Ahojte kedy ste odučili vaše dieťa od cumlík v akom veku? Mala ma 1rok a cumlík ma len na spanie, rada by som ju odučila ale nič nezaberá, keď jej ho nedám iba plače aj hodinu aj keď je unavená proste bez neho nezaspi. Vysvetlit sa jej to nedá ešte nevie rozprávať. Nejaké nápady alebo len počkať kým bude staršia a pochopí to?
@buzz5 obidve deti ked don prvykrat zahryzli a bolo to uz na cumliku vidno, cize asi okolo dvoch rokov. Vsetky cumliky som vtedy nasla, vyhodila a kludnym hlasom som opakovala ze uz je su velki, uz maju silne zubky, mohol by im kusok zabehnut v spanku...
Pochopili a ziadne sceny sa nekonali.
Treba byt dosledny a ked uz raz odstranis cumlik, tak nastalo.
Drzim palce.
prevcerom... zobrala som a vyhodila... maly ma rok a 8 mesiacov... ani nevie, ze nejaky cumlik bol...
Minule som čítala ze jedna pani tiež svojmu cca 2 ročnému dieťatku zobrala dudel tak, že z neho každý den kúsok odstrihla a hovorila dieťatku ze keďže ma zúbky asi z neho v noci odhrizlo a ze je to nebezpečne, že moze ten kúsok zabehnut.
Pomohlo to
u nasich obidvoch sa mi to podarilo pred rokom...ale mali ich v podstate,len na spanie...cez den alebo na von sme ich vobec nepouzivali(ked uz boli trosku vacsi)...a v podstate ich sami odhodili..ked si ich zacali rozhryzat(vzdy sme mali viac kusov naraz,aby sme v noci nehladali 😀 ),tak im zacali vadit v ustach...odkladat ich bokom..nekupila som nove a ani neviem ako ich zrazu nepotrebovali a zaspali aj bez...
každe dieta je individulane a urcite nebrat na silu , moj bol zavyslak a nikdy som nebrala na silu jedneho dna si zorbil papulu v skolke a snou aj zuby a odvtedy cumel nechcel mal 3 roky :D:D :D ale už aj pred tym ho nechcel , proste dieta vie same kedy ho už nepotrebuje naco mu ho mate brat .....
Nas ma dva roky a stale ma, hovorim kym mu nevyjdu vsetky zuby, ale stale mu ich chyba 8, tak neviem dokedy ho bude mat :D
Este by som jej ten cumlik nechala a skusila zas neskor zobrat, mozno nebude uz cirkus...nasa mala vyse 1.5 roka a to som bola riadne prekvapena ako rychlo a bez revu to slo. Uz to vtedy viac chapala, povedala som jej len ze uz je velka slecna a cumlik jej netreba a bolo...zaspavala dlhsie ale bez placu. Mozno to chce len cas aby to vedela lepsie spracovat 🙂
Malému som vysvetľovala sem tam,tal nenapadne podsuvala,ze veľké deti nenosia cumel a tak....keď na to bola.prilezitost....pri čítaní rozprávok že aha to už je asi veľké dieťa,nemá cumlík atď....raz keď mal 2,5 mi pri zaspávani ako som mu podala cumel povedal...
Mami ja už nechcem dudu....a bolo....možno tak 3-4 mesiace som to spomínala a sám na to prišiel....
stratil sa cumel keď mal 6m 🤣🤣 a iný do úst nechcel 🤣🤣 Tak u nas to bolo rýchlo. 😃
@buzz5 naša má dva roky a inak nezaspí. Celkom som z toho nanervy, takže sa k vám pripojím.