Ahojte, teraz som tu čítala diskusiu o umývaní novorodenca, kde píšu ze novorodenci by sa nemali umývať žiadnymi prípravkami iba čistou vodu. S čím súhlasím, ja tak kúpem dcéru doteraz. Ma 7mesiacov. A tak mi napadlo, kedy ste začali používať niečo do kúpeľa? Po kúpaní ju natrieme Weledou na citlivú pokožku keďže mala sklony k atopii.
V 2 rokoch prvý sprchac,dovtedy čista voda
Staršiu do vyše 2r len čistou vodou, s mydlom som jej umývala zadok po stolici a samozrejme ruky a nohy po príchode z vonka 🙂 mladší používal sprcháč asi od roka, lebo chcel opakovať po sestre 😄
A keď boli bábätká pokakané až neviem kde, tak ste tiež použili iba čistú vodu? 😆
Bioderma ABC.
Takze nie pokakanu ritku neumyvame cistou vodou, kedze voda nezmyje dobre nanos stolice a ochrannych kremov, umyvame ju syndetom (teda “mydlom” bez obsahu mydla).
Babè šampón na vlasy (kvôli chrastičkam, čo mal ako novorodenec) a Bupi sprchový na telo.
Má 8 mesiacov.
Na vlásky Babe na telo Bioderma 🙂
Ďakujem 🙂 mne príde zbytočne niečo dávať na takú pokožku tak som chcela vedieť ze odkedy ste začali vy 🙂 samozrejme nebavím sa o pokakanom bábätku až za ušami, ale o normálnej večernej hygiene.
@kofolala toto si veeela ľudí chváli, vraj je to super aj pre atopicku pokožku. Nám dala kožná xy krémov a indulonu atď a nakoniec weleda pomohla tak som pri tom zostala. Ale vravela som si, že keď nepomôže pôjdem do tohto 🙂
Moja má 10m a dávam penu do kúpeľa z dm. Neviem či je to dobré, možno ma tu niekto opraví. Ale pekne vonia aj sa s ňou pohrá.
ja az teraz v lete na dovolenke sampon/sprchac od DMky, ale iba vtedy, ked je natreta opalovakom. inak stale cista voda, jedine hlavu sme umyvali samponom na mliecnu chrastu. v oktobri bude mat 2r.
no a jedine teda mydlo, ked prideme z prechadzky, na ruky.
My tiež atopia ale odkedy používam pre malého len z lekárne sprchac tak to nemá.. teraz mame uriage na atopiu predtým bioderma tiež fajn môj mal aj suchú kožu tak som začala používať take olejové sprchace z tých rad a ma krásne jemnú kožu ..
Ja som umyvala so zltou weledou cca od toho pol roku. Neviem presne.
my používame Sebamed kozmetiku odkedy sme prišli z pôrodnice + teraz Babé šampón kvôli mliečnej chraste
Moj mal atopicky ekzem na lickach a kozna nam predpisala oilatum do vody pri kupani
Uz to tu viac x zaznelo, umyvaci olej. Lebo sprchace su mydlo, pokozku odmastuju a potom je sucha. Dali tu tip na la roche aj biodermu, ja pouzivam tu biodermu. Mam atopicku pokozku a sama citim ako mi to dobre robi na rozdiel od sprchacov. Deti maju pokozku ok ale nenapada mi jediny dovod, preco im odstranovat - odmastovat prirodzenu barieru pokozky
@kik2022 nám tiež urológ prizvukoval, že čistá voda na odstránenie nečistôt z 💩 nestačí. Používame prípravky na intímnu hygienu pre deti každý večer pri sprche. Aj 6 mesačná aj 5 ročný. Inak 5 ročnému len vlasy detským šampónom a viac nič.
@kik2022 jasne, ze ruky si umyjes. Lebo za prve s nimi jedavas a prichadzaju do kontaktu s celým tvojim telom a za druhe koza na rukach je uplne nieco ine ako koza/sliznice na intimnych partiach. Ja sama by som si na intimne partie nedala mydlo takze to nerobim ani dietatu. Cista voda uplne staci. A to decke ho*no predsa neni tak agresivne ako dospelacke. Skus sa spytat doktorky ci ti povie, ze mas intimne partie babatku umyvat mydlom 😉
7-rocne dieta si doteraz umyva mydlom len ruky ( a chodidla (Weleda alebo Babylove sensitive), intimne partie som mu v zivote nemyla mydlom (ani ked bolo pokakane az za usami) a ziadne problemy nema 🙂 Vlasy myjem prirodnym samponom.
Kúpe iba čistou vodou. Ale keď sa pokaka a treba umyť hovienko, tak dávam detské tvrdé obyčajne mydlo Bupi.
Mam 3 a 6 rocnych, ak su velmi spinavi, tak sprchac, inak oplachujem zvycajne cistou vodou
Mala som z DM harmančekový kúpeľ