Nerozumiem ako mozu mat niektore polrocne deti vahu okolo 6 kil alebo rocne deti10 kil. Moje dieta je cisto na um, ma mesiac a pol a vahu 5,2 kg... zaujimalo by ma kolko bude vazit ked bude mat polroka?
Musíš počítať aj s genetikou, pôrodnicu vahou. Je rozdiel ak sa bábätko narodí s prírodnou vahou 2800g a rozdiel 4100g.
A potom ešte je fakt, že tie bábätka tak prudko priberajú len prvé mesiace. Potom sa to výrazne spomalí
Neporovnavaj🙂 môj synček mal v 6 mesiacoch 5,2kg. Narodil sa s váhou 1400g. Zachránili ho lekári, ltt prežil. Čiže porovnávať koľko ma ktoré dieťatko je úplný nezmysel. Veľa robí pôrodná vaha, ako sa babatko adaptuje, genetika, či je na mm alebo um atď
@pribinak mala sa narodila s vahou 3860 g. Takze snad to bude v poriadku, len ma zarazila poznamka pediatricky.
@jaass tak to chapem, tak mala ma zas vyssiu porodnu vahu asi ako je priemer.
@letfenixa ano, pribrala, stale pribera. Uz ju nevladzem na rukach tolko nosit 😆 tak sa obavam co bude ked bude mat polroka.
v polroku má mať bábo *2 pôrodnej váhy... v roku *3 pôrodnej váhy
takže ak sa narodí s pôrodnou váhou 3 kg v 6 m by malo bábo vážiť 6 kg, v roku 9 kg...
Moja mala porodnu vahu 3690g, teraz ma 5 mesiacov a tyzden, a ma 8,7kg. Tiez je dobra jedacka, od tretieho mesiaca je cisto na UM. Pediatricka vzdy len skonstatuje, ze krasne prosperuje, nikdy nenaznacila ze ma prilis vela na svoj vek. Ale tiez uz ju nevladzem nosit 😅
@deti95060810 mne sa mala narodila 3,860 g, takze ked bude mal polrok mala by vazit dvakrat tolko, snad to tak nejako bude, a nie ovela viac, ked ma teraz v mesiaci a pol 5,2 uz.
Ale ona časom nebude tak výrazne priberať. Začne sa aj hýbať. To vserko spomalí nárast váhy
@ness222 to ti verim to nosenie, sak mne sa kazdy divi, ze vravim, ze uz ju nevladzem nosit, ma titiz reflux, tak stake na rukach po jedle aj hodinu dve, a ja uz to nedavam, nosic nie lebo je horuco, a potim sa ja aj ona a potom je stake vyhadzana po tele. A to sa asi divia ti, co mali nizsiy porodnu vahu, tak sa im lahko hovori dvihat 3 kilove a 5 kilove je rozdiel 😅 a este len bude, ked takto papa, o par tyzdnov uz neviem ako ju ponosim.
@pribinak super, to je dobra sprava 🙂 dakujem
Môj syn sa narodil s váhou 3,8kg ako polročný mal 8,3kg a ako ročný 12kg, bol len na UM a od polroka aj prikrmy 😉 to že dieťa má do roka pribrať trojnásobok pôrodnej váhy je len orientačný údaj... Takže nestresuj aj keď bude mať viac ako "tabuľka"
@anonym u nas to iste, tiez ma reflux od narodenia, posledny mesiac uz chvalabohu sa to zmiernuje, takze uz ju nenosim po papani pol hodinu ale “len” 10 min 😂 no mna uz tak bolia krize ze niekedy rano neviem vstat z postele, a bude to este horsie 😂
je to vlemi individualne. moja dcera pri narodeni 3,15kg,
v 6m 8,2kg ( zhruba +5kg )
v 1r 9,7kg ( + 1,5kg )
v 2r asi 10,5kg, pricom tolko mala uz v 14m ( cize + 0,8kg )
v 3r 11,5kg ( + 1 kg )
ako vidis, prve mesiace dala vela, potom jej uz isli zuby, stale sopliky a zapalene ocka, boal 2x viac chora, nechutilo jej jest a uz pribrala menej.
zatial co do 1r bola riadna buchta ( na svoju vysku mala fakt velku vahu ), do 3r z nej bolo stihle dievcatko.
a este som zabudla, dcera kamosky o 4dni mladsia od mojej mala pri narodeni asi oko 2900g, potom v 1r len 7,5kg, ale za 2r dala 2kg, cize 9,5kg a potom 1kg a dostala sa na 10,5kg.
takze toto dievcatko bolo velmi malicke a lahucke do 1r, no potom sa priblizila mojej dcere a bola nizsia. dokonca v 4r mali aj rovnaku vyskua moja vazila asi len o 0,5kg viac, ako to dievcatko.
Syn mal pôrodnú váhu 3300g, v pol roku mal cca 6/7kg. V roku 10kg. Teraz ma rok a pol a ma 11kg. Bábätká priberaju najrýchlejšie, akonáhle začnú byť pohyblivé nebudú toľko priberať. Moje dieťa zje aj koňa ale ani sa za deň nezastaví. Teda zastaví, pospi si dve hodiny a zas je v pohybe. Tiež som to nechápala keď kamoška ktorá mala vtedy ročne dieťa povedala, že jej mala ma 11kg a moje malo 7kg a mal pol roka. Ze ich delí vlastne len 4kg, ale potom časom som pochopila 🤣
Mať tvoje starosti, tomu zas ja nechápem.. keď mal syn rok si predstav mal 11kg má 7 rokov a ma 21kg 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Môj sa narodil s 3680g a v 5 mesiacoch má 7kg, 70cm, je na pohľad chudý, len dlhy 😅 je čisto od narodenia na UM a už papá 3 týždne prikrmy
Inak celkovo takto:
Narodil sa 3680g
1 mesiac - 4700g
2 mesiac - 5500g
3 mesiac - 6000g
4 mesiac - 6600g
5 mesiac - 7100g
Už priberá pomalšie cize aj tebe bude tak, na začiatku najviac priberajú
Este podotknem, ze pediatricka mi na poradni povedala, ze mala pribrat o cca 300 g viac.. a to mala je velky jedak, papa um kazde 3,5-4 hodiny 135 ml.