Ahojte, co si myslite o rovnakom obliekani deti? Rozdiel medzi nimi je napr. rok ale myslim to vseobecne... pride vam to trapne? Alebo mile? Paci sa mi to ale neviem ci to nie je detinske, alebo som citala ze stracaju svoju identitu ked su rovnako oblecene (myslim ze je to blbosť, im je to jedno a neobliekam ich rovnako vzdy). Maju rovnake mikiny, alebo vetrovky, ciapky...
Dakujem
@hruska91 ja svojich tak obliekam od malička, cca od roka, uvidím, dokedy budú rovnaké oblečenie akceptovať. Mne sa to páči, patria k sebe, zo srandy som hovorila, že keď sa nám jeden stratí, tak ho podľa oblečka k nám priradia. Ja som napr už mierne nedvíha, keď náhodou rovnaké nemajú
Mne sa to páči, nemajú všetko rovnaké ale sem tam sa niečo nájde, alebo ich napr.farebne zladim 🙂
@marfikchov ja to mam dost podobne. Ja si teda jeste aj veci usiju
@hruska91 mne osobne sa to nepaci, som rada, ked na prvy pohlad viem, komu aka vec patri a dieta je jasne osobitna jednotka. Tak ale ja mam medzi dievcatami vacsi vekovy rozdiel a chlapec dievcenske nenosil a naopak.
Mne a určite nie som sama je úplne jedno a neriešim to do čoho cudzí človek oblieka deti 😂 ale ja rovnaké oblečenia by som nekúpila maximálne pre dvojičky, trojičky možno ale inak nie.
synovia majú pár rovnakých tričiek - buď som ja bola rada, že som našla niečo pekné a vzala, alebo chceli mať obaja lebo sa im páčilo /a neriešili že aj brat má/. A obliekajú si ich na striedačku väčšinou, čiže sa stalo asi 2x že mali obaja rovnaké. Inak to nejak neriešim, a u cudzích už vôbec nie. Páči sa mi to akurát na rodinných foto.
Mne sa to páči.Mam 5 ročnú a 1,5rocnu dcéru a všetci aspoň vedia,že patria k sebe.
Čo si myslia ostatní ti môže byť jedno. Nás so sestrou mama obliekala rovnako, keď sme boli malé, nám to nevadilo. Ja neobliekam rovnako, lebo mám väčšie vekové rozdiely medzi deťmi. A tiež aj s ekologického hľadiska, snažím sa nekupovať zbytočne veľa oblečenia, nosia aj po sebe, keďže mám 3 synov.
@hruska91 kedysi mi rovnaké oblečenie pre deti alebo mama-dcéra / otec-syn prišli roztomilé, dnes mi to pripadá trápne 😀 vkus sa časom mení. Sprav ako sa páči tebe, nemyslím si, že to vôbec niekto bude riešiť. Ja by som napríklad pri deťoch s malým vekovým rozdielom riešila skôr tú praktickú / ekonomickú / ekologickú stránku, že mladší môže vynosiť veci po staršom a nekupujem všetko zbytočne dvojmo.
Mne sa to nepaci, ani dvojicky by som rovnako neobliekala. Okrem ineho, by mi bolo luto kupovat stale zdvojene rovnake veci, ked je toho v obchodoch tolko krasneho a roznorodeho na vyber.
@hruska91 mne sa to nepaci,ani pri dvojickach.ty si urob ako uznas za vhodne.napr.sestra ma 2 dcerky a kazda je uplne ina a pacia sa mi uplne ine veci,starsia ma rada skor chlapcensky lezerny styl a tmavsie farby,mladsia je presny opak-saty by si aj na sankovacku obliekla a ma skoro vsetko ruzove. ...
Mam len jedno dievcatko ale vela kuskov mame rovnakych ako set mama a dcera ci saty bundy tricka vesty a pod...ked ma chyti nalada ideme rovnake.alebo napriklad rodinne tricka aj s ocinom.na niektore akcie je to super na oslavy zasadne chodime zladeni v jednej farbe niektore saty mame s malou site na dvojo mne sa to paci.keby mame mladsiu sestricku tiez by chodili narovnako.nie
My budeme mat rozdiel medzi dievcatami 1,5r a urcite planujem niekedy obliekat rovnako,pride mi to mile🙂 samozrejme nie vzdy a vsade... ked som bola mala pamatam si ze som mala par siat rovnakych s mojou maminou a ked sme sa tak obliekli do mesta, bola som na to hrda :D
Pri malých deťoch je to úplne Ok. Väčšie už sa mi páči viac zladené ako rovnake. Mne sa ale páči aj keď je oblecenie deti a rodičov zladené. Napríklad mám biele saty s modrými kvetmi, tak malému dám modry overal s bielym vzorom, muž si sa modré nohavice a bielu košeľu atd.
Mne sa to nepaci... ale mam chlapca a dievca a nemusim take riesit. :D Obcas nosia veci jeden po druhom... :D :D To sa tiez nemusi niekomu pacit..
@hruska91 ja mám medzi synmi rozdieľ jedno číslo a rovnaké veci skôr podostávali ako darček - aby si nezávideli (tričká Paw Patrol a pod.) a mne skôr vadí z praktickej stránky, že pri ukladaní vecí ma zdržuje študovanie štítkov, že ktoré je koho veľkosť, kedže ten rozdiel nieje velký a často to nejde rozlíšiť len tak na prvý pohľad.
Ale hlavu majú rovnakú, tak čiapky majú rovnaké a kedže sú bordelári tak keď si nenájdu v svojej priehradke, vezmú z bratovej 🙂
Mám chlapca a dievča, takže by to bolo divné.
moje ked boli male, mali par veci rovnakych ale vyslovene koli foto - robili sme kazdy rok kalendare pre vsetkych starych rodicov.... vacsinou ale bol problem, ze kym som ich odfotila, tak aspon jedna z nich sa stihla zaspinit .... teraz uz nimi plieska puberta a aj kd maju niektore tricka rovnake, naraz by v nich z domu nevysli, takze ich individualite to urcite neublizilo.
Mne sa to nepáči, ani na dvojičkách (ešte keď sú tie deti úplne rovnaké a rovnako oblečené... To je až také čudné, ako klony, veď každý je samostatná bytosť nie odraz v zrkadle). Ale deti si obleč ako sa tebe páči, nikto ti nemusí dávať zvolenie, tvoje deti, tvoj vkus, za svoje peniaze kupuješ to oblečenie, tak ich obliekaj ako sa ti len zaziada
Doteraz som ani nevedela, že to ludia robia. Nikdy som si to nevšimla. 😀 ale teraz keď pozerám tie fotky, tak podľa mňa je to veľmi také milé a nepríde mi to zle. A názor, že dieťa by malo byt samostatná osobnosť no neviem, ved tie veci mu tak ci tak vyberu rodicia alebo mu dajú možnosť výberu z par vecí, takže reč o nejakom formovaní osobnosti by som ani nebrala vážne. Ta bude u každého dieťaťa neskor, keď si oblečenie vážne začne vyberať kupovať samo.
podla mna je to mile, mam vo svojom okoli dvoch bratov vo veku 30+ a tiez ked ich niekedy stretnem su rovnako obleceni takze pohodicka, aspon nepotrebuju riesit ci sa to bude hodit jednemu a druhemu nie 🙂
@hruska91 Moji chalani sa narodili do jedného roka a obliekala som ich rovnako...páčilo sa mi to...a keď už išli do školy, tak som s tým prestala.
@hruska91 Dcera mala v skolke najlepsiu kamosku a niektore veci mali zamerne rovnake. A rozhodne mali kazda svoju identitu. 🙂 Takze pokial maju len nieco rovnake, je podla mna mile.