Úzkosť, strach a plač 4 mesačného bábätka v cudzom prostredí

sasena033
13. jún 2012

maminy potrebujem poradit alebo ak je tu nejaka mamina co sa stretla s nasim problemom.
Malinka ma 4 mesiace od svojich 3 mesiacoch ako zacala pozorovat okolie a viac vnimat snou nemozem nikam chodit kde to nepozna ☹ ci uz je to kamoska novy byt,cudzi ludia...obzera sa a ked zisti ze nie je tam kde to pozna alebo sa jej niekto cudzi prihovori zacne strasny plac doslova ofialovie a slzicky leju potokom dlho mi trva kym ju utisim ☹ a to nehovorim o tom ked zisti z eju ma na rukach niekto iny okrem rodicov a starych rodicov ...je to hrozne s tymto som sa naozaj nestretla aj ked niekam pridem tak si to odplace zaspi a ideme domov ☹ viem ze sa mozno boji ale az tak???spominala som to aj pediatricke ta len povedala ci s anieco nezlakla,ale myslim ze nie 😖 normalne rozmyslam ci nema nejaku poruchu a ci stoho postupne vyrastie alebo to bude este horsie 😖 dakujem za nazory

tea333
13. jún 2012

deti prezivaju aj obdobia uzkosti, ktore pominu. aj nas syn mal fazu, kedy sa bal cudzieho prostredia, cudzich ludi.
teraz je to uplne naopak. najlepsia rada je asi nenutit, zbytocne ju nevystavovat stresu, ale nechat ju opatrne sa zoznamit s okolim. to sa robi najlepsie tak, ze dieta budes nosit (v ergonomickom nosici typu manduca, ergo..tvarou k tebe, cize na teba telom nalepenu) alebo v satke. dieta sa citi isto a bezpecne a od mamy postupne skuma vnemy okolo.

lucita79
14. jún 2012

aj naša plakala ked sa jej niekto prihovoril a na ruky ju cudzi ani nemohol zobrat.a ked nevidela moju mamu alebo sestru dva dni a prihovorili sa jej tak plakala o dušu 🙂 ale po piatom mesiaci sa uplne otočila a je z nej uplne ine dieta.naša potrebovala len čas a sama sa osmelila 🙂

jarabica123
16. sep 2012

@sasena033 Ahoj, no nasa malicka ma tri mesiace aj trityzdne a presne toto iste som u nej spozorovala ja, bojim sa uz aj niekam chodit, hned ako prideme niekam napr. na navstevu, oci vyruti, obzera si to tam pozera, a ked sa jej este niekto prihovori, koniec, ide sa domov:( Mamina mi vravela, ze niektore deti su velmi vnimave, sice by to dieta malo zacat vnimat az okolo siesteho mesiaca, ale asi su nase deti troska popredu, ze vtedy su velmi naviazane na matku, a mozno sa aj nasi drobci tazsie adaptuju, no snad to prejde, pretoze musime chodit aj medzi ludi, nie len doma byt zatvorene

pimpilla
20. sep 2012

Ahojte, moj malý má 6 mesiacov, presne ked mal 4 mesiace, to isté robieval, bál sa každého okrem mna a ocka ☹ dokonca sa bál aj starých rodičov, na ruky ho nesmel nikto zobrat 😒 teraz je to už omnoho lepšie, na chvílu si ho može rodina zobrat, ked sme u nich, u nás doma už ho može hocikto, takže sa to polepšilo, fakt to potrebuje čas 🙂 dokonca sa už aj na zopár cudzých ludí pousmeje, záleží ako mu je kto sympatický 🙂 takže to určite prejde, chce to len čas 🙂

dejna20
8. nov 2013

@sasena033
@jarabica123
Baby, zmenilo sa uz cosi s odstupom casu? Ja mam teraz 4 mes co robi to iste.

sasena033
autor
8. nov 2013

@dejna ano zmenilo urcite ona velmi vnimala ked bola taka malinka vsetkeho sa bala a po case sa to stratilo a teraz by isla aj s ciaganom 😉

jarabica123
8. nov 2013

@dejna20 Ano zmenilo, uz nema problem🙂) Isla by aj s cdrtom, takze neboj, urcitesa to zmeni🙂

dejna20
8. nov 2013

@jarabica123 tak super, lebo v nedelu sme boli u svokrovcoch a tam boli svagriny s detmi, vsade piskot, jakot a maly reeeeev, svokra si ho vzala na ruky - reeeev najvacsi. ked sme odtial odchadzali tak v aute reval uplne upenlivo, chuda male. doma sa usmieval ako leco.
vcera som bola u svagriny, ta ma jedneho syna, tak toho uz dako rozdychal, ale ze ideme na kavu, v kaviarni sme boli v takej miestnosti, kde nikto iny nebol, ale bolo tam pritmie, tak reeeeev najvacsi.

jarabica123
8. nov 2013

@dejna20 U nas si ju tiez nik iny okrem mna a muza nemohol vziat na ruky, a strasne sa bala ked nejake ine dieta skriklo,alebo vrieskalo, vtedy mala taky strach a tak strasne plackala, neboj,urcite to prejde,len je na teba naviazana a boji sa o maminku🙂)