3 mesiace zazili sme ten neutisitelny plac,celkovo je urevany
co nam ako tak zabralo:
pevne zavinutie do perinky,lezanie naboku,biely sum-rozladene radio a pevne privinut dietatko k sebe,niekto zase aj hojda,cumel tiez
blaznivo znie,ale skus mimi vyzliect uplne alebo aj do teplej vodicky s nim
nasadili sme probio kvapky biogaia a tiez sab simplex kvoli naduvaniu a probiotika beriem aj ja
mne teda velmi selektovat moju stravu kvoli jeho placu nepomohlo.
Dalej sme posunuli vecerny ritual, lebo nas reveee ked je unaveny z celeho dna
Ten plac je strasny a tiez si myslim ze je v pozadi skor nevyzrety CNS
odporucam brat aspon 500mg magnezko
malo by sa to zlepsit casom,uvidime a drzim palce

danijela51
26. aug 2019

@jankalac mali sme to s malou presne rovnako ,okolie ma ešte viac stresovalo,toto tamto by si nemala,máš malo mlieka,potom zas vela,potom je zle a blabla-nikoho a nič nepočúvaj,riaď sa svojim inštinktom,je to ´”normalne” u niektorych detoch a nič nezaberie,skúšali sme tiež všeličo..zrazu to zo dña na deñ prestalo v 3,5mesiaci,takže len vydržať,cítiť s bábätkom,masirovať bruško,cvičiť nozickami,nosit na predlaktí na brušku,prip.pouzit rektálnu rúrku+nám zazračbe pomohli nahriate kôstky od čerešní na bruško (celkovo niečo teplé dať na brušku)..inak vysledoka-kojila som do 1roka a 9mesiacov-ostalo jej akurat,že je umrnčaná,nepotrebuje vela spanku,ale je za to veeľmi šikovná 🙂