Ahojte. Moja 8 ročná dcérka sa každý večer, vždy po dvoch hodinách spania budí, plače, trasie sa a nevie sa prebudiť. Niekedy vykrikuje ,,Mami, mami". Opakuje sa jej to odmalička, asi od troch rokov v rôznych intervaloch. Niekedy ju to drží týždeň a potom to prestane. V poslednej dobe to už však trvá mesiac v kuse a každý večer. V lete bola úplne pokojná, nič sa nedialo, ale ako nastúpila opäť do školy, začalo to znova. Neviem, či by sme s ňou mali ísť k psychologičke alebo jej dať vyšetriť spánok. Ďakujem
ma to od 3 rokov?pravdepodobne sporadicky...nie stale...a teraz to ma castejsie...no ja by som uz davno isla k odbornicke.,ved to normalne nie je ze sa budi po 2 hodinach, trasie. sa pl;ace atd. ved to(mozno) moze nechat nejake nasledky na jej psychike-a to ma uz pat rokov,samozrejme s pauzami,?.a ako sa to cele zacalo u nej? prezila nejaku traumy>?mali ste problemy v rodine,alebo vtedy nastupovala do skolky?alebo zacalo sa to vtedy ked si ju dala spat zvlast do detskej izby?odporucala by som navstivit odbornika,psychologa,resp. neurologa.
Skocte s nou k lekarke a poradte sa tam... moze sa jej nieco snivat, moze to mat z kolektivu, ale treba to zisit, aby to nebolo nieco vaznejsie... u nas bolo nieco podobne s bratrancom, ale tam bol trosku iny problem a zacal narodenim vytuzenej sestricky... zacal sa budit v noci s krikom, alebo bol ako keby namesacny... a vyvrchollilo to pocikavanim sa. Rodicia to zvladli, lebo on bol dost rozmaznany, takze tazko znasal, ze sa mu niekto menej venuje 🙂) To ale nebude asi vas problem.. skor mi to pride nieco so skolou... kedze v lete to bolo ok... este cez zimne prazdniny uvidite 🙂))
A nema problémi v škole? nerobí jej niekto zle?Ja by som s nou išla k psychologičke alebo sa s nou porozprávala či je spokojná v škole.