V akej polohe na vás spí bábätko?

malfea
29. jún 2019

Ahojte. Trojtýždňový syn začal mat veľkú potrebu neustáleho kontaktu, aj počas spánku. Ak je v postieľke, začne mrnčať zo spánku každých 30 sekúnd. Pomáha, iba ak ho máme na rukách alebo položeného na sebe.

Zaujímalo by ma preto, v akej polohe zvyknete späť s bábätkom? Môže byť aj na brušku? Väčšinou ho nechávam tak, ako zaspí pri kojení, teda krížom cezomňa - hlava pod prsom a telo doboku s nohami zavesenými. Na mužovi zas spáva na chrbatiku.

Ďakujem za vaše tipy.

shilla23
29. jún 2019

@malfea je este mooc malicky mozno este ani nepresiel tym sokom ze uz nieje tvoja sucast.. taketo deticky si velmi vyzaduju kontakt a hlavne ak im nieco je.. moj mal od 3tyzdnov reflux tichy a to inak nebol len v zvislej polohe ..satkovala som ho a kojila po sediacky a tiez ani za svet v postielke nevydrzal a aj mi v tej posteli zostal.. pri takych drobcoch sa nedoporuca spanok na brusku kvoli syndromu nahleho umrtia .. ale tym ze ho mate v posteli tak obrovsky pozor hlavne na zaciatku aby ste hp neprilahli popripade aby si nezaboril nostek do niecoho a nedychal vydyvhany vzduch.. moj priatel je akcny ked spi tak malicky bol pri kraji kde bola postielka prirazena ale tym ze mal reflux som sa kazdu chvilu budila zo spanku ci dycha .. no a tiez ako po kojeni zaspinkal popripade som ho za ramienko jemne potiahla aby nebol moc naboku ale skor polobok az lezmo na chrbatiku..

malfea
autor
29. jún 2019

Ešte pre upresnenie, my takto oddychujeme cez deň. V noci je v postieľke alebo iba chvíľu s nami v posteli. Ide mi teda o to, ako máte bábätko uložené na svojom tele, ak ho nechávate takto na sebe si pospať.

shilla23
29. jún 2019

@malfea ahaaa tak kludne bruskom k brusku a ja som tak maleho v pololahu kojila a drzala mu cielko a zaspal oprety o moju ruku popripade na didke spal a ako banan doboku nohy

pininka1
29. jún 2019

Všetky tri deti na brušku resp na boku dcéra spala, stale som ju dávala na inú stranu aby nemala zlezanu hlavičku. Tak som ju aj dojčila, ja som bola vykrutena ako paragraf, ale ona sa najedla a spala ďalej.

albiva
29. jún 2019

@malfea ahoj, dcérka tak spavala na mne prvého 1,5mesiaca. Polohy sa menili aj podľa toho ako rástla a v podstate som ju nechala vždy tak, ako zaspala, keďže som predpokladala, že teda tak jej je príjemne. Vždy bola na brušku. Na chrbte sa jej nepáčilo vobec. Väčšinou zaspavala pri kojeni a teda som si stále vypodlozila lakeť malým vankúšom, aby ma nebolelo ruka, keď jej hlávka skĺzla na moju ruku 🙂 a telo mala tak krížom cez moje brucho. Nôžky mávala zväčša na zabku, tak jej nezvykli visieť, ale ona bola celkovo maličká, takže by jej asi aj tak neviseli. Keď trošku povyrastla, tak sa ukladala na stred môjho tela, hlava medzi prsiami, nohy do môjho lona.

miadi
29. jún 2019

Na tebe ako zaspi tak moze ležat ved to vidiš že dycha. Uplne v hocijakej polohe je to ok

selest
29. jún 2019

Nechavala som ho v polohe na brusku nejak tak ako ked sa dava babo odgrgnut na plece ale hlavku mal nizsie. Ja som sedela na gauci v polosede. Ked bol troska vacsi- par tyzdnov - tak sa mi nejak tak spustil vzdy nizsie skoro na brucho a spinkal tam rozcapeny ako zaba. Maly mal reflux a takto sa mu dobre spinkalo. Jasne ze ked som mala pocit unavy tak som ho radsej vzdy zlozila aj ked ho to velakrat zobudilo. Ale bala by som sa tak zaspat lebo ja ked spim tak spim.

malfea
autor
2. júl 2019

Ďakujem všetkým za reakcie. Už trénujeme 🙂