V škôlke majú vši. Ako postupovať? Čo robiť ako prevenciu?

mijama29
1. okt 2019

Vy skúsene prosím Poradte, ako postupovať, keď nám dnes v škôlke oznámili, že majú v škôlke vši?
Či nejaku prevenciu? Či neriešiť vôbec?
Nemám skusenost, neviem, a som zarazena, že po mesiaci v škôlke hneď vsi 🙈
Manzel kúpil nejaky sprej paranit sluzi ako prevencia , akurat , že mu nepovedali, že treba každé ráno umyť vlasy nastriekať a nechat prirodzene vyschnúť bez susedia, to by sme do skolky nestíhali, alebo museli vstávať veľmi skoro,keďže mala má dlhsie hustejšie vlasy. Máte skusenost s konkretne s tymto, či môže ísť aj na suché?

borihh
1. okt 2019

Naša malá nastúpila tento rok do škôlky, zatiaľ o vsiach nehovorili nič ale každý týždeň jej preventívne umyvame hlavu šampónom proti vsiam

mijama29
autor
1. okt 2019

@borihh naša tiez len tento rok

borihh
1. okt 2019

Treba v lekárni vypytat šampón na prevenciu proti vsiam a umývať minimálne každý týždeň.. Ja keď som doniesla zo školy vsi si pamätám ze sme sa toho veľmi dlho zbavovali

77daniela77
1. okt 2019

Orthosan bol dobry,uz po prvom umyti vykapali.

luliu
1. okt 2019

@mijama29 ten paranit môžeš nastriekat aj na suché vlasy. Ale najlepšia prevencia je Tea tree oil. Dávam za uši a na zatylok. Trosku si dám aj medzi dlane a prejdem deťom tým po vlasoch. Par kvapiek dávam aj do šampónu. Nikdy vsi nedostali a x krát mali v triede

mijama29
autor
1. okt 2019

@luliu super ten mám doma, tak škoda vyhodených 13eur 😁😁 ale radšej tea tree oil.

3petka
1. okt 2019

@mijama29 Nastriekaj ráno aj na suché vlasy a urob jej zapletený cop. Určite ráno neumývaj vlasy však môže ochorieť. Aj keď vysušíš fénom stále je hlávka mokrá.

fem
1. okt 2019

liberella sprej ma v sebe prirodne oleje je super, po dlhorocnych skusenostiach

liv1
1. okt 2019

@borihh to su agresivne sampony to by som na detsku hlavu takto zbytocne nepouzivala. Staci gumicka proti vsiam a keby predsalen nahodou, tak Hedrin

mijama29
autor
1. okt 2019

@3petka ale ani nemozem susit fenom ale prirodzene nechat uschnut a to je nerealne , tak preto že či účinkuje aj na suchych

mijama29
autor
1. okt 2019

@fem ďakujem

maciatkolulu
1. okt 2019

@borihh to je dosť chémie.... Radšej ten Tea tree oil

zuzka6542
1. okt 2019

@mijama29 ooo to máte ešte šťastie že je to “len prvý krát” nás maly nastúpil začiatkom septembra a do dnešného dňa tri krát doniesol papier že majú vsi 🙄ja nechápem

katulienkax
1. okt 2019

Nikdy sme preventívne neumyvali, je to chémia a zaberak na vlasy. To si zvyknúť na oznamy o vsiach. A preventívne kuknut vlasy. Ta prevencia aj tak nefunguje lebo ak su hnidy vajíčka tie treba povytahovat . Na tie sampony proti vsiam nezaberajú. Ak náhodou bude mat vsi tak uvidis ze sa začne v hlave drbat. Naša tak robila ked ich mala.

liv1
1. okt 2019

@katulienkax ale zaberaju, Hedrin zabera aj na hnidy

mijama29
autor
1. okt 2019

@zuzka6542 prosiiiim? Nepochopim to ozaj 🙈

zuzka6542
1. okt 2019

@mijama29 áno s to je tam len do 30 deti v tej škôlke. Ja nechápem ako niekto môže mat vsi... čo sa nesprchuju alebo kde “po to” chodia... chvalabohu mame chlapca takze to ostriham keby to chytil a je pokoj ale ja mám vlasy po pas dlhé husté...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
midori123
1. okt 2019

@mijama29 ja som malej stiahla vzdy vlasy s gumickou do drdolu a dala vacsie mnozstvo gelu na vlasy. Ono to urobilo taku az akoby ,,helmu” na hlave a za uska a na zatylok som dala par kvapiek tea tree oleja. Uz si ani nepamatam kde som to s tym gelom citala, ale ked sa na tie vlasy pod tou vrstvou gelu pozries, tak sama uvidis ze oni sa tam potom ani nemaju ako poriadne zachytit lebo je to tvrde a klzke.
Potom uz zacali chodit skoro vsetky vlasate dievcatka takto do skolky ked sa tam nahodou objavili vsi.
Aspon vyskusaj😊😊

marya2
1. okt 2019

Naše deti často nosia zo školy a zo škôlky oznamy, že majú v triede vši, ale domov ich zatiaľ, našťastie , nepriniesli. Len sme im pozreli hlavy a nič viac. Ak ich majú, treba postupovať podľa už spomínaných rád, ak ich nemajú, nemáš čo riešiť.

montemotherone
1. okt 2019

@mijama29 vši sa objavujú práve pri tomto prechádzaní z tepla do chladu. Potrebujú sa zabezpečiť ľudskou krvou 😊 takže ani nejde o to, že je to už po mesiaci, ale že je to teraz pri nástupe chladných dní. Je to úplne normálne a asi nie posledný krát čo to budeš riešiť. Dosť dobre zaberajú šampóny a kondicionéry s obsahom eterických olejov- čajovník a pod. To čo ti radili je kondicionér, ktorý sa necháva na vlasoch (ale vábne to teda nevyzerá, vlasy sú ako mastné). Existujú vraj už aj sponky proti všiam, niečím napustené. Čo sa týka efektivity, jediná metóda ktorá funguje, je taká, že cez víkend VŠETCI rodičia z kolektívu detí vykonajú potrebné opatrenia. Čiže umyť, ošetriť šampónom proti všiam a dôkladne vyčesať. Nie že časť to urobí, druhá nie, lebo veď "nič som nenašla", stačí že prekukne jednu voš a v pondelok si to decká podávajú ako čierneho Petra 😒 S extra dezinfekciou sa trápiť nemusíš, je to mýtus. Pre dobrý pocit oper obliečky, vydezinfikuj kefy, hrebene...ale voš bez čerstvej krvi dlho nevydrží, takže predstava že ti chodia po byte je fakt omyl 😉

mijama29
autor
1. okt 2019

@zuzka6542 praveze to neni o hygiene a vraj vsi majú radi praveze čistotu a zdravé vlasy lebo sa tam ukrývajú a parazitujú

zuzka6542
1. okt 2019

@mijama29 ved to nikdy tak nebolo 🙄

katren
1. okt 2019

@mijama29 kup cajovnikovy olej na prevenciu 😉 ja mam troch, skolku sme prezili len s tymto....ked budes unyvat vlasy samponom, na napenene vlasy kvapni par kvapiek a dalej ako obvykle 😉 nemali sme este ani raz....a to mam troch v skolke to bolo vyvesene hadam kazdy mesiac....

katren
1. okt 2019

@zuzka6542 u nas v skole, ked som ja chodila do skoly, bol zdroj tie tazke kozene zinenky, vecne potom bol oznam o vsiach.......vsi nie su o hygiene...mozes aj v buse chytit....

ivussa24
1. okt 2019

@mijama29 my sme dávali ako prevenciu teda tree oil za uška každé ráno keď išla dcérka do skoly

ivussa24
1. okt 2019

@mijama29 tea tree oil ....olejčeky z austrálskeho čajovníka

zuzka6542
1. okt 2019

@katren hej tie si pamätám to fakt tam boli v tom vsi? Pamätám že tie boli tak zaprášené a ťažké

19mylittlepony83
1. okt 2019

@zuzka6542 to nie je o hygiene na jesen sa vsi mnozia a chytis aj ked sa o seba staras

modrykoniicek
1. okt 2019

@zuzka6542 Ja som mala vši a chytila som ich od sesternice ktorá ich mala v škole.Mala som dlhé vlasy a umývala som si ich každý deň.Hygiena s tým nemá nič spoločné.A predstavte si ani ma nedokusali.Používala som paranit a hustý hrebeň.Vyčesala som ich.