Je veľa, ak chlapec, za týždeň má 3 mesiace, pôrodná váha 2920g váži teraz 4950g?
Vravia mi, že priberá veľmi rýchlo. Koľko vážili vaše bábätka s takouto PV v 3 mesiacoch?
(Schudol na 2670g a narodil sa v 41.tt)
Mne to nepripada vobec rychlo, dcera mala porodnu vahu 3100g a v 3 mesiacoch mala 6500g, bola cisto kojena.
inak moja dcer abola buchta. v 6m mala cez 8kg a hoci su aj tasie deti,a le moja dcera bola vyskovo drobenjsia, cize na svoju dlzku mala hmotnost pomerne velku mala kopec faldikov.
@majamat narodil sa 48 cm a teraz má presne 59cm
inak 2kg za 3m nie je az tak moc. ved to je zhruba 700g za mesiac. moja mala +3kg za 3m.
kuknem do grafu, co mu vychadza
@majamat ďakujem😄
@majamat ani mne to nepride veľa. Má maličké faldiky samozrejme, ale dve lekárky povedali, že rýchlo pribral, tak ja neviem. Papá každé 3 hodiny 100-110 ml mlieka. Menej mu dať nemôžem, lebo to je kriku😂🙈a viac ako 110 nevypije
pomer vaha a vyska pri narodeni bol na 54%, no schudol a musel to samozrejme nabrat naspat. 54% je priemer.
teraz v 3m je na 23%, cize na svoju dlzku by mal mat ak by si mal udrzat svoju hmotnost okolo 5,5kg.
Moje baby obe pribrali za prvé 3 mesiace 3kg 😁 potom to išlo už oveľa pomalsie
https://zdravoteka.sk/kalkulacky/idealna-vaha-v...
podľa kalkulačky je štíhlejšie bábo...97 perc. detí je ťažších ako tvoje bábo...
moja dokazal vypit na zaciatku 3M aj 180ml,a le dost grckala, tak sme jej to redukovali. po najedeni sice bola ok, ale bola hladna o hodinu skor.
inak dr az moc komentuju, stale sa im nieco nepaci. moja prvy polrok pribrala 5kg, ale druhy polrok uz len 1,5kg. v 1r mala 9700g.
v 2r uz bolo horsie, uz priberala malo a aj v 3r. to mala asi 11,5kg.
potom jej zistili celiakiu, tka zacala lepsie priberat, ale od vtedy je z nej stale stihle dievcatko.
moja dcera mala pomer vaha a vyska najviac asi v 5m, to bola na 95%, fakt baculka.
potom neskor, ako zostala stihla, drzi sa medzi 25-50%, cize v priemere.
Ďakujem vám. Nevedela som, že existujú takéto tabuľky
@majamat aj môj veľa grcká. Sme na um a po každom kŕmení mu vie veľmi vybehnúť.
Tak to bola teda vážne chudučká. Dcéra kamartky má 2 roky a teraz 11kg
Dcera mala 2920, z porodnice odchádzala s vahou 2740, teraz ma 12 tyždnov (3m až o tyzden) a vahu 5380 😂, dnes som ju važila. Doktorka len konštatuje: pekne pribera 😂 a podla tabuliek je v priemere. Kto ti povedal, že rychlo pribera ?
Náš sa narodil 3710g, včera mal 3 mesiace a váži 6400g, takže si myslím, že to vôbec nie je veľa 🙂
@nyphadora Dve pediatričky. Že veľmi rýchlo priberá
co ti poviem. jednym uchom dnu, druhym von.
obcas sa tu objavia prispevky podobneho typu a nakoniec detickam nic nehcbya, su ok.
To sme spolu v terminovkach?
Moja bude mat 11. 3mesiace. Porodnu mala 3350 a teraz ma cca 6,5kg.
Fuha zvlaštne aj ked si daš do tabulky, tak ma dobru vahu.
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-dietata
Prvé 3 mesiace má bábätko priberať cca 150-250 g týždenne, čiže asi 600 - 1000 g mesačne. Tvoj išiel v priemere cca 700 g mesačne, čiže úplne akurát ;) A aj pekne narástol do dĺžky. Čiže nerieš, niektorí lekári sú divní.
zalezi aj od dlzky. su deti, co za 3m narastu 9cm, ine aj dvojnasobok. cize logicky mozu pribrat viac, ako tie co narastli menej.