Váha a výška 6,5-ročného chlapca

drozdikova
30. máj 2023

Dobrý deň,
mám 6,5 ročného štíhleho syna, ktorý meria 128cm. Váži 23.5 kg.V jedle nie je prieberčivý, no nejedáva veľa, skôr tak priemerne. Mám pocit, že rastie viac do výšky ako do šírky 🙂 Určitú mieru určite zohráva genetika, kedže muž je vysoký a štíhly. No ak máte tip, ako ho troška viac "rozjesť" budem vďačná. Skúšali sme Bčka aj Pediakid, no efekt žiadny.

ankare
30. máj 2023

@drozdikova to je super,že nie je priebercivy. A dôležité je,že rastie do výšky. Sama vravíš,že manžel je štíhly a vysoký. Tak sa netráp zbytočne a tes sa zo zdravého synčeka. ♥️

galganka
30. máj 2023

Toľko váži náš 8-ročný. Výška 133. Náhodou to viem, lebo mal nedávno preventívku. Inak doma váhu nemáme. 😄 ak vládze, je, a nemá problém, tak by som ho "nerozjedala". 😊

nikola81
30. máj 2023

Ja mam zasa opačný problém. Syn bude mat 7 rokov 1.6., meria 128cm a váži 30kg. Ja uz som úprimne alergická na to keď povie že je hladný. Keď si spomeniem ako som ho dakedy o každé sústo dobre že neprosila a teraz ho neviem v jedení zastaviť. Keby sme mu to trošku nekorigovali tak to dotiahne do obezity a už aj teraz má podľa mňa dáke to kilo navyše. Môj muž bol v detstve obézny a v škole tým dosť trpel (vysmievanie, narážky). Ja zasa pravý opak, chudá, až vychudnutá. Nechcem aby bol nešťastný ako manžel a snažíme sa aby mal v jedle pevný režim. Do školy nastupuje v septembri, lebo mal odklad a to som zvedavá čo tam bude, lebo v škôlke že majú strašne malé porcie a chodí si ešte pýtať.

eba7
30. máj 2023

Nerozumiem preco ho chces rozjedavat. Vysku aj vahu ma peknu. Ak je zdravy, pravidelne je, tak nie je co riesit. Bud rada, ze nejedava velke porcie, nie je to dobry navyk aj do dospeleho zivota. Mam sice dceru, ale pre porovnanie, bude mat 7 o mesiac, ma 125cm a 21 kil, ale teda nikdy by ma nenapadlo ju nutit do jedla.

deginko
30. máj 2023

Moja dcéra detto,má 6,5roka..je vysoká tiež ma okolo 125-127 cm a váži 20-2o,5kg...takže si nemyslím,že u tvojho syna je čo riešiť

negymama
30. máj 2023

ked je tvoj muz vysoky a stihly, syn ma postavu po nom a s tym nenarobis. Nevidim dovod "rozjedat" nasilu dieta, ktore normalne je, porcie primerane veku a vahe.
Uplne staci, ked si pockas na pubertu. ja mam tiez syna od mala chudeho, stihleho, vybehaneho....a ked prisiel do puberty, tak nie ze je ale "zerie". ma 14 rokov a neustale je hladny, ranajky, desiata, obed, po obede kvari co by zjedol, jogurty, ovocie, chrumky, zmrzlina... co najde. Nato jedna vecera druha vecera a este do casu spania chodi otvarat chladnicku, ci nieco dobre nenajde.

hope87
30. máj 2023

Moj 8,5rocny ma 130-133cm a 24,5-25kg, takže viem, o com pises 😀. Ano, je dost chudy ale nie štýlom, že sa az chytis za hlavu, ze tomu chlapcovi asi nedavaju jest. Ale jednoducho genetika nepusti. Obaja rodicia sme vysoki a (boli sme v detstve 😀) velmi stihli (hlavne moj chlap...taka tyčka do fazule). A takisto nie je prieberčivý a zje v podstate zo vsetkeho ale nie vela + strasne vela aj vybeha...je v neustalom pohybe. Ja by som sa na tvojom mieste tym vobec netrapila. Pokial normalne prospieva a nema ziadne zdravotne problemy, nechaj to na prirodzený vývoj 😉

adamko2005
30. máj 2023

@nikola81 môj syn má v septembri 8 a váži cca 31 kg, je silnejší ako ostatné deti, ale vôbec to neriešim.. Tak vymakany zadok a nohy napriek vyššej váhe ako ma môj malý by som chcela aj ja 😁. A zo skúsenosti môjho staršieho syna viem, že u detí to je tak, je obdobie kedy priberaju a potom zase rastú do výšky.. Mladší je ako cez kopirak staršieho.. Okolo puberty ho začalo ťahať a ešte minulý rok (bude mať 18) som mu mohla spočítať každé rebro.. Takže nestresujte sa jeho váhou nateraz 😉

mija199
30. máj 2023

Môj 6,5 ročný má len 120 cm a 18 kg.

drozdikova
autor
30. máj 2023

@nikola81 presne. Ide o tie narážky. Už dlho počúvame aký je chudý, nič neje ( keď ho núka svokra, nechce u nej jesť, pretože mu nonstop hovorí o jedení) neviem prečo majú potrebu riešiť ako vyzerá. Veď je stále v pohybe. Je zdravý , hodnoty z krvi tiež sú v pohode. A tiež už si tieto
narážky začína uvedomovať, pretože ho stále porovnávajú s inými deťmi.

patka06
30. máj 2023

Výška a váha sú akurát, vôbec nič neskúšaj a netráp sa.
Nechaj ho jesť, tak ako je, určite sa nemusí "rozjedať"

drozdikova
autor
30. máj 2023
majamat
30. máj 2023

@drozdikova vyskovo je na 86% co je vysoko nadp riemerom., keby mal poruchu vyzivy, nerastie tak dobre,

vaha sa musi vztahovat k yvske, nie k veku a pomer vaha a yvska je na 17%.
priemer zacina sice na 25%, ale 17% je len kusok pod priemerom. nic hrozne. proste stihlesjie dieta.
tu na MK citam aj o detoch, ktore maju tentpo pomer pod 3% a nemaju ziadnu dg, vdaka ktorej by boli stihlejsie.

majamat
30. máj 2023

@drozdikova aj moja svokra takto.
podla nej dcera vypila malo mlieka, ked bola novorodenec. vypila 100ml mlieka, to sa jej zdalo malo. kamosky o 2m starsia dcera pila o polovicu menej.

hope87
30. máj 2023

@drozdikova tak u nas chvalabohu nikto nema debilne narazky. Jasne, ze vsetci vidia, ze je chudy ale je zdravy, ciperny a sikovny. Tak ti poviem, ze kebyže mam ja v okoli niekoho, kto by stale narazal na to, ze je taky chudy, tak by som uz asi vypenila. Ze ci je tazke pochopit, ze ludia sa nerodia cez kopirak a radsej nech je chudy a zdravy a bez problemov s pohybom, ako zavality, ktory sa udycha pri vyjdení jedných schodov.