ahoj žienky potrebujem radu.. malá ma 4 a pol mesiaca stale ju dojčím. posledný týžden je strasne nervozna a predtym mi v noci pekne spala a teraz je hore kazde dve hodky a plače je hladna čo mam robit.. Lekár mi hovoril ze je kasicka ktora sa prida do mliecka a mozno sa tak viac napapa a bude lepsie spat alebo ju trapia zuby ale potom preco je hladna v noci.. predtym spala az do rana teraz kazde dve hodky pita.. cez den sa jeduje ale vadsinou tie 3-4 h odstup má.. prosím čo mám robit... ☹
@asma rada by som ti pomohla ale my riešime podobné len u nás to začalo asi v 6mesiacoch. malá spala krásne celú noc, dokonca niekedy ani mliečko nepotrebovala ale akoby uťalo a plače. síce spí ale zo spánku plače. jedno je ale isté. ja som si tiež myslela že to je z hladu a dávala som jej viac mlieka aj v noci ale nevypila všetko (UM) a spinkala dalej.potom som mlieko zrušila a dávala som jej čajík-plakava menej, z mliečka ju asi v noci bolelo bruško, ale plač úplne neustal. my sme to vyriešili jednoducho-zmierili sme sa s tým. ak si bola u doktora a ten ti potvrdil že je v poriadku tak ti asi nič iné neostáva. a pre väčšie pohodlie všetkých malá spáva s mužom a ja vedla nich na matraci, všetci máme neúrekom miesta na spanie, v noci jej len strčíme čajík a spíme všetci dalej. a nejak dúfame že to časom prejde i ked teda má už 11mesiacov 😖
Ahoj, velmi Ta nepotesim, moj 1,5 rocny sa sa chova takto od narodenia. Kojeny bol iba 6 tyzdnov, zial ☹ , presli sme na UM. Este ani raz od narodenia neprespal celu noc a teraz este aj navyse ho trapia zrejme nocne desy. Takze to nie je nocny plac, ale rev spojeny s neskutocnymi nervami a zlostou. Len sa modlim, aby to uz preslo. Zubky uz mame skoro vsetky, na neurologii bolo vsetko ok, co este??? Mojho syna v tvojom veku trapili koliky, ale vraj, no to bol skor denny problem. Zabrali kvapky. Drzim palce. Monika.
@asma, myslim si, ze tou "nejakou" kasickou mysli doki ryzovu kasu, co je prvy prikrm.
prikrmovat sa ma od cca 6. mesiaca, vtedy je traviaca sustava pripravena. ci to skusit alebo nie, je na tebe, ty si rodic, je to tvoje babatko.
1. mozu jej ist pomaly zubky a to moze trvat aj par mesiacov, s tym nenarobis nic.
2. moze mat rastovy skok, ked potrebuje viac papat. trva to urcity cas, potom to ustupi. ostava ti len viac kojit
3. ked su uz bola u doktora, urcite je vysetril a vylucil, ze by jej nieco bolo po zdravotnej stranke.
ono to moze byt aj uplne nic. len take obdobie. takmer vsetky deti prechadzaju obdobiami ked su lepsie, inokedy zase narocnejsie. vo stvrtom mesiaci je velky vyvojovy skok ked sa babo z uplneho novorodeniatka meni na cloviecika so silnejsim hlasom, vacsim temperamentom, je aktivnejsie, viac sa vie sustredit, je viac hore.
len to treba zhltnut, ked vies ze v noci budes hore, spi cez den, ty mas len jedno este sa ti da. chod vecer skoro spat aby si to zvladala.
nezufaj, ber to ako prechodne obdobie co sa zase utrasie.
aj zuby prejdu, aj place prejdu, nic nebude vecne, neboj 🙂