V akej polohe spí vaše bábätko?

pivonka01
12. jún 2020

Ahojte Mamicky, prosim o radu.

V akej polohe spi vase babatko? Na chrbatiku alebo vzdy len na poloboku?
Niekde pisu ze len na chrbatiku (kvoli SIDS) a inde zas ze len na poloboku (kvoli zlezanej hlavicke).
Vsade pisu nieco ine a ja som z toho uz fakt zufala (len doplnim, ze SK zdroje su vacsinou za polobok a zahranicne skor za spanie na chrbatiku, tak si vyber...)

Ako ste to riesili vy?

Chcem predist SIDS ale takisto nechcem aby babo malo zlezanu hlavicku. V kazdom pripade planujem babo zavinovat do tenkej bavlnenej zavinovacky (tzv. ulitky), kedze sa mi ma narodit letne babo. Perinku pouzivat nechcem, len ked bude chladno.

Dakujem krasne

rachel36a
12. jún 2020

Moj spal az do roka na bruchu...inak sa mu nedalo, bol nervozny

nikpa
12. jún 2020

@pivonka01 Ked som si s nim lahla počas dňa a bol vedla mna tak som ho nechala aj ma chrbte ale inak nie. Cez noc som ho dávala na bok, raz na jeden, raz na druhý, bala som sa keby začal grcat aby sa nezadusil a takto som mala istou ze by mu to vytieklo z pusy, no ale monitor dychu bol u nas aj tak samozrejmosť.

derdia
12. jún 2020

Pocuj kup si monitor dychu a nechaj spat babo ako chce...moje deti obe spavali na brusku....na chrbte tak mozno do dvoch tyzdnov...aj to skor na boku v perine...na chrbte to nenavideli ...a na brusku spinkali ako babatka😁👍

blumie
12. jún 2020

Ja som polohovala vzdy nabok raz na jeden potom na druhy, kedze moja mala reflux a po kojeni casto grcla. Mala som aj monitor dychu.

romanka_369
12. jún 2020

Ja som moju ako babatko polohovala raz na jeden bok raz na druhy ale asi od 3 mesiacov sa zasadne zosucha a stale spi iba na chrbatiku..otaca iba hlavicku na ktoru stranu chce😁..bude mat 6 mesiacov a ma ju peknu vobec nie zlezanu..

pivonka01
autor
12. jún 2020

Dakujem baby za odpovede 🙂 Monitor som kupila (Nanny), ale ono to vie zachytit aj ked je babatko na boku? Ja som kupila aj taky klin na polohovanie, len sa bojim, ze ked bude babatko na boku, tak to ten monitor nezachyti.

dajana1983
12. jún 2020

Ja by som sa nechať ho späť na brušku ale že fakt bála🤔jedine cez deň keď som vedľa neho,v noci isto nie...drobec spinkava na chrbatiku a ako bolo spomenuté sám si točí hlavičku ako chce a tiež ju nemá zlezanu😁 tiež má reflux ale máme klinovy vankúš,ten sa osvedčil viac než poloha na boku aspoň u nás teda

pivonka01
autor
12. jún 2020

A este otazocka, ked vam babo spinkalo na boku, tak ste ho mali aj pevne zavinute? Netlacila ho potom ta spodna rucicka?

romanka_369
12. jún 2020

Nemala som zavinutu vobec.. Bola v takom poloboku a spinkala pekne..dokonca este balena na siroko s dvoma bavlnenymi plienkami..monitor ju nechcel snimat ked bola malinka neviem preco🤷‍♀️..hlavne ked lezala na pravom boku v noci stale hukal..nemohol byt pod matracom ale na matraci a na nom mala hniezdo a vtedy ju snimal..teraz ako je vacsia je uz pod matracom a vsetko ok👍

majamat
12. jún 2020

moja spala na poloboku koli refluxu a polohu sme v noci striedali po nakojeni. bola v klasickej zavinovacke, ale ruky mala volne, lebo aj tak ich vzdy vytiahla. a monitor dychu zachytil jej dych, zacal nam pipat az ked sa zacala pri spanku viac hybat a napr, sa natlacila na mriezku, mimo podlozky monitora 😀 vyzerala celkom komicky, akoby tomu chcela ujst 😀 aj ked vtedy som sa samozrejme zlakla, ale teraz sa na tom uz smejem.

ivangeline
13. jún 2020

Na boku a na brušku. Syn predtým na chrbte a na brušku od cca4m, kedy sme sa začali nosiť. XD

janna88borin
13. jún 2020

Moje dieta nikdy nespalo na bruchu 🙂 Na noc, tusim, ze vzdy na chrbte, cez den som polohovala na bok. Mala som monitor dychu - zachytil aj spanie na boku. A od kedy bolo doma, nemalo babo nikdy perinku, zavinovacku, ani ulitku

danielahamar
13. jún 2020

Moji spali na bruchu

denkadenisa
13. jún 2020

Môj spinká vždy na chrbatiku, prípadne na boku ( kojim po leziacky a keď tak zaspi, tak ho tak necham). Na bruchu vôbec. A bez zavinovačky, nebalim ho vôbec.

daganov
14. jún 2020

@pivonka01 perinku sme mali len pár dní, nechcel v nej byť a spával na bruchu

bakita24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
19. aug 2020

Prvy na chrbte, druhý na brusku