Dobrý večer mamičky, som čerstvá prvorodicka... Babenko ma 9 dní, no ja som zúfalá... Dám ju ležať na chrbátik a ona za 3 minúty leží na boku, sama. Sa dokáže vytočiť.... Ked ju dám do perinky a výročím ju kus na polobok tak ona dobre nevylezie z tej perinky... Ako ma spať na chrbte mi príde veľmi nespokojná... Ked je na boku a rucky si ešte podloží pod hlavičku... No som v úžase z nej, že je taka aktívna... Nechápem... Ale bojím sa aby si nepoškodila chrbticu, ked bude takto spinkať...
Náš druhorodeny spával na brušku
Ja som maleho polohovala a teda spal vzdy na boku raz na jednom a druhy raz na druhom, koli hlavicke aby nemal zlezanu ale po case sa polohoval sam. Na brusku som mu nedovolila, bala som sa
Moj syn spal vylucne na boku.dcera tuto polohu zas nema rada a spava iba na chrbte.hociako ju napolohujem,aj tak sa tolko vrti az nakoniec skonci na chrbte :D takze davaj tak,ako sa paci babatku.obe polohy su v poriadku 🙂
Syn len na chrbátiku, ale dcérka spávala dlho dlho na brušku s riťkou hore 🙂 Vedela sa už v 2 mesiacoch otáčať na bruško. Mali sme monitor dychu, tak som to neriešila ako spia 🙂 Hlavne, že spali
Zo zaciatku som striedala stale na iny bok aby nemali zlezanu hlavu, nakoniec ale.vsetci traja spali najradsej na brusku.
traja na boku alebo chrbátiku a posledný na brušku /po maminke/
Polohovali sme na bokoch, striedali, aby nemal zležanú hlavičku. Zaspával aj na brušku. Cez deň som ho nechala tak. Ak zaspal na brušku večer, pretočila som ho, keď spinkal, na podložke/perinke, aby som minimalizovala prebudenie.
Moja prvorodená má 5 týždňov, prvé 3 spávala na boku (striedala som boky kvôli zlezaniu hlávky) posledné 2 týždne spí na chrbatiku, aj keď ju dám na bok, tak sa otočí na chrbátik. Na bruško ju nedávam, príliš veľké riziko u tak malého bábätka.
wow... ciperne babo. Nemyslim ze by jej to moho uskodit na chrbticu. Na chrbatik sa odporuca koli syndromu nahlej smrti... poloha na chrbatiku znizuje sance na umrtie, ale ak sa dietatko otoci same, nic nezmozes. Dala by som ale monitor dychu... ak sa nahodou pretoci do polohy z ktorej sa nebude sa vediet pretocit spat.
Nedavaj do perinky, nech sa hybe ak to dokaze. Davaj spat do vaku. tak sa neodkope a zaroven jej bude teplo, ale teraz v lete, kludne iba pizamko.
Na brušku. Neznášal zavinovacku