Ahojte, mame 8 mesacne dieta a uz od tretieho mesiaca nam velmi zle spava v noci (cez den spava v pol hodinovych intervaloch). To jest, budi sa priemerne kazdu hodinu a pol a to takym sposobom, ze zacne mrncat, posuvat sa nozickami a hlavou po posteli (obcas sa prehne do luku). Je dojcene na poziadanie, spava s manzelkou v posteli, v tesnej blizkosti. Manzelka skusi najprv pohladit, utisit, dat cumel, ale v poslednej dobe zabera uz len prso. Trochu si cucne a rychlo zaspi. Toto sa opakuje kazdu noc, malokedy sa stane, ze dcerka spi dlhsie ako 2 hodiny. Viem, ze vseobecne male deti su zlymi spacmi, ale chcel by som vediet vas nazor, ci to nemoze byt niecim, co vieme odstranit. Manzelka je uz vycerpana, su dni, kedy je na pokraji zrutenia. Dcerka sa nezda byt unavena rano alebo cez den, nie je ani mrzuta, je pomerne cula a aktivna. Mame asi atopicky ekzem, ale berieme lieky proti svrbeniu, takze aj toto ako dovod sme vylucili. Zostava nam uz len podozrenie na skryty reflux, alebo ina - zatial nam neznama pricina. Co poradite? Dakujem za vsetky nazory.
podla mna to moze byt skryty reflux- to by si pocul ze akokeby preglgala mliecko. Treba ju polohovat - vzdy ju davat do 30stupnoveho uhla - aj pri kojeni , aj matrac polohovat. Po nakojeni dbat na odgrgnutie a ponosit ju aspon 15minut.Aj po hodine po napapani dat odgrgnut. Nam toto pomohlo. Ja som ju davala aj past koniky , tak vysli aj posledne grgy.
moze to byt hypertonus - stuhnute svaly , prehybanie do luku, sibrinkovanie rukami nohami. Vtedy deti tazko zaspavaju.To moze potvrdit neurolog.
Hlavne nech sa manzelka vyspi, tak si to zariadte - ukludni sa a naberie sily.
@inka070707 ty kukuricu? ja segedín, tiež mi malý nevedel večer zaspať, ale potrela som mu bruško, chvílu dala ,,pásť koníky,, a v pohode zaspal. 🙂
A to plačkanie v noci.... to má aj Jakubko, ale asi len tak 1-2 x do týždňa, dám mu cicík, potiehne pár krát
a spíme ďalej. Niekedy máme aj my také noci, že sa budí každú hodinu, to mu dám buď trochu čaju alebo cicík.Tiež pár krát potiahne a spí.
😉
@vladimira32 no presne aj u nas, dame mliecko a zaspi, no niekedy to dlhsie trva.. ale cicik to vzdy vyriesi 🙂 len keby to bolo menej casto 😀 z kyslej kapusty maleho tiez naduva, tak s nou tiez musim opatrne.. dnesnu noc spinkal ovela lepsie, pred prvym zobudenim cele tri hodiny, potom sme boli hodku hore, nevedel zaspat, a potom este dvakrat po dve hodiny, no total pohoda 😀
@palomat hmm kazde babo je ine.Nasa prglgala iba v noci. Cez den sme si to nemohli vsimnut lebo kazde 3hodky papa a vzdy jej nove mliecko "splachlo" ty vychadzajuce. V noci to bolo zretelnejsie kedze vydrzala dlhsie bez papania. Ale nastastie z toho babo vyrastie a u nas sa to velmi upravilo az vymizlo tymi opatreniami co som pisala. Skus sa poradit s pediatrom... hm? Aj kolika to moze byt aj tie svaliky stuhnute...
@ivi163 Mala v noci papa vzdy ked sa preberie, lebo malokedy jej staci cumel ci pohladenie. Cize kazdu hodinu a pol priblizne. Neviem si predstavit chodit s nou zakazdym 15 minut. Myslel som si, ze pri 8mesacnom dietati uz netreba davat odgrgavat.
Ako prebieha take vysetrenie u neurologa?
@palomat podla mna je to tym, ze je dojcena...moje deti zacali spavat celu noc, az ked som prestala s dojcenim, dovtedy sa budili...jedno dieta som prestala dojcit, ked malo 10,5 mesiaca, dovtedy sa budilo v noci kazdu chvilku, druhe dieta som prestala dojcit v 21 mesiacoch...tiez dost dlho sa budilo kazdu chvilu, ale cim bolo starsie, tym si intervaly predlzovalo, ku koncu to bolo uz len dva krat za noc, mimoriadne raz....akonahle som prestala dojcit, spavali obaja celu noc, budia sa len vycikat,alebo ked sa im nieco zle sniva, ale to zaspia zas velmi rychlo
pri prvom dietati som bola tiez z toho vstavania na konci s nervami, pri druhom som si zvykla 🙂
ak to je uz pre manzelku neunosne, nech radsej prestane s dojcenim
neurolog vysetri dieta kladivkom, roznymi hmatmi, maju tabulky, co by malo dieta robit v danom veku a co nie
skus pozriet stranku nadacie harmony, je tam popisane co by uz malo babo vediet v danom veku
nie ze by som mala odpoved na vas problem, ale idem vas "potesit", my vstavame niekedy aj kazdu hodinu, niekedy mam pocit, ze ani nezaspim a uz zasa vstavame ... moze to byt aj bolenim bruska, ja som sa posledne napraskala kukuricou a to malemu neurobilo dobre, bolelo ho v noci brusko ☹ ale posledna noc bola taka, ze sa kazdu hodku zobudil, napapkal a spinkal dalej, nemam pocit, zeby mal nejaky konkretny problem.. inokedy zasa sa sa dvakrat za noc zobudi, tak netusim, co ho inokedy budi, preco ma taky zly spanok, tiez by som rada poznala odpoved 🙂