Prva dcera donosena,zaockovana podla kalendara,az na mmr,kt kvoli tehotenstvu sa odlozilo.Teraz ale mam uz 10mesaxne dvojicky,narodene 2mesiace skor,ockovanie amecsivdali odklad.Kedy najlepsie zaockovat?Odklad chcem minimalne do 2r ,zaujimalo by ma kedy je uz imunita dietata taka “vyzretejsia” aj na to ockovanie.
A doktorka čo povedala? Myslím, že toto sú veci čo by si mala riešiť s lekármi. Lebo pri očkovaní si treba zvážiť pre a proti. Pre je to, že čím skôr tým istejšia si môžeš byť, že sa deti nenakazia chorobou proti ktorej zaočkuješ a proti či je ich telo keďže sú predcasniatka na to pripravené.
@ktochytavzite treba sa poradiť so svojim pediatrom....niektorí pediatri tvrdia že čím je dieťa mladšie, tým lepšie znáša očkovanie....napr.v Írsku odporúčajú očkovanie proti rovnakým ochoreniam(očkovanie je nepovinné)ale ich očkovací kalendár je uplne iný,,,,,do 5.mesiaca majú všetky očkovania za sebou čo u nás sú do roku a to čo je u nás v roku a pol je tam u jednoročných....
@mogaa to skor kvoli zaockovaniu,myslim sibze je to blbost ze to take male deti lepsie znasaju,oblicky este niesu take vyvynute a celkovo.Podla mna je dieta lepsienpripravene neskor,ked aj imunita je na lepsej urovni.Pediatricka nam nechava volnubrukuba neurologicka zebickovat mozme uz,ale ja by som predsa len vyckala .
@ktochytavzite ak máš pochybnosti, tak zbytočne neriskuj. máš šťastie, že pediater ťa netlačí. tie očkovacie látky sa už nedajú vybrať a tie choroby, proti ktorým sa očkuje majú extrémne nízky výskyt alebo sa dajú normálne liečiť. ale mnoho nežiadúcich následkov po očkovaní sa už vyliečiť nedá. ☹ (u nás je to "len" atopický ekzém - našťastie ľahšia forma)
podľa mňa záleží od zdravotného stavu a genetických predispozícií - avšak málokto má dostatok informácií o komplexnom genetickom vzorci a nikdy nevieš čo môžeš očkovaním prebudiť.
@ktochytavzite len si daj pozor aby si neprešvihla lebo niektoré očkovania tam majú termíny do kedy sa dajú očkovať....aby ti potom neskôr zobrali dieťa do škôlky aby ti tam nechýbalo nejaké očkovanie lebo už sa nedalo zaočkovať
@mogaa a co take?ved sa mozes dat zaockovat j v 30nape
@ktochytavzite otázka na lekára ale keď chceš vedieť skúsenosti... Môj syn 34tt, odklad očkovania nám výslovne neodporúčala obvodná, neurologička ani v rizikovej ambulancii. Keď nemajú žiadne diagnózy, netreba to odkladať. A ak chceš vedieť akú majú imunitu, treba dat otestovať u imunológa.