Ahojte, kolko g ma priblizne pribrat novorodenec za tyzden? Po prepusteni z porodnice mal 3100g (15.5) teraz ma 4400g. Je to ok?vela, malo?
Neustale by bol na prse, kojim cez den aj kazdu hodinu, hodinu a pol. V noci mi vsak pospi a krmim ho kazde 3-4h. Som zmatena😀 pride mi cez den nespokojny, umrcany, neustale by bol na rukach. Vdaka
Do pol roka by mal váhu 2nasobit a do roka 3nasobit
Skús si pozrieť https://www.google.com/search?q=váhové+tabulky+...
Je fajn te dojcis podľa potreby, on si bude teraz veľa pýtať piť aj od smädu. Časom sa intervaly medzi dojčením budú predlžovať
to, ze tak pribral znamena, ze mas z mliaka smotanu 🙂)) Podla mna je to ok vaha. Moj maly mal v 2 mesiacoch 5 a pol kila a narodil sa ako 3250g, tiez len kojeny bol. Ja som davala obe deti spat na brusko do kocika ked uz vedeli otocit hlavicku na bok a tak dlhsie aj pospali a ked sa zobudili, som ich este pokocikovala a zaspinkali este :D
@kluska on mi v kociku vobec nechce spinkat, max 20min ho povozim a uz place 😀 snad si casom zvykne.
neter pribrala 300 g za týždeň, pediatrička rodičov vykarhala, že to je veľa, že neprikladať keď plače. Tak neprikladali, dojčila v cca 3 hodinových intervaloch. Malá stále plakala, pribrala 100 g za týždeň. Pediatrička zas, že málo... 🤷♀️ Tak kde je pravda???
@jamimo to si neviem predstavit cakat 3h, ked chce cicat place az je fialovy. A mne doktorka nic nepovedala, len ze pekne pribera.
V intervaloch sa prikrmuje iba UM. Dojčiť sa ma na požiadanie- keďže to nie je iba o hlade, ale aj smäde, upokojeni, bezpečí.
MM sa nedá prejest a aj keby bolo babo teraz trochu vacsie,tak hned ako zacne 4nozkovat,chodiť, tak to vsetko "vybeha" :D
Takže pohodicka, skus si viac veriť a daj na potreby babatka a nie kto co hovori, nikto nepozná lepšie tvoje babo ako ty 😉
@zapalkazapalkova dakujem🥰
150 - 200 g/ týždeň
ak je to nad 200 g - už je to moc
pod 100 g /týždeň , málo
ak 50 g / týždeň - treba dokrmovať UM
môj syn za 3 týždne pribral 1 kg.... ped. sa chytala za hlavu že čím ho to kŕmim...len som kojila. 😉
@deti95060810 ja som si skor myslela, ze pribral malo, ked vkuse cez den pyta. Ale asi je to len hlados. 😀
Vobec by som neriesila vahu, tabulky su orientacne...hlavne, ze je spokojny, prosperuje..
Moj najmensi sa narodil v standardnej velkosti 3,5kg. Za prvy mesiac pribral 1770g a ako 3mesacny vazil 8kg 🤣 Pediatricka sa sice cudovala,ale nikdy mi nekazala ho obmedzovat. Teraz ma 2roky a 14kg.
Moja mala prvy mesiac priberala 300g-350g/tyzden, narodila sa tiez drobna 3140g/49cm. Dojcila som ako si vypytala. Vzdy bola mimo tabuliek 😁 proste je to kus baby 😊
@barbora_t moj sa narodil 48cm 3250g, zhodil v porodnici na 3100g a odkedy sme doma a spustila sa mi laktacia, tak len cicka a pribera😄 okej, tak dakujem za info. Som spokojnejsia🙂
stiahni si do mobilu nejaku appku s rastovym grafom - napr childrens growth, nahadzes tam vahu a datumy kedy kolko vazil a uvidis. ci je v norme/nad nou/pod nou.
A dodam ze zajtra ma mesiac