V akom veku vase deti prestali utekat na prechadzkach? Nasa dcerka ma 2,5 roka, a ked ideme po znamych chodnikoch bezi, a bezi. Obcas zastane a pocka, ale vacsinou ine nerobim, a len hovorim, pockaj, alebo bezim za nou. Samozrejme, je naucena a ked je blizko cesta po ktorej idu auta, vtedy ide pekne za ruku. Ale ako som pisala na znamych bezpecnych chodnikoch mi pusti ruku a bezi.
Na znamych a bezpecnych chodnikoch by mi to nevadilo. Dieta potrebuje aj volnost a doveru rodica. Ak pri nebezpecnych cestach poslucha, neriesila by som to
To ti závidím. Náš má 3 roky 2 mesiace a žiadne počkaj, stoj, neplatí. Hocikde, nie len na známych chodníkoch. Som z toho zúfalá, nonstop som vonku v strese. Niekedy sám hovorí že pozor, tam chodia auta, ale keď si niečo zmyslí a uteká, tak ho nezastaví nič.
@foxyfox poznam. Nic nepomahalo. Jeden utekal od 1,5 do 2,5 roka, sam zrazu prestal a zacal posluchat.
Dovtedy len ho dobehnut a chytit.
Pomohlo nastaviť hranice. Príklad : povedz dcére, že ak bude utekať, pôjde hneď domov. A keď neposlúchne, treba ju domov aj hneď zobrať. Hoci nasilu. A aj keď sa to tebe nehodí. Urobíš to 2 krát a na tretí krát ti už utekať nebude, lebo pochopí, že to myslíš vážne a nie sú to len prázdne slová z tvojej strany. A takto je to so všetkým. Inak tento spôsob nám poradila psychologička a u nás to funguje.
Prestanu utekat ked zistia ze prechadzka je blbost co ich iba stoji energiu lebo niekam ides nikam vlastne neprides a ides naspät s prazdnymi rukami. Prestanu ked zistia ze ich to iba zdrzuje od niecoho zaujimavejsieho. Potom ich na tie prechadzky budes musiet tahat
@martinmmartin haha, nie kazdy ma taky nazor ako ty a moj manzel😀😀😀
3r
Do dvoch rokov
Preklep tam je, malo byt UTEKAT