Ahojte, od kedy ste dali babatko do športového kočíka? Dcérka má 5 mesiacov
Myslím, že keď mala dcéra cca 6 mesiacov. Ale nebola v kočíku hneď v priamom sede, ale takom polosede. Vo vanicke mi už nechcela byť, chcela vidieť všetko okolo
Ked sa nezmestil do vanicky, co bolo celkom skoro. Nas sportiak mal plny lah a otvaracie okienka, takze videl von
Keď sa vo vaničke dala na kolená a chcela vyliezť. Neviem koľko mala, okolo 6m. Rada spávala na brusku tak som ju nechala v hlbokom čo najdlhšie. Sedávala na boku, taká tá opaľovacia poloha a pozerala von, potom zrazu bum na bruško a spala. Ale potom už začala sama sedieť a keď sa dala na kolená tak to už som vedela že je konečná pre vaničku.
cca. okolo pol roka, este sice nesedel ale uz sa nezmestil do vanicky - takze v sportovom v lahu alebo polo-sede
Nie podľa mesiacov sa riad ale podľa toho či už sama bez opory sedí. Ak nie tak potom športová časť ale s úplným ľahom.
Dietatko ma 8 mes a stale vo vanicke
V 10. asi. Keď chcel kukať, vo vanícke vpredu dom mu dvihla striesku, mal takú sietku a na brusku kukal naokolo a posilnoval bruško. Mne sa zdajú tie drobce take Pokrčené v sportakoch
Staršia v 6 mesiacoch, lebo vo vaničke sa naučila postaviť a musela byť pripútaná 😄 inak by som sa s tým neponáhľala. S mladším som si užila hlboký dlho, lebo do 8 mesiacov neakceptoval žiaden, v 8m začal konečne občas dávať 30 minútové spánky v kočíku, tak som ho do 10m vozila v hlbokom pre prípad, že by chcel zaspať 🤣 potom spánky zase skončili a zas bolo po vození. Ale keďže už v tej dobe chodil, kúpila som teda konečne športový 😅
Všetci traja šli od 5teho mesiaca keď ich už zaujímal svet, už výlučne na prechádzke nespali.. nesedeli ani jeden, kočík som mala v ľahu, ale predsa sa inak pozeralo zo športovej časti ako v tej vanicke čo nič okolo dieťa nevidí..
Ked mal 3 mesiace, lebo vo vanicke mal zly vyhlad a revaaaaal tam. V sportovom bol spokojny. Ale bol teda v lahu. Len ten vyhlad mal lepsi.
Keď mala 7 mesiacov. Už sa mi vo vanicke moc vykrucala, chcela všetko vidieť.
V 8.mes., ale mohla som nechat dlhsie, druhe bude dlhsie
fyzioterapeutka hovorila, že dieťa môžeš dať sedieť dva týždne po tom, čo si prvýkrát sadlo (samo, z polohy na štyroch). Ináč mu kazíš chrbát.
Pri všetkých troch deťoch som to dodržala - dve deti išli do športového kočíka ako 8,5 mesačné, tretie začalo štvornožkovať a samo sedieť ako 6 mesačné, preto išlo do športového skôr.
Aj keď si uvedomujem, že tu budem v menšine, ale zdravie mojich detí mi je prednejšie ako to čo hovoria anonymy na MK
tam nejde o mesiace, ale kedy je na to dieťa pripravené. A to je vtedy, keď si už vie samé sadnúť z polohy na štyroch (nie že sa pritiahne rukami keď leží na chrbte). Niečo si o tom preštuduj, je toho plno na nete
Od 9m a od 12m.
@nikpa nemyslím že sama bude sedieť najbližší mesiac
@elviku11 študujem, ale nemyslím že bude sedieť tak skoro, chcela som vedieť skúsenosti druhých kedy cca nehovorím že chcem vedieť presne deň,rok , sekundy 😀 ved niektoré babatka sedia až cca aj 7, 8 mesiac
@elviku11 ďakujem za radu, a nebolo babatku v kočíku tesne ?
to nie je "až" 7 - 8 mesiac, že sedia. To je úplne normálny vývoj. Dovtedy sa nemá dávať sedieť nikde, teda ani do športového kočíka
A čo keď nebude sama sedieť najblizsi mesiac? To je volaky míľnik, že musí do 6 mesiacov sedieť či čo? Deti bývajú v kočíku bežne aj do roka, nemáš sa kam ponáhľať. Určite sa tam zatiaľ v pohode zmestí. Dôležitejšie je snáď aby mala v pohode chrbticu.
My sme už museli prehodiť, tiež som chcela čakať kým bude sedieť, ale vo vanicke vrestal už ako pavion, je zvedavý a chce sa pozerať. Ma 4,5 mesiaca.
@nikpa samozrejme ďakujem, kým sa bude dat počkám
Od 6 mesiacov, keď už sedela