Váš deň s trojmesačným dieťatkom

nikike5517
27. nov 2014

Prosím mamičky napíšte mi ako vyzerá Váš deň s cca. 3 mesačným dieťatkom. Som zvedavá kedy vstávate, ako dlho spinkáte, ako papáte, čo robíte keď je malý hore.
Mám 3 mesačného chlapčeka, a niekedy je to s ním naozaj ťažké. Nechce zaspať iba vonku a keď je hore musím ho nosiť na rukách, inak iba plače☹

nanka3
27. nov 2014

@nikike5517 ahoj, ja mam dcerku, ktora ma nieco cez 3 mesiace. A ako vyzera nas den? kazdy den je iny.... jedno, co sa vsak opakuje kazdy den je, ze kupeme vecer okolo siestej, vacsinou mala zaspi do siedmej a zobudi sa medzi 23:30-00:30, nakojim, odgrgnut, samozrejme prebalit kedze mala kaka skoro po kazdom kojeni a potom je aj 1-2 hodniny hore (ako-kedy), pocas tejto doby vacsinou lezi na posteli, ticho sa jej prihovaram, ale hracky samozrejme nedavam, nech vie, ze je tu rozdiel medzi dnom a nocou (zial, nefunguje to tak, ze nakojit a zaspi, to vobec, darmo by som ju davala do postielky, revala by, cize v tomto som rezignovala, a jednoducho som s nou hore, po hodine ju dam do postielky a vacsinou po chvili zaspi, obcas sama, obcas s krikom a tisenim na rukach), druhy raz vstane okolo 3:30-4:30, a opat je 1-2 hodiny hore... a ked konecne zaspi spi uz len 45 minut a zasa hore, obcas sa stane, ze to nie je ani tych 45minut, ale obcas (fakt vynimocne spi dlhsie), cize od toho sa odvija zvysok dna.... medzi tymi "dlhymi" 45-minutovkami co spi, sa hrame s hrackami, lezi si na brusku, mame tiez kresielko a hradu s hrackami, ale nepouzivam kazdy den, podla toho, aku ma drobec naladu.... ale vacsinou lezi na posteli a ja pri nej, cez den je hore tiez 1-2 hodiny, rezim sa jej snazim casovat tak, aby sme okolo 15:00-15:30 sli na prechadzku von, pretoze od tej 16:00-18:00 je to s nou na nevydrzanie, je nervozna, placliva... preto vtedy spi v kociku, domov sa vraciame okolo piatej vecer, a tu hodinu do siestej vydrzi hore a ide sa kupat... takze asi tak. Co sa tyka papania, tak kojim hned ako sa prebudi, a niekedy este tesne predtym ako ide spat, obcas mi zaspi pri kojeni (ale to je tiez skor vynimka), ale chapam ta, tiez to mam s tou mojom drobulkou takze, hocikedy som na pokraji sil, ale potom sa usmeje, a hned je to lepsie 😉 .

zuzu_ka
27. nov 2014

Ahoj, moja slecna bude mat 3 mesiace za 2 tyzdne, plne ju dojcim a nas den vyzera takto: vstavame 8:30-9:00 (od 6:00 je s nami v posteli, ked zvoni manzelovi budik, vtedy aj dojcim a potom este pospime), dam ju do postielky a zapnem jej hudobny kolotoc a ja sa umyjem a obleciem, nachystam si ranajky. Pri ranajkach sa dcerka hra pri mne na gauci, potom trenujeme na brusku, obzera hracky a pomaly ich chyta do ruky. Cca. 10:00 nasleduje kojenie (desiata), pri com vacsinou zaspi aspon na polhodku. Potom sa pohrame, obeduje na dvakrat a takto nakrmenu, prebalenu ju vezmem von do kocika aspon na hodinu (cca. medzi 12:30-15:00). V kociku takmer vzdy zaspi a spi aj doma pri otvorenom okne asi do 16:00-17:30. Budi sa s velkym hladom (olovrant), potom sa hrame, trenujeme na brusku. Kupem uz kazdy den okolo 18:00-18:30. Nasleduje vecerne krmenie, zaspava na prsniku a po 20-40 minutach ju polozim do postielky, to je asi 19:30-21:00. V noci sa budi uz vacsinou len 1x medzi 1:00-3:00, ak ju netrapi brusko a pod.

Cez den zaspi len na prsniku aj to na pol hodinu a nesmiem ju prelozit, to sa budi. Spi teda poobeďe v kociku aj tri hodiny. Takze ak si chcem doma nieco porobit, v case poobedneho spanku, ale nikdy neviem, kolko potrva alebo vecer, preto sa dostanem spat okolo 23:00 a vstavame tak neskor. Mozno to nie je idealny rezim, ale nam vyhovuje 🙂

Snad ju casom naucim samu zaspavat. Som zvedava na rezimy inych mamiciek 🙂

mimi8814
27. nov 2014

moj maly ma 14 tyzdnov a kazdy den je v postate rovnaky akurat casy sa menia, kedze nespava stale rovnako. Spinka 3-4x za den cca po 2 hodiny, medzitym sa hrame, cvicime, sledujeme rybicky😉.... vacsinou po hodine a pol je uz mrzuty, unaveny a hladny a kedze mi zaspi a spi len v nosici a na prsku tak sup s nim do nosica, napapa sa a zaspi, obcas sa zobudi, cucne si a spinka dalej, raz za den ideme na prechadzku, tiez pocas spanku. kazd den o siestej, pol siedmej sa ideme okupkat, napapat a spat, vecerne kojenie a uspavanie uz nie je v nosici ale v rukach na fitlopte. Ked ma dobry den tak do pol hodky zaspi. okolo desiatej ked idem ja spat mu ponuknem este prsko, vacsinou sa chyti a napapa sa takze sa vlastne vobec nezobudi a spi do tretej cca. Ak ho netrapi brusko tak sa napapa o tretej a spinka do piatej niekedy 6-7. Ak ho bolo brusko je od tretej hore kazdu chvilu😢 je to na gulku ale musime vydrzat a dufat, ze to skoro prejde...Maly spi s nami v posteli atym padom sa mi v noci nezobudi uplne takze dokaze prejst s jedneho spanku do dalsieho bez toho aby sa uplne zobudil a buntosil dalsie dve hodiny...tiez v noci neplace, len si mrlmle a vrti sa😉 Takze takto to mame my....niekedy to da zabrat ale ten maly mrnus za to stoji😉

bajana
27. nov 2014

Nasa Zuzka ma zajtra 3 mesiace a zacina sa nam crtat takyto rezim:
Budime sa okolo 6:00-6:30, nakojime sa a pobavime v posteli a pri mojich ranajkach, okolo 8:30 je unavena, tak si max.30 min. zdriemne, zatial hodim sprchu a upracem, po dalsom kojeni ideme okolo 9.30-10.00 von, kde po polhodke zaspi a pokracuje doma, zobudi sa okolo 13.00. Zase sa nakojime, pohrame, sleduje ma, ak nieco robim.Potom kojime okolo 15:30 a znovu ideme von, kde zase spi do cca 17:30, potom sa naje, pohra s tatom, okupeme, znovu nakojim a okolo 19:30 ju ukladam spat. Chvilku pri nej sedim, podavam cumel, hladkam po licku, ale nehojdam, nenosim, spi vo svojej postielke. Budi sa ololo 22.00 ked idem spat, potom okolo 2.00 a este raz nadranom, to si ju uz beriem k sebe.
Takze sa nestazujem, mam vlastne pohodu s kludnym dietatkom 😊

radwanka
28. nov 2014

Nasa krpana ma skoro 4 mesiace a teda u nas je to prudko vtipne.. cez den strasne malo spava.. niekedy len 2,5 hodky (samozrejme nie vkuse) aj to len na mne.. takze ostatok casu sa hrame a rozpravam jej... auto, kocik je u nas des.. mala ma taky zachvat, ze ma az 'dohryzeny jazyk'..ale skusam kazdy den.. mali sme obdobie, kedy mi vydrzala v kociku spinkat 3 hod. Teraz sa ale zasa budi.. ☹ samozrejme do kocika ideme az, ked ju lame na spanok..inak by mi zacala vrieskat hned.. No a vecer tiez kupkame okolo 19tej a potom sa snazime uspavat.. ale tiez nic nefunguje.. okrem 'ufitloptovania'.. tak s manzelom na striedacku skaceme..lebo este mava aj vecerne 'zachvaty' cca do 23tej. povacsine spava medzi nami, pretoze v noci sa casto budi, chvalabohu nie az tak casto aj s bdenim, tak jej len dam prsnik ukludni sa a spi dalej... ale kedze spi strasne nepokojne, zobudi sa na svoje metanie...ale inak je uplne uzasna 💗💗💗

certiskom
12. dec 2014

Nas maly ma o tyzden 3 mesiace a nemozem sa stazovat. Je to pokojne babo, vacsinou place az ked je hladny. Vstavame okolo 9tej, dam si ho do postele, rozbalim a uz sa skeri a kope o dusu. Potom sa napapa a vacsinou 10.30 ideme vonku. Buva 2-3hod, potom naplnime brusko a poobede spi mozno 2x po polhodke. Hra sa na deke, kuka z lehatka, kecame... Cca o 19.tej ideme kupat a bud na prsniku zaspi, alebo to trva nejake dve hodky kym zalomi. Takze vacsinou zaspi okolo 22, budi sa o 3tej, 6tej a je tu novy den 🙂 Netreba ho nejak extra nosit, niekedy zaspi sam na hracej deke a v noci sa napapa, polozim ho do postielky a buva. V noci je skvely, je super, ze hned zaspi a nemusim ho nosit... No proste...uzasne, "papaniachtive" babo🙂

gabinka279
20. dec 2014

Ahoj. Moj chlapček má 10 týždňov a prespí celú noc. Je pravda že bohužiaľ nieje dojčený. Vstávame okolo 5:00 napapáme sa a ešte zdriemneme do 6:30 cca. o 10 ide búvať na 2,3 hodinky ale tiež len v kočíku. Potom od 15tej do 17tej a potom sa kúpeme o tej pol siedmej a od siedmej búvame do tej piatej 🙂 Inak ked nebúva tak ležká na gauči a ja si porobím čo treba vyyškiera sa všade okolo seba. Už si hryzieme ručičky vankúše a čo príde 🙂

matamarkus
29. dec 2014

@certiskom uplne presne ako moj 🙂)

certiskom
29. dec 2014

@matamarkus drzme si palce, nech nam taki vegetaci aj zostanu 🙂 nas je flegmos po ocinovi, takze jeho nerozhadze tak hocico...jedine prazdne brusko, to je najvacsia katastrofa.