V akom veku dieťaťa vás prestalo tešiť kupovať mu oblečenie?

24. júl 2022

Moje dieta ma 1,5 roka. Kym bol male babatko velmi ma bavilo kupovat a pozerat oblecenie pre neho. Nad fotkami oblecenia v online obchodoch som sa vytesovala, a objednavala. Tiez do obchodov som rada chodila a tesila sa z oblecenia pre babatka. A teraz ma maly 1, 5 roka oblecenie uz beriem iba ako nutnost a uz ma to ani netesi vyberat take oblecenie. Maleho milujem, ale radsej sa s nim hram a kupim mu hracku ako oblecenie. A tak ma zaujima, kedy u vas to prislo, ze vas nebavi kupovat oblecenie?

simsalabim
24. júl 2022

Mna to nepreslo a to ma najmladsia o chvilu 17 rokov 🤣

tarra6
24. júl 2022

Keď mi v štrnástich skoro všetko ofrflala.😂

nix89
24. júl 2022

Nikdy ma to nebavilo, kupila som balik od inej mamicky

heleninamama
24. júl 2022

Pri prvých náznakoch puberty sa jej prestalo páčiť, čo som vybrala a začala sa obliekať podľa svojho vkusu a údajnej módy. Dnes vyzerá ako sociálny prípad - nosí všetko veľké, vyťahané, deravé, tmavé alebo naopak obtiahnuté, s holým bruchom... Ak ideme náhodou niekam spolu, kráčam aspoň meter za ňou, aby si nás okoloidúci nespajali.
Vybúrim sa ešte na najmenšom - budúcom prváčikovi.

andrejka1974
24. júl 2022

Jednoducho kupujem od narodenia len to čo treba načo veľa veci

svetlonos
24. júl 2022

@heleninamama no to mas pravdu, ta dnesna akoze moda je des a hruza. Mlade byby nemaju sudnost. Teplaky vsade a tie hole brucha a d
ivne strihy gati, hrozne. Nic proti holemu bruchu pokial by bolo to oblecenie pekne ake nie je.

Autorka 🙂 maly ma dva roky, velmi vela som dostala od sestry a prvy velky nakup som urobila teraz na leto. Uz sa tesim na dalsi a s tymi hrackami sa snazim rozumne, take s ktirymi sa moze hrat cokolvek a nie ken jednu hru. Tiez tie hracky rada kupujem a knihy 😁

ariannazara
24. júl 2022

Ja zo začiatku tiež som kupovala a teraz mi to je úplne jedno ☺️ kamošky mi darujú a toto nosí 🤣🙈

sona96
24. júl 2022

Nikdy som v to nenašla záľubu. Synovi nakupujem to, čo potrebuje, v takom množstve, aby som nemusela prať príliš často. Možno len párkrát sa stalo, že som niečo našla v obchode a kúpila to malému len tak, pre moju radosť.

poslednepogo
24. júl 2022

Mňa to nebavilo vobec, do 1 roka som väčšinu kupila v baliku od baby z rodiny, a teraz behnem do Tesca a kupim čo potrebuje

bororka
24. júl 2022

@heleninamama moja mama tak so mnou chodila 😅 2m od nej som musela ísť 😂

lenka2710
24. júl 2022

Ja mam 7 ročnú a dvojročného a ešte ma to neprešlo 😅 niekedy kúpim skôr pre svoju radosť, malý to ešte nevníma čo má na sebe a staršia, ta sa niekedy vytesuje a niekedy sa na to pozrie s výrazom : mama sibe ti?? Toto si neobleciem 😂
Dnes som jej nachystala overal na ramienka, keď si ho obliekla, kukla do zrkadla a kričí, mamaaaa mne je vidiet prsia 😂😂😂 ale stále ma to baví a vždy keď si idem niečo kúpiť akože na seba, tak prídem s taškami pre deti a sebe kúpim ponožky a gatky 😅

dzulli1980
24. júl 2022

Mňa to nebaví vôbec, beriem to ako nevyhnutnosť ... dcéra je vysoká, chudá ako tyčka do fazule, pol dňa musím stráviť behaním po meste a zháňať, listovať v bazároch, čo jej podľa rozmerov sadne atď. ... a vyberiem možno 1, 2 veci ... istý čas som jej dávala šiť na mieru, no išlo to veľmi do peňazí ... neviem sa dočkať okamihu, keď si bude veci kupovať sama.

x_mery_x
24. júl 2022

Vobec som.nic nekupovala, vzdy mi jedna dobra mamka darovala, len teraz sa uz dlho neozvala, tak neviem co bude maly nosit na jesen. :D

riskoh
24. júl 2022

Mna chuť nakupovať oblečenie akosi neprechádza, syn mal práve 8r,mladší bude mať 2,

jasminka22
24. júl 2022

Moja ma 2 roky a milujem jej kupovat pekne oblecenie, bavi ma to 😊. Ale je pravda, ze tie babatkovske vecicky v malych velkostiach su chutnejsie 😁

evica17
24. júl 2022

Nekupujem už od mala, mam darovane. A mužovi svokra kupovala dlho oblečenie, proste sa nudila a behala po obchodoch. Aj mne skúšala ale ja také veci čo ona kúpila nenosím a tak som ju stopla. Keby som ju nie,mám v skrinky kopu nepotrebných a nekvalitných handier.

ivana11155
24. júl 2022

Keď ako 12rocna sa začala dohadovať že si chce vybrať sama a bez nej nemám kupovať nič.

cecilia29
24. júl 2022

Nikdy m to nebavilo , proste ak viem že niekde deti zomierajú od hladu príde mi skutočne nesprávne míňať peniaze na somariny. Ide.o to že malé deturence si po prvé na.to ani nepotrpia, po druhé tie veci sú po pár hodinách minimálne špinavé , a po tretie nechcem v nich pestovať nejakú lásku k oblečeniu. To neznamená že deti neobliekam pekne. Ale majú toľko oblečenia koľko potrebujú a nakupujem často v bazároch, či nosia po príbuzných. Radšej im venujem svoj čas a lásku. Dali sme prednosť adopcii ná diaľku - máme tak 2 deti zatiaľ. A za nejakých 16 eur mesacne - čo je reálne 1-2 veci z lepšieho detského obchodu - vieme dať deťom v núdzi vzdelanie a stravu na jeden mesiac.

elizabet173
24. júl 2022

v puberte, ked prilis prudko vyrastol a presli sme pol mesta, kym sme kupili nieco, co mu bolo dobre. Radost sa zmenila na nocnu moru, o topankach 47-48 radsej ani nepisem

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alena0305
24. júl 2022

@dzulli1980 dcére skúste pozrieť oblečenie v obchodoch terranova alebo gateshop. Tiež mám veľmi štíhlu dcéru.

kamajka
25. júl 2022

myslim ze to sa neodvija od veku deti ale od poctu. 😁

viestta
25. júl 2022

Bavilo ma to kým sa nenarodil. Potom som sa vrátila k pôvodnému nastaveniu. Kupovať oblečenie je nevyhnutnosť a nikdy ma to nijak nebavilo. Najväčší trest pre mňa je behať po obchodoch s handrami, ale nedá sa tomu vyhnúť. Nakupovať handry cez net ma privádza do zúfalstva.

danica2711
25. júl 2022

môj ty Bože, jednu to nebavilo nikdy, druhú prestalo baviť v x rokoch dieťaťa, treriu to baví stále... proste ako pri všetkých činnostiach, každý človek je iný. Aký vplyv budú mať tieto informácie na tvoj život? Podľa ktorej respondentky sa budeš riadiť?

radkaradix
25. júl 2022

maly ma 3,5r. a stale ma to velmi bavi.. praveze ked bol babatko, nejak som to neriesila, dostali sme kopec veci od kamosiek a rodiny, ponosil 2-3 mesiace a slo sa na dalsiu velkost. Ale tak od 1,5 r. je to moje hobby, prehladavat bazariky a kupovat pekne moderne zachovale vecicky za fajn cenu, z ktorych sa tesime obaja 🙂

lubigabrikova
25. júl 2022

Bud ta to celkovo bavi,alebo nie. Ja otvorene priznavam,ze mna nakupovanie handier bavi. 🤪