Váha 18-mesačného dievčatka

4. dec 2024

Baby je v pohode keď ma 18m dievčatko 75cm a 8kg. Dnes sme boli u lekárky na prehliadke doktorka nič nevravela no keď som si doma na internete pozerala tabuľky vraj je to málo. Malá nieje vôbec chudá tak ma to prekvapilo že váži ,,len,, toľko. Viem že každé bábo je iné ale aspoň nejaka maminka čo to má podobné ďakujem

januska12323
4. dec 2024

Nie je dôležité koľko váži ale na akom percentile sa pohybuje, to snáď doktorka pozerá.

tanyan
4. dec 2024

Aké boli miery pri narodení?
Ja mám netabuľkové dieťa, takže som si spravila vlastnú tabuľku a tam si zapisujem váhu aj výšku v čase a kreslí mi to vývojové grafy. Podstatný je primeraný progres, nie čísla od ostatných.

veronikaszabova
4. dec 2024

Nasa ma 19m a 13kg. Ona je vsak aj vysoka.

tinalia
4. dec 2024

Prepac ale nepomylila si sa? Nechcela si napisat 8 mesacna?

baluinka
4. dec 2024

Moja vazila v dvoch! rokoch cca 10kg a mala 81cm... vzdy bola na spodnej hranici tej tabulky, vela som sa tym stresovala (lebo celkovo aj malo jedla,ale bola dlho kojena), hovorila svoje obavy vzdy aj pediatricke, ta to absolutne neriesila... teraz bude mat za 2mes 4 roky, vazi 14 kil a uz to absolutne neriesim :D rozjedla sa dobre, v skolke si udajne casto pyta aj duplu a je taka aka je - drobnejsia a vahovo na spodnej hranici.

iivancova
4. dec 2024

Moja dcéra má 19 mesiacov, meria 78 cm a váži asi 9 kíl, je zdravá a nič jej nie je. Narodila sa však s váhou 2400g a merala 46cm. Ja nemám ani 160cm, manžel tiež nemá dva metre.

autor
4. dec 2024

@tinalia nie má rok a pol

autor
4. dec 2024

Pri narodení mala 47cm a 2850g. 38tyzden
Jaj ďakujem žienky ukludnili ste ma😁

sisska96
4. dec 2024

Za mňa aj veľmi nízka

adka3321
4. dec 2024

Moja 20 mesacna dcerka vazi 10kg. Jej starsia sestra 5,5 rocna ma 17kg 🤷 Obe su zdrave, v poriadku, zjedia aj kona. Kazde dieta je ine a nie vsetky musia vazit v roku 15kg 🤦 Dolezite je, aby prospievali.

svetlonos
4. dec 2024

Vy ste aký vysoký? Kamoska je Číňanka, nízka, muz jej ma 165 cm. Ich 6 rocny syn je rovnako vysoký ako nasc4,5 ročný a váhou su tiez podobne. Ja mam 175 cm a muz dva metre.
Pokial ste tiez nižší, tam niet veľmi co riešiť, pokial je dcera zdrave dieta.
Nas ma 16 mesiacov a obliekam mu veľkosť 92-98.
Ak ste z tých vyšších, nad 170 cm rodicia, príde mi dcérka mala. No zalezi aj od rodinných génov, babky dedkovia tety strýkovi. Opytaj sa dr, nech máš klud v duši.

tinalia
4. dec 2024

Aha tak potom ano, ked mala taku nizku porodnu vahu 😊 lebo moja 8mesacna ma take miery aj vahu, ale ona sa narodila ako 4kg 😅 tak potom je to v poriadku 😊

dixitka
4. dec 2024

Akože je drobná, ale pomer váha/výška je ok (takže nie je chudá). Pediatrička určite sleduje rastovú krivku, takže ak nepovedala nič, nemáš sa čoho báť.

nin12345
4. dec 2024

Ak na to pediater nic nehovori tak snad je to v poriadku a je to len velmi male dietatko mozno ste aj vy rodicia nizsi a mensi. Nasa presne tolkoto merala a vazila ked mala 7 mesiacov kazde dieta je ine

lucia13022023
4. dec 2024

Moje dieťa 22m (tusim🤣) ma 11kg. Nič hrozné podľa mňa. Videla som dieťa, 18m ktoré malo 18kg🤯

kikusenka1
4. dec 2024

Keď doktorka skonštatovala ze je to v poriadku tak je to v poriadku...

autor
4. dec 2024

@svetlonos no ja mám 160cm som malá 🙈 a muž je vysoký ( príde mi že syn je vysoký po otcovi a dcérka bude asi drobná po mne)

svetlonos
4. dec 2024

Tak to je kludne možné v takom prípade 🙂
qV porodnici som mnou bola na izbe jedna pani. Tu wx vystrašil, ze babo je malé, len 2,6 kg musi rodit pred termínom čs.
No lenže oni majú obaja 160 cm, tak co cheli ti dr, snadc4,5 kg dueta?
Islacteda na satanáša v 38 tyzdni, dueta malo 2,5 kila, bolo zdravé len malo novorodeneckz zltacku. Takže platili zbytocne uplne.

dixitka
4. dec 2024

Inak, v 2 rokoch má dieťa približne polovicu výšky, ktorú dosiahne v dospelosti. Takže ak za pol roka narastie o 5 cm (to by malo zhruba zodpovedať rýchlosti rastu v druhom roku života), tak bude mať akurát 80 cm a teda v dospelosti 160 ako ty :D (je to samozrejme len približný výpočet)

babydesire
4. dec 2024

Neviem uz kolko vazili moji v tom case, ale vzdy boli mimo tabuliek (drobny,lahsi,mensi...) a su zdravy, su uplne v poriadku. My dvaja sme pritom vyssi a bojujeme s nadvahou...ale do puberty som ja a vraj aj manzel boli drobnejsi

sisska96
4. dec 2024

@svetlonos normálne som sa zamotala akym jazykom Píšeš 😅

svetlonos
5. dec 2024

@sisska96
vies co, ja fakt nenávidím už tu autokorekciu. Napíšem správne, prepise debilne 🤯 Pomýlil maximálne tak písmeno.
Satanas mal byť sekcia atd. Hruza des, fakt to asi vypnem