Večerné a nočné uspávanie, opakovane sa budí

milkamm
8. dec 2018

Ahojte dievčatá,

stretli ste sa už niektorá s tým, že dieťa pekne večer zaspí keď ho uspávate (ja nakojím posediačky a potom prekladám do postieľky) a vždy keď ho položíte do postieľky tak sa zobudí a hrozne jačí a celý tento proces uspávania trvá minimálne hodinu až hodinu a pol a toto uspanie a zobudenie sa opakuje asi tak 5x alebo aj viac. Ja opakovane kojím, nosím na rukách, upokojujem, nič nezaberá a už som z toho na nervy :(

A v noci keď sa zobudí, tak to isté, hodina kým zaspí znova.

Prípadne máte nejaké tipy ako inak dieťa uspať, čo vám zabralo?

Ďakujem krásne za každú radu 🙂

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milkamm
autor
8. dec 2018

@patrica8 zabudla som napísať, že malá má 9 mesiacov.
Ona mala od narodenia problémy so zaspávaním, lebo 3 mesiace mala strašné koliky a vtedy som to tiež robila takto ako ty. Teraz sme ale museli namontovať bočnicu, pretože už labzuje po posteli, tiež sa stavia a už 2x tak zdrla a padla dole, takže takto to už ja robiť nemôžem :( Ale ďakujem za radu 🙂

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
8. dec 2018

Ja som kojila na posteli poležiačky, potom pomaličky som zakryla a odišla potichu preč. Lebo mala má tiež ľahký spánok, lenže to ešte bola malinká. Neskôr len v nosiči poriadne uspať a položiť rýchlo a preč. Našťastie sa v 8 mesiacoch naučila späť sama v postielke, púšťala som jej uspávanky a zaspala sama.

katrin21
8. dec 2018

@milkamm naucila si ho na zaspavnie pri kojeni a preto teraz vzdy ked sa preberie a to je niekolkokrat za noc , tak chce to, co malo ked zaspavalo....( aj deti, co " prespia celu noc" v skutocnosti nespia celu noc,ale kedze nemaju zlozvyk spojeny so zaspavanim, tak sa same hned zas uspia )

Jedina cesta je odnaucit ho, ze sa zaspava na prsniku.. ina ceste nevedie z toho von... ak teda nechces, aby spal s vami v posteli a kojila si ho 20x za noc, ako niektore mamy, ktorym to nevadi, ale su take, ktorym by to vadilo a ja medzi ne patrim , mozno aj ty, neviem....

Skus zaspavanie na prse nahradit dudlikom, plienkou do ruky, s ktorou sa bude hrat atd..
Ja som mala toto iste , co ty pri prvej, vydrzala som do 8.mes, potom som ju naucila zaspavat samu.. Druhu uz som na zlozvyky neucila ( hojdanie, zaspavanie na prse, flaske atd)

milkamm
autor
8. dec 2018

@patrica8 dakujem, budem sa snažiť. zatiaľ ju vždy pri okraji zastavím a zachytím a poviem že tam nemôže, že by padla a plačkala.

milkamm
autor
8. dec 2018

@pininka sama zaspávať? bože ty si šťastná žena! ja sa bojím, že tohto sa nikdy nedočkám. skúsim aj ja uspávanky púšťať, vieš poradiť nejaké dobré? niečo z youtubu alebo len tých naťahovacích plýšákov? A to prišlo u vás samé od seba, že sa sama naučila? alebo si sa vyslovene o to pokúšala?

milkamm
autor
8. dec 2018

@katrin21 áno, samozrejme viem o čom hovoríš. Len ja ju pred spánkom ešte kojím a ona zaspí. Neviem ako to mám teda spraviť. už boli u nás také pokusy naučiť ju samú zaspávať, že sme ju položili bdelú do postieľky, ale ona proste nedokázala sama zaspať, revala jak pavián. Mám susedu ktorej malá je taká ze ju položia, 10 minút sa pohrá a sama zaspí. Ale keď sú ony dve pri sebe ( moja a jej) to vidíš že sú úplne iné povahy a osobnosti a moja to jednoducho ani za svet nedáva.
Ako má to uspávanie vyzerať (bez prska, bez hojdania, flasku zatial nemáva)? Ja si to vôbec nvm predstaviť :(

katrin21
8. dec 2018

@milkamm precitaj si knihu Kazde dieta sa vie naucit spat . A nie je to o vyrevani ako si kazdy mysli... Vobec.
Mozes byt kludne pri nej vbizbe, ukludnuj ju, zabav hrackami, ale neber na ruky..prve 2-3dni to bude trvat dlho aj hodinu dve.. ale ked neustupis do tyzdna ,alebo aj skor sa nauci..nauci sa prebavit inak....

milkamm
autor
8. dec 2018

@katrin21 ja ju mám prečítanú a skúsali sme to uz keď mala 4 mesiace. ale ani po vyse týždni sa to nenaucila :(

fiafia
8. dec 2018

Moja mala bude mat dva roky a od zaciatku to bol boj spat v postielke to ani za nic. Presli sme vsetkym spavala v kociku, s nami v posteli. Kazdy moj pokus zlihal, nechat ju revat som nedokazala. Kupili sme jej kolotoc nad postielku co premieta hviezdy na strop. Raz som ju tam polozila zapla koloc a zaspala. Bez jedinej slzy, podla mna nato jednoducho dozrela. Prislo to samo ked bola pripravena. Aj ked tie noci dovtedy ma stali kopec sil. Jedina rada asi je vydzat. Drzim palce a prajem pevne nervy 😀

katrin21
8. dec 2018

@milkamm hmm, ale ako si ju citala, ked si si nevsimla,ze sa ma aplikovat az od 6 mesiacov? Ze dovtedy dieta nema potrebne fazy spanku atd.. cize v 4.mesiacoch sibdi mohla z nej sice zobrat nejake rady, ale aplikovat sa neda tak skoro...
A u niektorych deti, aj u mojej prvej, to trvalo dlhsie ako tyzden... ale vytrvala som. A prislo to.

katrin21
8. dec 2018

Inak moja uz ma teraz 2.9r a zaspava sama, obcas za nou ideme, ale po chvilkule odchadzam, uspokojim jej potrebu, ale neustupujem az moc..
A doteraz zaspava v izbe tak, ze jej hra melodiu vysielacka a robi jej aj oblaky a hviexdicky na strop, predavaju take projektory..tym sa zabavi az zaspi a tiez mame tu plienku do ruky..

pininka
8. dec 2018

@milkamm ja by som dieťa nikdy nenechala vyplakať a myslím že univerzálny systém z knihy určite nefunguje na všetky deti. Mne sa začalo presne toto stavať čo tebe, že som ju uspala dala do postieľky a ona sa prebrala a zasa od začiatku, už som stratila nervy, nechala som ju v postieľke a keďže máme videopestunku, ktorá má funkciu aj uspávanok, pustila som jej to,že nech sa pohrá a ona za chvíľu zaspala. Už nikdy som ju viac neuspavala ja v nosiči. Proste ju položíme, vypije mlieko,keďže ju už nekojim, beriem fľašu a idem preč. Teraz už mi dokonca aj zakyva. Ona od 4 mesiacov spala v izbe sama, lebo sme sa budili navzájom. Tak spala vyborne. Lenže inde ako v postieľke odmieta spat,takže sa trocha obávam aj toho, čo bude keď začne chodiť do škôlky

milkamm
autor
8. dec 2018

@fiafia asi máš pravdu.vzdy sa zvyknem riadiť heslom že čas všetko vylieči, len veď poznáš to sama, že je to veľmi ťažké pre mňa aj pre ňu a dokonca sa kvôli tomu veľa hádame s mužom :( ale to už od zúfalstva že nič nefunguje. Obaja sme nervózni nevyspati atď.. A koľko mala tvoja keď sa sama naucila spinkať?

milkamm
autor
8. dec 2018

@katrin21 vyskúšam tie uspávanky pustiť a byť tam s ňou...

milkamm
autor
8. dec 2018

@pininka to je ale milé že ti ešte aj zakyva 😍 vyskúšam dnes tie uspávanky ( lebo keď som ich skusala pred casom tak nezabrali)no uvidím ako pochodim. Ďakujem vám všetkým za podporu a rady, ste zlaté 😘

evitka83
8. dec 2018

@milkamm skus jej k hlavicke tvoje nosene tricko. Niektore deti sa budia, lebo necitia matku. Moze nemusi byt tvoj pripad, sle za skusku nic medas 😊

katrin21
8. dec 2018

@milkamm ale vzdy skus aj odist a vysvetluj jej, ze len chvilu tam budes... aj ked odides a prides prve dni 100x, nevadi, bude sa to zlepsovat..aj u nas to bolo tak.

milkamm
autor
8. dec 2018

@evitka83 skusim, ja uz som sice toto vsetko skusala, ale je pravda ze davnejsie a vtedy to nefungovalo. ale meni sa, mozno ze teraz bude fungovat.

milkamm
autor
8. dec 2018

@katrin21 uf...skusim, musim, toto je uz neunosne :/

alchemilkazltozelena
8. dec 2018

@milkamm moji obaja zaspavali pri CD Tisko pocuvaj (maly este pri nom zaspava)

evitka83
8. dec 2018

@milkamm a moja dcera zaspavala od malinka pri hracom kolotoci, ked bola vacsia, dali sme prec kolotoc a zostala hracia skrinka. Doteraz si ju niekedy pusta v postielke, ma 4 roky 🤣

katrin21
8. dec 2018

@milkamm ono da sa to, len je to skor o tej mame.. musis to vydržať,, kedze to chces zmenit, mysli na to a neustup.. Kazde dieta je ine, ale urcite nieco z toho na nu plati a zaberie.. skusat bude o tom nepochybujem, 9mes je uz veky, kedy si dieta zacina uvedomovat co robi a vie, ze co dosiahne placom atd... ale uspavat zakazdym hodinu aj vnoci, to je neunosne.

milkamm
autor
8. dec 2018

@evitka83 my kolotoč púšťame počas dňa, takže chcem aby mala niečo spojené s večerným spánkom

milkamm
autor
8. dec 2018

@katrin21veď to, to už je moc. Ono to tak väčšinou nebývalo, posledný týždeň, dva je to ozaj takéto kritické :(

katrin21
8. dec 2018

@milkamm dieta velmi nerozlisuje vecerny a denny spanok, co sa tyka zaspavania.. jedine vecer este treba pridat ritual..a uz asi pol hodinu pred spanim sa neblaznit, ukludnovat dieta.. to velmi pomaha...
my napr. mame ritual, ze sa umyje, oblecie, ideme spolu zatahovat zavesy, vypije mliecko a uklada sa apustaju sa pesnicky a oblaciky... to vie, ze uz sa ide spat.
Ritualy su odporucane aj v tej knihe.... kdekolvek sme, toto presne dodrziavam, ten isty postup.

fiafia
8. dec 2018

@milkamm asi rok mala. Tiez boli hadky, bolo to tazke. S kocikom chodit po dome aby vobec spala, na rukach ani sa pohnut. Kazdy bol vtedy mudry tak to rob, a nechaj ju vyplakat som pocuvala takmer denne. Ale pri pohlade spat by som to neurobila inak, nevystavila tomu stresu nechat ju tam plakat. Nevravim aj teraz ma niekedy tvrdohlavy vecer a nechce spat ale je to lepsie. Myslim si ze si sama uvedomila ze jej tak je lepsie. par mesacnemu dietatu nevysvetlis ani nevijednas. Ale urcite sa to zlepsi, treba skusat. Vecer za vecerom ako ja a raz sa zadari 😁 a ten kolotoc je top odporucam. Teraz si ho pusti sama, nastavi si hudbu a je klud

muskamala
8. dec 2018

Ja som niečo podobné mala pri staršej, len ešte o dosť horšie, ja som bola hotová každý deň a s mužom sme sa pomaly o inom nebavili ako o jej spaní. Nič u nás nezabralo, skúsila som hádam všetko, až keď mala asi 11 mesiacov sa mi ju podarilo prvý krát uspať bez hopsania a bez prsa, hoci pri každom uspávaní si aj poplakala, ale už som neustúpila. Bola som pri nej, hladkala som ju atď, samú by som ju vyplácať nikdy nenechala. Teraz bude mať 3 roky, stále ju uspávame, ale už zaspí rýchlo, prečítame rozprávku, pritúlime sa, chytí má za ruku a zaspí. Ale to už spí vo svojej izbe ja sedím vedľa postele. Skrátka bol to proces, a niekedy to bolo veľmi ťažké, ale niektoré deti sú proste také, nie je to o tom ako si si naučila. Teraz máme menšieho, má 8 mesiacov a ten niekedy aj sám zaspí, niekedy stačí že som chvíľu pri postieľke a nijako som ho trénovať nemusela. Pri staršej som si stále myslela že som niekde urobila chybu, ale teraz vidím ako sú tie deti rozdielne že naozaj to je v tom dieťati a nie na každé funguje to či ono. Teraz mi už uspavanie staršej nevadí, práveže si ho užívam. Neboj všetko raz prejde, keď to prijmeš ako to teraz je , nebude ťa to tak trápiť a uvidíš, ani sa nenazdáš zmení sa to k lepšiemu.