V akom veku by ste dieťa zobrali do nemocnice na návštevu príbuzného?
V hocijakom. Dieťa sa návštevou chorého aj socislizuje - učí sa súcitu, učí sa, že chorým treba pomáhať, navštíviť ich, potešiť
Samozrejme nebudem ťahať malé dieťa napr na JIS či ARO medzi stroje a hadičky, ale normálne nevidím dôvod prečo dieťa nezobrat na návštevu obzvlášť ak je to blízka osoba
Ak je to blizka osoba,tak je jedno aky vek.. samozrejme, pokial neni clovek na tom zle, ze je v bezvedomi a taketo stavy..
Chodila som s niekolkotyzdnovou dcerou a potom az do jej jedeho roka, niekedy aj so starsou (bola uz skolacka, tak bola casto v skole).
My sme raz boli s malym synovcom, mal vtedy cca 2 roky, a personal nas poslal von, ze take dieta tam nemame nosit. Isli sme za babkou.
Ono väčšinou v nemocnici sú zakázané návštevy malých detí. Jedine ze ten človek môže v pohode ísť na chodbu, do bufetu, do parku a podobne, tak nie je problém. Ale všeobecne na oddelenie malé deti personál nepusti.
@jaskolka
@alanko20 mozno zalezi aj od zdravotneho stavu. Ja som chodila ozaj casto, lebo som mala naraz 3 tazko chorych blizkych, niekedy boli naraz v nemocnici, niekedy na striedacku. Chodila som s jednym a niekedy aj s dvomi detmi, a reci a pohorsujuce pohlady som schytala od inych navstevnikov, nikdy nie od personalu.
Muz lezal na neurologii v maji 9 dni.malu za nim nepustili..dovolili by aestricky na chodbu pred oddelenie ale tam by on nepresiel.nastastie vsade je wifi tak sme volavali cez videohovor.
Dieta by som ale zbytocne do nemocnice netahala.. Zltacka streptokok stafylokok a ine speciality..
@simsalabim je možné, že niekedy proste len personál "prizmuri oko", ale skutočne všeobecne je take pravidlo, že cca do 12 rokov deti nesmú na oddelenie.
Co som robila na oddeleniach, tak ešte sme "akceptovali" deti tak 10+,ale mladšie sme slušne upozornili rodičov, že nemôžu ísť s nimi na izby.
Nie iba kvôli hygienickým zásadám, ale aj kvôli iným pacientom, nie každá izba je jednopostelova.
@saxana000 myslím, že viac toho dieťa chytí na ihrisku ako na návšteve v nemocnici. A to som zdravotná sestra. Za tú krátku dobu tam dieťa nič také neochytáva, neolizuje. Ak je pacient infekčný je na príslušnom oddelení alebo izolovaný. to by potom pomaly každá sestra domov niečo nosila. Viac bacilov je niekedy u detskej lekárky v čakárni.
Na chirurgii v ruzinove bolo napr. vyvesene, ze deti do 12 rokov zakaz... ja by som brala vtedy, ked sa vedia chovat, lebo moje deti su este male a vykrikovali by tam a behali, najma ked su obe spolu
Syn mal 2.5r, keď mi zomieral dedko, malého pradedko, mali neskutočný vzťah spolu, bol za ním v nemocni nejedenkrat. Chodil aj k nemu domov, keď sme ho doopatrovavali doma. Naposledy s nim bol parhodin pred smrťou. Hoci bol malicky, pamätá si to obdobie, nie asi do detailov, ale vie, kde doma bola polohivatelna postel, že dedkovi sme davali jesť cez hadicku a že sa s bebem stále hladkal. Teraz mám babku vo veľmi zlom stave, veľa času jej už pravdepodobne, žiaľ, nezostáva, zakázali návštevy v nemocninciach aktuálne/ ale keď by sa opatrení zrušili alebo by sme si babku vzali domov, určite za ňou A.pôjde (teraz bude mať 7 rokov)
Este nemal ani rok...srarky bol po operacii, tak sme ho boli pozriet
@pribinak neprehanam sama mam zdravotnu skolu a bez ockovania na zltacku ta ani na prax nepustia.deti su male vsetko chytaju oblizuju.ine je vysvetlit 5 rocnemu ine je zobrat 2 rocneho.. Na vacsine oddeleni maju deti do 10 rokov zakaz vstupu.je ine ist pozriet mamu a sestricku do porodnice a ine zobrat dieta na neurologiu chirurgiu traumatologiu kde su pacienti po porazkach vrieskajuci stonajuci plienkovani...nema tam co robit hoci je dedko v pohode moze mat na izbe suseda v tazsom stave a na deti to nemusi dobre vplyvat..
@saxana000 ty nepreháňaj. Veď to 2 ročné dieťa budeš mať pri sebe. My nehovor, že za pol hodiny čo tam budeš poolizuje celú izbu. A je iné prax , kde si často a prichádzaš do styku so všetkým a iné je návšteva 2 ročného dieťaťa, ktoré je stále pri matke. Čo tam bude postel olizovať? alebo kľučku na dverách? Toto už sú také extrémy čo dávaš. A hádam si každý rozmyslí, či bude brať dieťa na traumu. Je rozdiel oddelenie a oddelenie. A stými traumami detí sa to už preháňa. Kedysi boli deti súčasťnou dennodenného života- pomáhali v domácnosti, brávali sa na pohreby, na návštevy do nemocníc, keď ich nemala mama kde dať a nikto nemal z ničoho traumu. Teraz na dieťa žmurkneš a už má traumu 🙈
A na JISku alebo ARO je jasné, že dieťa nepotrepe nikto
Tiež mám zdravotnú školu a neviem o prípade, že by dieťa počas návštevy niečo dostalo.
Od malicka. A malicke deti na izbu iba na chvíľku.
Čím väčšie,rozumnejšie,tým sa aj návšteva predĺži.
V hocijakom.moje dieťa má za sebou niekoľko hospitalizacii, operácií,tak neviem prečo by on takisto nešiel pozrieť starkú alebo uja keď je v nemocnici 🤷
v hocijakom. Veď je to súčasť života, nebude sa pozerať na operáciu alebo zákroky. Samozrejme, pokiaľ to nie je taký stav, že je vo veľmi vážnom stave - koma, umierajúci a pod. Tam už by som malé dieťa nebrala