Váha novorodenca

9. jún 2024

Ahojte, kolko g ma priblizne pribrat novorodenec za tyzden? Po prepusteni z porodnice mal 3100g (15.5) teraz ma 4400g. Je to ok?vela, malo?
Neustale by bol na prse, kojim cez den aj kazdu hodinu, hodinu a pol. V noci mi vsak pospi a krmim ho kazde 3-4h. Som zmatena😀 pride mi cez den nespokojny, umrcany, neustale by bol na rukach. Vdaka

autor
9. jún 2024

A dodam ze zajtra ma mesiac

pribinak
9. jún 2024

Do pol roka by mal váhu 2nasobit a do roka 3nasobit

Skús si pozrieť https://www.google.com/search?q=váhové+tabulky+...

Je fajn te dojcis podľa potreby, on si bude teraz veľa pýtať piť aj od smädu. Časom sa intervaly medzi dojčením budú predlžovať

kluska
9. jún 2024

to, ze tak pribral znamena, ze mas z mliaka smotanu 🙂)) Podla mna je to ok vaha. Moj maly mal v 2 mesiacoch 5 a pol kila a narodil sa ako 3250g, tiez len kojeny bol. Ja som davala obe deti spat na brusko do kocika ked uz vedeli otocit hlavicku na bok a tak dlhsie aj pospali a ked sa zobudili, som ich este pokocikovala a zaspinkali este :D

autor
9. jún 2024

@kluska on mi v kociku vobec nechce spinkat, max 20min ho povozim a uz place 😀 snad si casom zvykne.

jamimo
9. jún 2024

neter pribrala 300 g za týždeň, pediatrička rodičov vykarhala, že to je veľa, že neprikladať keď plače. Tak neprikladali, dojčila v cca 3 hodinových intervaloch. Malá stále plakala, pribrala 100 g za týždeň. Pediatrička zas, že málo... 🤷‍♀️ Tak kde je pravda???

autor
9. jún 2024

@jamimo to si neviem predstavit cakat 3h, ked chce cicat place az je fialovy. A mne doktorka nic nepovedala, len ze pekne pribera.

zapalkazapalkova
9. jún 2024

V intervaloch sa prikrmuje iba UM. Dojčiť sa ma na požiadanie- keďže to nie je iba o hlade, ale aj smäde, upokojeni, bezpečí.
MM sa nedá prejest a aj keby bolo babo teraz trochu vacsie,tak hned ako zacne 4nozkovat,chodiť, tak to vsetko "vybeha" :D
Takže pohodicka, skus si viac veriť a daj na potreby babatka a nie kto co hovori, nikto nepozná lepšie tvoje babo ako ty 😉

autor
9. jún 2024

@zapalkazapalkova dakujem🥰

deti95060810
9. jún 2024

150 - 200 g/ týždeň
ak je to nad 200 g - už je to moc
pod 100 g /týždeň , málo
ak 50 g / týždeň - treba dokrmovať UM
môj syn za 3 týždne pribral 1 kg.... ped. sa chytala za hlavu že čím ho to kŕmim...len som kojila. 😉

autor
9. jún 2024

@deti95060810 ja som si skor myslela, ze pribral malo, ked vkuse cez den pyta. Ale asi je to len hlados. 😀

ivinkapink
9. jún 2024

Vobec by som neriesila vahu, tabulky su orientacne...hlavne, ze je spokojny, prosperuje..
Moj najmensi sa narodil v standardnej velkosti 3,5kg. Za prvy mesiac pribral 1770g a ako 3mesacny vazil 8kg 🤣 Pediatricka sa sice cudovala,ale nikdy mi nekazala ho obmedzovat. Teraz ma 2roky a 14kg.

jamimo
9. jún 2024

@autor... malá tiež plakala, určite bola hladná. 🤷‍♀️ Teraz už švagriná kašle na to, dojčí keď treba a malá je spokojná...

barbora_t
9. jún 2024

Moja mala prvy mesiac priberala 300g-350g/tyzden, narodila sa tiez drobna 3140g/49cm. Dojcila som ako si vypytala. Vzdy bola mimo tabuliek 😁 proste je to kus baby 😊

autor
10. jún 2024

@barbora_t moj sa narodil 48cm 3250g, zhodil v porodnici na 3100g a odkedy sme doma a spustila sa mi laktacia, tak len cicka a pribera😄 okej, tak dakujem za info. Som spokojnejsia🙂

princezna_bosorka
11. jún 2024

stiahni si do mobilu nejaku appku s rastovym grafom - napr childrens growth, nahadzes tam vahu a datumy kedy kolko vazil a uvidis. ci je v norme/nad nou/pod nou.