Dobrý podvečer, chcem sa spýtať v akom veku sa vaše dcérky zacali samé sprchovať aj vlasy si umývať samé ?..Sprchoval váš manžel, partner 7-8 dcéry?
keďže žijeme samé, tak bývalý, a pochopiteľne, ani súčasný dcéru nesprchovali. sprchovala som ju ja. do cca 10.-11. roku. akože tak, že ešte bola nejaká výpomoc, snažila sa sama, ale kontrolu som previedla, lebo ona je taká, že chce všetko odfláknuť 🙂
akonáhle sa začala "meniť", už chcela úplne sama. vlasy si už tiež umýva, no ale to je také.... má ich dlhé a veľmi husté. čiže tak pol na pol umýva ona a ja. aspoň každý druhýkrát jej ich umyjem ja, aby to bolo poriadne, lebo nemá ešte takú prax.
Sprchuje sa od 6r sama pokiaľ si neumyva vlasy, keď aj vlasy tak od 8 r ma ich dlhé husté, ale ak chce pomôcť pomôžem. Otec jej tiež umýva občas vlasy ešte v 9 r.
A môj partner ju neumyva nikdy ani som ho o to nikdy neziadala
akože niekomu sa to bude zdať extrémne dlho, ale mňa dcéra sama prosila, či ju osprchujem (do cca 10 rokov). nevidela som v tom problém. poznám dievčatká, čo sa od 5.roku sprchujú samé. teda, tak ich mamičky tvrdia. asi je to podobné, ako s chôdzou, rozprávaním. každé dieťa ako sa cíti, tak potrebuje možno ešte pomôcť.
U nas sa toto vyriesilo prirodzene tym, ze obe deti od 6 rokov zacali chodit na akvabely, cize po treningu sa museli same osprchovat a potom uz ani doma nechceli nikoho dalsieho.
Moja bude mať 6 okupe sa sama aj vlasy si umyje ale keď treba tak pomôžem
Od 8 rokov. Dnes už má 10, ale vlasy jej stále pomáham lebo sama si ich nevie dobre umyť.
Nasa v cca 6 rokoch, ale ma este dozor, umyt chrbat a skontrolujem, ako si umyla intimne partie a prsty na nohach. Ale zvlada to lepsie, ako jej starsi brat o 2 roky starsi 😅. Toho zase kontroluje manzel.
Vlasy dcere umyvam stale ja, ma dlhe, huste, kucerave, rozcesat si to nevie sama vobec, praktizujeme CGM metodu, takze aj toto hra rolu. Keby si umyvala sama co i len raz, mozem zobrat uz len noznice 😅🤣
Moja 7 ročná sa pár dní dozadu začala sprchovať sama. Ale som pri nej ako dozor aby sa náhodou nesmykla v sprche. Vlasy jej umývam ja
V 7 rokoch same...ale keď treba ešte pomôžem buď ja alebo muž...