Ahojte, chcela by som dávať mojej 9mesačnej dcérke a 3,5ročnému synčekovi odšťavovanú zeleninu a ovocie, rada by som to zaviedla do nášho každodenného jedálnička, ale netuším v akých dávkach a ako často..a z akých druhov zeleniny /čo s čím pomiešať/. Máte s týmto niekto skúsenosti? Ak áno, budem veeeľmi vďačná za príspevky 🙂
@adriana7 ahoj Adi, dakujem za odpoved 🙂 ja som zacala so stavami pred tyzdnom a duuuufam, ze nam to vydrzi velmi dlho..prosim Ta, davas stavy aj svojmu 4,4mesacnemu babatku? neriedene? a z coho vsetkeho? zaujimalo by ma, ako casto a z akeho ovocia a zeleniny pijete stavy, ak by si sa nasla chvilocku, napises mi prosim podrobnejsie? budem ti veeelmi vdacna, pa 🙂
@zdenka821 ,
my sme tiež začali minulý týždeň, zatiaľ jabĺčko a mrkvu, dávam naše domáce, ale ja dávam neriedené, šťavy sa totižto mylne považujú za koncentrované potraviny, ale je to organická voda najlepšej kvality (vitamíny, minerály, enzýmy)
...ak totižto riediš vodou a anorganickými minerálmi, nie je to moc dobré, a ak je to chlórovaná voda z vodovodu, to už by som vôbec neriskla 😒
...a deti sú strašne konzervatívni jedáci, ak bude tvojim deťom chutiť, nemusíš rýchlo zavádzať ďalší druh ovocia, kľudne zostaň pri 1,2,3 druhoch ovocia, môj syn dodnes zbožňuje len jablkovú, dcéra zas grepovú (táto výborne vyplavuje z tela anorganický vápnik)
...ale u detí do roka by som sa s citrusmi neponáhľala
nasa mala ma rok...myslite, ze jej mozem davat cviklovu stavu?
zdenka, môžeš kľudne začať, my pijeme šťavy každé ráno už x rokov 😵
odborníkom na šťavy bol dr. norman walker, keď si ho vygoogliš, dajú sa stiahnuť aj niektoré jeho knihy a myslím, že kniha "čerstvé ovocné a zeleninové šťavy" sa dá aj kúpiť (sú tam zloženia, receptúry, v skratke všetko)