Viete mi prosím povedať, koľko približne by mala byť váha mesačného bábätká? Koľko by mal pribrať za mesiac?
@deti95060810 to fakt? Nás pustili z nemocnice minulý štvrtok, v pondelok sme boli u Dr a malý pribral cca 200 g 😬 bože a ja som sa bála ze to malo, lebo som čítala niekde že denne by mal vypiť 150-180 ml mlieka na 1kg jeho vahovej hmotnosti, tak neviem ci som to dobre pochopila. Viete ako ste ma upokojili?
@vasjar ved ked za tyzden pribral 200g,za mesiac to bude skoro kilo. Co ma kolko viac priberať, tri kila mesacne? A za tri mesiace 9 kil navrch? Klud! A pozri si rastove tabulky, najdes si kde sa nachadza tvoje babo, postupne si tam vies zaznacovat ako sa časom pohybuje popri krivke ;)
@vasjar ja mám teda dve menšie deti a čo si pamätám dieťa u našej dr malo pribrať od 70g týždenne po neviem koľko nechcem trepnut,syn sa narodil ako 2.5kg čiže otázka koľko vaše dieťa váži v mesiaci je nepodstatné,mne jeden mesiac pribral až 1.5kg,potom napr iba 100g za mesiac a všetko ok,plus kojene deti priberajú pomalsie-ano sú výnimky ... Deti mi váhu v pol roku nezdvojnasobili a v roku nesteojnasobili,dcéra sa narodila 4kg,má 15m a dnes sme boli na poradni ,má 9.4kg , syn mal v roku napr 8kg ... Sú deti ktoré sú väčšie,niektorú sú mensie
@deti95060810 Sorry, ale väčšiu blbosť ako obmedziť kojenie, lebo dieťa viac pribralo som ešte nepočula
@sisaka
tvoj problém - to ma netrápi... 😉
@vasjar ja to mám od pediatra.... mala som dieťa čo pribralo za 3 týždne 1 kg - ako novorodenec, ale aj bábo čo miesto priberanie chudlo.... 😢
Tabuľky a lekári často stresujú viac ako treba. Presne si pamätám na tie pocity "čo ak som zlá matka, čo neuživí svoje dieťa." Syn sa narodil 3,7 kg. O mesiac mal 5 kg, o ďalší 6,2 kg, ako 4-mesačný rovných 8 a teraz v desiatich mesiacoch necelých 11 kg pri výške 80 cm. Koľko materského mlieka pýtal, toľko dostal, veď to je pre maličké dieťa jediné jedlo a pitie. Ak Vám dieťa papá, doprajte mu, stres je zbytočný, narobí len zlo. 🙂
@lentilkaxxx no tak som sa nakoniec aj s tým zmierila, že malý papa koľko potrebuje, ak vidím ze zaspáva na prsníku tak ho pomaličky odtiahnem.
za týždeň by bábo malo pribrať 100 - 200 g .... ideálne 150 g....za mesiac 400 - 800 g... ideálne 600 g....
Ak priberá za týždeň menej ako 50 g - hľadá sa príčina prečo priberá bábo tak málo popr. sa prikrmuje UM, alebo maminka musí viac piť a oddychovať aby sa zvýšila produkcia mlieka
ak priberá viac ako 200 g - to je už troška priveľa a treba kojenie troška obmedziť - napr, čas kŕmenia pretiahnuť na 3 hod.
A ešte vo veku 6 mesiacov by malo bábo svoju váhu zdvojnásobiť a na konci svojho prvého roka strojnásobiť...
Takže ak sa narosí a má váhu 3 kg, v 6 mesiacoch by malo bábo vážiť 6 kg a v roku 9 kg.... ale to sú len tabuľky, môžu byť samozrejme aj odchýlky - čo sa bežne aj stáva....