Ahojky kocky chcela som sa spýtať aké má vaše babo režim počas dňa ?? Lebo môj synček má 5 mesiacov a cez deň vydrží hodinu a pól a ide spinkať ako je to u vás ? Kedy sa to zmenilo?? U nás to takto trva už dva mesiace možno aj vyše ...6 mesacne bábätko koľko Vám vydržia cez deň byt bdele? Dakujem 🙂
@miruschkar naša malička má 9,5 mesiaca a doteraz to má tak že dve hodiny je hore..hra sa a pod.a potom si potrebuje 40 minút pospať 😁
@miruschkar to je individuálne, sú detičky čo potrebujú viac spať a aj také čo majú krátke 10min.minispánky počas dňa(v čase najväčšej únavy keď sa im podarí zaspať)
Mali sme to presne tak isto - dlhsie ako 1,5 hod nevydrzal hore. Uplne ta chapem, bolo to tazke niekde s nim ist, kedze sa nic nedalo stihnut za ten cas. Ale neboj, postupne sa to bude predlzovat a bude lepsie 🙂
@ellieellie ďakujem si zlata, no najhoršie je.. že niekedy to neviem odhadnúť bud už je zle, že si šucha očká alebo mrnci keď jo uspavam .. ťažko povedať čo chce 🤔🤷♀️
ja som tiez davala spat kazdu hodku a pol, ale pospal mi len 30-40minut.. pre mna hroza, ani nikde ist ani ja som si neoddychla, nic nezeobila.. tak som mu dala rezim kazde 2,5-3 hod. spat.. a spinka tak hodku a pol.. a od 19:00 spi az do takej 4-5, napapa sa a spi este take 2 hodky a potom stale 2,5-3 hod a spat..
@jarca1111 a to ti toľko vydrží ?? Presne ako píšeš vydrží hodinu a pól a spi tiež len chvíľku ☹ a neni už moc nervózny tie 2 hodiny ?
@miruschkar no zo zaciatku bol nervozny, to je jasne pretoze som mu uplne zmenila rezim z 1,5 hodiny na 2,5 az 3 hodiny.. ale po 3-4 dnoch pohoda..len pevna vola.. a hlavne, polozit do postielky a nechat sameho nech zaspi a spi.
@jarca1111 mne cez deň nechce byt v postieľke sa tam krúti a mrnci aj 2 hod tak ho dám na posteľ ľahnem s ním a za 10 min spi
@miruschkar sú deti a deti, niektoré prespia detstvo niektoré málinko ale za to si užijú detský život aj keď chápem byť maminke na krku celý deň tiež nieje vyhrá😊 a bude horšie😉
@miruschkar my sme mali to iste.. kupila som si postielku co sa dava ku posteli, tam som ho vzdy dala a lezala som pri nom a drzala za ruku, no tiez ma nebavilo lezat pri nom a nic som nestihala porobit.. no akosi si zvykol v tej postielke.. polozim ho tam , dam mu plienku ku tvaricke, zabalim ho este do zavinovacky, trosku pomrnci a zaspi do 5 minut sam.. ak place idem ho pohladkat a zaspi...ja som sa riadila knihou ,,kazde dieta sa vie naucit spat,, .. skus ju pozriet, je aj v pdf verzii
@jarca1111 tu som čítala ale ja aj keď ho dávam večer tak mu trva hodinu kým zaspi ... a plienku keď mu dám tak ju dáva stále do úst a nič
Ahoj, môj päť a pol mesačník má potrebu 3 denných spánkov a predĺženie spánku ranného (po prvom rannom kojení ), tak som vypozorovala.
Dojčím raz v noci (o 2/3tej), potom sa zobudí o 5 tej/pol šiestej, pozerá, hrkúta, jesť nepýta, o 6/pol 7mej nakojím a do 7 zaspí na +/- 30 min.
1. spánok (cca 1hod) je od 9 do 10tej)
2. 11h30-13h
3. 15h/16h- 17h
Keď dodržím tieto spánky, ktoré sú, zdá sa, momentálne pre neho dôležité, máme dobrú noc, to znamená, že kúpeme sa o 19tej, o 19h15 dojčíme a medzi 19h30-20h00 zaspí sám v postieľke s plienkou, ktorú si žmolí 🙂.
Riadim sa zásadou ako pri prvom dieťati : pravidelný režim, dostatok denného spánku, kúpanie v tom istom čase, a to bez ohľadu na to, či posledný denný spánok sa pretiahne do neskoršieho času (napr. do 18h15).
Pri prvom synov sa približne po ustálení prvých príkrmov (desiata, obed) 3 spánky zdredukovali na dva spánky, bolo to okolo 8 mesiaca. Obednajší spánok bol potom cezobedný 3hodinový, od 11tej, súvislý, v kočíku. V postieľke som to ani neskúšala 🙂. Obedovali sme väčšou okolo 14/14h30.
@miruschkar odpovedala som ti do fóra 🙂
@miruschkar my sme to mali asi kazdu hod a pol a potom kazde tri 🙂