Váha novorodenca

31. okt 2024

Ahojte, tie ktorým sa narodili babetka s nízkou váhou. Koľko vám pribrali po narodení za 2 týždne? Nás pustili z pôrodnice s váhou 2560 a o dva týždne sme boli na poradni a maly mal váhu len 2760 podľa doktorky je to málo 🫤. Je plné kojeni materským mliekom. Spinká pekné 3-4 hodinky, papa dosť a dosť hltavo podľa mňa sem-tam sa popuči ale inak vyzerá byť úplne spokojný tak nechápem tu váhu 😞 Ďakujem za odpovede

michaelajednorozec
31. okt 2024

Najlepsia investicia je do kvalitnej laktacnej poradkyne, ktora vam pomoze zhodnotit ci naozaj babo pije dost ❤️ drzim palce, tieto zaciatky vedia byt narocne pre kazdu mamu. Doveruute svojej intucii a ked ste si neni ista, obratte sa vzdy na odbornika v danej oblasti ❤️ zvladnete to skvele drzim palce

sims122
31. okt 2024

Váhu neviem, dcérka bola ešte menšia, pri narodení mala 2200. Doktorka tiež vkuse vravela ze málo priberá, že nejde podľa tabuliek. Dostali sme váhu aj domov aby sme ju skontrolovali. Ja som len kojila. Ale asi až po roku to pekne dohnala. Teraz ma 5 rokov a je vyššia ako rovesníci 🙂

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
feeewa
31. okt 2024

Ja som bola akurat dnes na poradni s dcerou (v sobotu bude mat 2 tyzdne) a hovorila mi doktorka, ze v dvoch tyzdnoch by mali mat novorodenci cca porodnu vahu (cize by mali dohnat ubytok po porode). Mne tieto tabulky pridu ale uplny nezmysel… pribera? Pribera…. Nemoze 1000 novorodencov priberat jednym tempom 🙈

taktotedanie
31. okt 2024

Nepotrebujes zidnu laktacnu poradkynu z mamily, to uz je z toho az taky kult
Mojej svagrinej dve vychyrene mamily poradkyne povedali, ze nikdy kojit nebude, ze ma malo mlieka a pod bludy pytali zato neskutocne peniaze, dieta ma takmer 2 roky a kojene doteraz bez problemov
Pribera dieta-? Pribera, ma pocikane plienky? Ma
Neries

anavixy
31. okt 2024

3-4 hodiny je dost velky casovy odstup medzi papanim cez den. Vybal dieta z perinky, nech sa mu umelo nepredlzuje spanok a skus mu davat papat castejsie. Kazdopadne by som sa tym nestresovala, dieta prospieva, aj ked mozno nie tabulkovo - niektori pediatri sa na tabulky prilis upinaju a zbytocne stresuju. Hlavne hned nezacni prikrmovat. Laktacnu ti netreba, ak sa dieta dobre prisava a efektivne pije, co, zda sa, robi, jedine co moze (a nemusi) byt “problem” su tie pomerne pridlhe pauzy medzi dojcenim.

jaass
31. okt 2024

Netráp sa, hlavne, že pribera aj keď malinko. Ma dosť pocikanych plienok? 🙂

ina2405
31. okt 2024

Častejšie prikladaj (bábätko vie piť aj v spánku) a priberie viac. Držím palce.

melany_y
1. nov 2024

Náš sa narodil predčasne 1300 gramov, má 7 mesiacov a pribera veľmi pomaly. Tie ich tabuľky by som im podpálila, zbytočne stresujú ženu. Neexistuje že všetky deti budú priberať rovnakým tempom. Skôr by som riešila už keby schudol. A sledovať pocikane plienky

mary174
2. nov 2024

Ahoj, moj maly sa narodil s vahou 2460 g a pri prepusteni mal 2360 g, za 2 tyzdne uz neviem kolko pribral ale viem ze za mesiac 1500 gramov, fakt mega vela priberal. Ale riad sa doktorkou tu ti nik neporadi odborne

sara967
4. nov 2024

Ahoj moja keď sa narodila vazila 3000kg teraz má mesiac a tri týždne váži 4170kg moja lekárka detská hovorila že mi pekne priberá a to som na UM cez deň vypije po dvoch hodinách a viackrát a v noci spi mi až do rána

anngie1995
Dnes o 11:35

@melany_y presne ako píšete, všetko podľa tabuliek ako keby každé dieťa je rovnaké, tiež náš maly za týždeň pribral 120 g a že to je malo tak sme museli za pár dni znova prísť či pribral inak už hneď že budeme musieť dávať UM, potom pribral cez 300 g a že to je uz veľa….