Ahojte maminky, viete mi prosím z vlastnej skúsenosti poradiť, či sa oplatí zadovážiť si vankúš na dojčenie? Mám na mysli taký ten podlhovastý,čo sa dá ohnúť a zaviazať. Čoskoro rodím, tak kompletizujem výbavičku a neviem, či aj ten vankúš mi nejako výraznejšie pomôže, alebo to dám aj nez neho. Ďakujem Vám 🙂
Určite sa dá aj bez neho, nie je to žiadna nutnosť. Ja som ho vopred nekupovala. Ale keď mal malý pár týždňov, tak som si ho zadovážila po odskúšaní u laktačnej poradkyne. Pri dojčení celkom fajn pomôcka (v perinke sa dojčiť nemá), ale používala som ho, len keď bol syn menší a dojčil sa dlhšie, potom už bez neho (za 2 minúty bol najedený, to sa mi neoplatilo vankúš vyťahovať 😂). Ale zato si ho neviem vynachváliť teraz, keď som zase tehotná. Úžasne sa mi s ním spáva a večer sa už neviem dočkať, kedy sa naňho vyvalím 😁 Ľutujem, že som ho nemala aj v prvom tehotenstve, kedy som si hlavne tie posledné týždne nevedela nàjsť pohodlnú polohu na spanie.
Ahoj ja mám tiež ešte som len v 30tt ale spat bez toho by bol horor pre mna od vtedy spím dobre ako to mám 🙂 ja mám ten veľký bol trosku drahší ale neľutujem 🙂
Ja som k prvemu mala pozicany, k druhemu si ani poziciavat nebudem. Sice som ho používala ked uz som ho mala, ale je to dalsia raroha na skladovanie. Budem dojcit na hlavnici od vankusa prelozenej napoly. Ma to vacsiu plochu, babatko aj starsie sa do nej pekne zmestilo a neslo sa zosulat dole
pri prvom mi pozicala kamoska, pri druhom som si kupila. prezijes aj bez toho, ale ja citim rozdiel, ked kojim s malym na vankusi a bez neho, krize .... jasne, pomoct si vies aj obycajnym vankusom atd, ale mne pomaha a vyuzivam aj ako zabranu, aby sa maly nepretocit atd ... prvy som mala plneny nejakym dutym vlaknom (tvar na foto vyssie) a druhy s tymi gulickami a ten podlhovasty tvar, ako pises. ten prvy sa mi zdal lepsi, tieto gulicky sa casom popucia a musim doplnit napln Ale ucelu sluzi a ja som spokojna.
Ďakujem Vám všetkým, ste zlaté
Ja som kupila a podla mna vyhodene peniaze... Ptm som pouzivala pod babatko taky 40*40 cm malinky...
Ale este dodam ze vela zavisi kolko bude babo babo na prsu ;).. moja sa nacecala za par minut a bolo ;)
Ja som zo začiatku nemala ale strasne ma bolel chrbát co som sa krcila aby som dosiahla ku bábätku. Obyčajný vankúš nebol pre mna dostatočne vysoký, ja mam dojciaci vankúš v tvare písmena C a som spokojná.
Ahoj, ja som si ho kupila este v tehotenstve, pretoze uz som nevedela ako v noci spat. Ked som spala s vankusom, bolo to super. Syn ma momentalne 2,5r a vankus stale vyuzivame. Teraz to ma ako zabranu na posteli. Ked bol mladsi, pouzivala som ho ako hniezdo (to sme nemali), potom ako kresielko... naozaj som ho vsestranne vyuzila. Len nikdy som na nom nedojcila lebo som to nevedela v takejto vankusovej polohe 🙈😀
Nie, vôbec ho není treba 🙂 ja som nad ním uvažovala tiež ale nebolo ho treba. Však bábo je do 3m v zavinovačke a s ňou sa dobre koji 🙂