Váš názor na spanie v postieľke v inej izbe

keira
21. jún 2012

mame napr postielku vo vedlajsej izbe, ktora je vzdialena asi na dva metre od spalne, je to kriticke? myslite, ze sa nieco vyriesi, ak postielku prenesieme do spalne?co sa zmeni? akurat, ze sa znizim pocet krokov k nej 😒

emkab
21. jún 2012

Podla toho,ake stare je babatko...

hajanka
21. jún 2012

@keira netusim o akom malom babetku ci velkom dietati pises, ak ti neprekaza vstavat v noci a behat hore dole tak, ak ti neprekaza ze dieta mozno nezacujes, tak je to len tvoja vec.
Urcite je ale pohodlnejsie aj bezpecnejsie mat male babo co najblizsie k sebe.

keira
autor
21. jún 2012

@hajanka je to novorodenec, neprekaza mi behat, lebo to naozaj nie je problem .. 😖
osobne mi zajedno, ci vstanem k postielke tam alebo priamo v spalni

anjelicek26
21. jún 2012

@keira - moje deticky skludnilo, ked ma poculi dychat 😀 Ale vseobecne je to podla mna zajedno.... ci je to ina miestnost, ci vasa spalna, dva metre su nic... niekedy je to fajn vediet chvilku zavriet dvere, keby v spalni robis nieco hlucnejsie vecer...

sissika
21. jún 2012

novorodenec by mal byt urcite v spalni

anjelicek26
21. jún 2012

Ja osobne pokial ti tam babo spava a nemrnci kazdych par minut, ze chce byt pri tebe, kludne ho tam nechaj. Moj drahy chrape, v noci pokasliava, rano sa v spalni chysta do prace (kupelka je prepojena na spalnu a inak sa tam nedostane), berie si veci zo skrine... maly pravidelne vstava zarovno s nim, lebo sa proste zobudi... cez vikend chrni dve hodiny dlhsie...

Treba mat napriek tomu podlozku pod babom a babyfon, ale to je jasne.. Podla mna vybrat vedla seba z postielky a z vedlajsej izbicky je rozdiel asi v 30sekundach 😅

diana_81
21. jún 2012

Ja toto prave riesim a teda celkovo so spanim v postielke, zaspavanim samej a podobne.

Mala ma 7 mesiacov a skusali sme uz predtym (spatne si myslim, ze okolo 3 mesiacov je tak optimalne zacat uspavat same babo v postielke, aj moja vtedy ked bola ospala zaspala sama bez placu ale kvoli chorobe, cestovaniu atd sme ten moment presvihli).

Doteraz som tvrdila, ze ja vyplakat nenecham nikdy, ale je to tazke, ona sa niekedy vecer nevie upokojit, hore by bola az do noci ak by sme ju neuspavali, prsko viedlo ale i to uz zlyhava - ved ju nemozem prekrmovat len aby sa uspala ak sa 5x znova preberie, nosenie ju uz tiez neupokoji kuka ako sova do noci a vsetko ju zaujima... Takze moja rada i v suvislosti s otazkou - novorodenec urcite v spalni s rodicmi, hoci i v ich posteli (ja som tie momenty milovala), od toho tretieho mesiaca naucit na vlastnu postielku pomalicky rovnak este v spalni. Proste si vystihnut momenty ked je drobec spokojny, napapany, zmoli si ocka, ziva a trpezlivo ukladat... Ide to vacsinou bez placu a deti si proste potrebuju zvyknut. Ja som nasu navykla na to ze je pri mne a jasne, ze jej chybam. A od toho pol roka mozno i vlastna izba. Preco? Pretoze ja zistujem, ze malu v noci zbytocne budime, ked ideme spat opat ju treba upokojovat, citat v posteli ci sex mozeme zabudnut (jasne ide to i inde v byte 🙂, ale tiez je clovek obcas utahany), ked rano manzel skoro vstava ani si poriadne budik nemoze nastavit ani sa obliect, behame tu ako blazni po spickach a sme nervozni ze sa zobudi. Placu sa tym tiez nevyhneme, lebo ak sa zobudi ked ju potajomky vkladame to postele je cirkus.... Sama som zistila, ze pre nas je cas na vlastnu izbicku.

Ale teda spat od mojho monologu 🙂 - urcite este u vas v spalni, tak male babo Ta potrebuje a i Ty budes podla mna kludnejsia kym sa to zabeha....

rora
21. jún 2012

ja som prve 3-4 mesiace nebola schopna nechat spat cez noc malu v postielke ktoru mam vedla postele lebo som bola nekludna, (toboz nie spat v inej izbe 😅 ) stale som ju chodila kontrolovat ci dycha, ci sa nedusi, nie je pogrckana.... spavala so mnou v posteli (mam slaby spanok,ako sa ulozim,v takej polohe aj vstanem, cize som sa nebala ze by som ju napr buchla rukou,pre pripad som medzi nas dala aj vankuse) mala som ju stale na ociach, celu noc zapnutu malu lampicku... ak to tebe vyhovuje mat malu na niekolko krokov od seba tak kludne. ale ja som proste mala strach 😔 od tych 4 mesiacov uz spava v postielke,ale uspavam ju este stale pri mne, mali sme sice obdobie kedy som ju asi okolo polroku dala do postielky po papani a uspala sa sama ale uz teraz zas potrebuje mna (asi zubky,nervozita....), mne to nevadi ja s nou budem spavat dovtedy kym to bude potrebovat 🙂

katkas1
21. jún 2012

ked je spokojne a neplace urcite ho nechaj vo svojej izbe 🙂

ivett1
21. jún 2012

@keira zaujímavá otázka...pri dcérke sme mali postieľku v obývačke...cez deň spávala tam a ja som ju mala na očiach ...a v noci s nami vo veľkej posteli...aby som nemusela behať kvôli dojčeniu...potom sme sa presťahovali a synček mal detskú postieľku síce v spálni, vedľa našej postele...ale cez deň spal v cestovnej postieľke v obývačke...čiže v oboch prípadoch som ich mala ako novorodencov neustále "pod dozorom"...veď to je v podstate jedno, kde bude postielka... dôležité je, aby to vyhovovalo tebe... 😉

jasminet
21. jún 2012

@keira ja som dceru mala od prvej noci co sme si ju priniesli z porodnice v jej vlastnej izbe a postielke - cez chodbu a kuchynu. mala monitor, babyfon a spala pokojne, kludne. do spalne by sa nam poslielka ani nezmestila.
teraz cakame druhe a ma pripravenu tiez vlastnu izbu a rovnake podmienky... ak mu to bude vyhovovat, tak nevidim dovod nieco na tom menit. ked nebude spokojny, mam v jeho izbe gauc, tak budem spavat tam 😉

sjuzi
21. jún 2012

Ahojte, my sme dali prvého syna do izbičky od 6 mesiacov, odkedy už prespal celú noc... a rušilo ho manželove chrápanie 😅 😀 a druhý je stále s nami v spálni, ale on ani teraz v 15 mes ešte celú noc v kuse neprespal, budí sa okolo 3tej a šup k nám... ale už tiež pomýšľam, či ho nedám k bráškovi do detskej... 😉 🙂 Nuž, záleží od dieťatka.... 😉

keira
autor
21. jún 2012

@jasminet hlavne manzel sa boji, ze sa moze zadusit zvratkami 😒 .. ale neviem, ako to pomoze, ak bude v spalni .. ako tomu zabrani? 😢
monitor dychu mame

lenka_b
21. jún 2012

My sme nasu malu premiestnili do svojej izby do postlieky od 2 mesiacov a mozem ti povedat, ze spala kludnejsie, lebo sme ju nebudili nasim prevalovanim a tak🙂 A dnes normalne spi vo svojej izbe bez problemov celu noc - ine ani nevie.. Ale pre istotu som si dala Angelcare pod matrac od zaciatku, mna to ukludnilo a tiez som sa vyspala.. Ale dietatku sa nestane nic, ked ho nemas vedla svojej posteli 🙂

anjelicek26
21. jún 2012

@keira - monitor by pipal a pravdu ani v spalni nie si stale cely cas... podla mna v par metroch rozdiel nie je.. maly ti nejako vela vracka?

katka1981
21. jún 2012

@keira, zavisi od veku dietatka. Nasa mala spavala s nami v spalni, potom s nami v posteli a nakoniec sme zo spalne odisli, lebo az potom zacala normalnejsie spavat. Ale to vycitis ci to babtku vyhovuje alebo nie. Keby som mala novorodenca a kojim, urcite chcem aby malo postielku co najblizsie ku mne, ale ak vam to priestor nedovoli, kriticky o nevidim. Vyskusaj a zistis. Kazdej matke, kazdemu dietatu vyhovuje nieco ine. Nasa spi dobre, ale musi byt v izbe sama, ale to tak bolo az od 19 mesiacov, kym ju presla najsilnejsia uzkost. Mala som plany, ze bude s nami do 3 rokov, ale clovek mieni, zivot meni 🙂

alabama0011
21. jún 2012

@keira Ak nema reflux, tak by som to nejak neriesila..

keira
autor
21. jún 2012

@anjelicek26 ja myslim, ze nie ... hovorim, manzel trochu panikari, sa boji, ze vzdy po jedle nad nim stoji dlho, ci sa nedoblinka

kukujka
21. jún 2012

kludne ju daj do vdlajsej izby ja som moju dala do vedlajsej az ked mala 8mesiacov,lebo sme namali prerobenu druhu izbu,ale ak by bola hotova ked sa narodila tak by som ju tam uz od narodenia dala.tiez su izby hned pri sebe a sem tam pre istotu aj vysilacku zapnem.a konecne sa poriadne vyspim lebo ked bola s nami tak som sa v noci ani poriadne otocit na posteli nemohla,lebo bola hned hore

keira
autor
21. jún 2012

a stalo sa vam, ze doktorka vam to akoby "nariadila", ze musite, mali by ste mat babo pri sebe?! 😲

wieruss
21. jún 2012

@keira v kazdom casopise o dietatkach ci knizkach co som citala bola vsade pisane ze sa odporuca mat prve mesiace babatko pri sebe v izbe 😉 preto mozno aj doktorka odporucila aby ste male mali v spalni

hajanka
21. jún 2012

@keira tak potom niet o com, ak ti to nevadi
ja osobne by som novorodenca aj vacsie babetko chcela mat radsej na ociach 😉 skor zacujes ak by nieco dialo, ked ho mas v spalni, tak len pootvoris oci ci je vsetko ok a spis dalej 😉

ajca123
21. jún 2012

@keira sory ale ked je to babo tak treba ho mat vedľa postele.. Čo ked si odgrcne a začne sa dusit Hmmmmm.????
Moj má 5mesiacov a spi vedľa mna v postielke...
Radeji si ho daj k sebe a myslím to v dobrom

monyccka
21. jún 2012

@keira ja si myslim, ze je to uplne jedno. Ak to vyhovuje Vam (tebe a babatku), tak by som ho pokojne nechala v izbicke. Ma monitor dychu, ak by sa nieco dialo, bude pipat. Spanie s rodicmi na posteli ma tiez svoje limity a nevyhody a nemyslim si, ze tym, ze mas babo o dva metre dalej ho nejako ohrozujes.. Vo velkej spalni by bol rovnako daleko, ak by mal postielku na druhom konci ako vy postel ;)

keira
autor
21. jún 2012

@monyccka takto presne uvazujem ..

blavacka
21. jún 2012

@keira ahoj, nasa mala spava od jej 7 dní vo svojej izbe a postielke, izba je tesne vedla nasej spalne a mala samozrejme monitor az doteraz 15.mesiacov...
Ked sme prisli z porodnice prvy tyzden bola postielka u nas v spalni a moj manzel bol podvedome nervozny, ze ju zobudi, tak sa celu noc len prehadzoval a sutal paplonom a malu budil. A ja som nic ine nerobila, len drgala do neho
alebo ukludnovala a uspavala malu 🙂 Tak sme sa po tyzdni rozhodli, ze ju vyskusame dat do jej izbicky, ktora je tesne vedla spalne, zakazdym sme jej zapli monitor dychu a zavreli dvere, aby mala klud, ked plakala hned sme ju poculi. Od vtedy sa krasne vyspinka aj ona aj my 😉 Nakolko bola od malicka na UM, lebo ja som mlieko nemala, tak od 3.mesiacov spinka celu noc t.j. od 20.00 hod. - 8.30 hod. a zostalo jej to doteraz.
Praveze co viem, tak deti, ktore spavaju s rodicmi v posteli, tak su casto hore a ked su vacsie, tak sa tazko oducaju od spavania v rodicovskej posteli.

ichbinich
21. jún 2012

@keira:
To je velmi individualne. Ako pisali ostatne, su skusenosti aj take, aj take. Su deti, ktore spia kludne iba ked citia mamu, najlepsie pri nej. A su deti, ktore sa zobudia na kazdy suchot a potom sa nevyspi nikto, tak je riesenie oddelene izby.

Ak nema vazny reflux alebo ine zdravotne problemy, nevidim dovod, preco to nevyskusat. Zapnes si vysielacku a budes pocut, keby sa babo zobudilo. Inak svagrinej dcery mali obe reflux, raz som videla ako v spanku vygrcli strasne mnozstvo, vyzeralo to hrozne, a ony sa na to ani poriadne nezobudili, vobec sa nedusili... Takze to, ze si grckne, neznamena, ze sa hned zacne dusit...

aknel1985
21. jún 2012

Ahojkx no mne by bolo asi luto, ze moje dievcatko spi vo vedlajsej izbe neviem mam to uz v sebe a pritom ma moja dcerka uz 13 mesiacov ...Neviem ake mas velke dietatko, ale pamatam si ked som mala asi 8 rokov tak som chcela spat pri mojej mamke asi mi to takto ostalo , ze chcem mat svoje dietatko pri sebe aj ked mala mi spinka v postielke, ale v nasej izbe ...

ikke
21. jún 2012

tu v NL je standardne davat dieta spat aj na noc do inej izby nez kde spia rodicia. myslim, ze je to skor o zvyku. mne (by) vadilo, ze musim vstavat z postele, ja som mala a aj budem mat detsku postielku uplne prirazenu k nasej posteli, lebo som leniva chodit rozospata cez pol domu niekolkokrat za noc kvoli kojeniu... 😅 😉