Už dva týždne v noci nespíme

21. sep 2021

Prosím, pomôžte mi🙏 Ja už nevládzem a neviem koľko ešte takto vydržím. Už druhý týždeň sa dcéra (19mes) začne budiť o 1 ráno a dokáže potiahnuť aj do 6 rána.
Vodičku, cikať, didu, zas cikať, vodičku ,... potom sa zdá, že už zaspáva, zrazu začne kopať, smiať sa, spievať,...začnem ju škrabka, aj hodinu ju škrabem, už som celá happy že spí, v tom sa začne smiať, menovať všetkých koho pozná, chce skákať, behať (Samozrejme nedovolím)
Niekedy už zasvietim a nechám ju nech robí čo chce, ale nijak to neovplyvní fakt, že skôr ako o 4 znovu nezaspi (v tom lepšom prípade)
Zuby to určite nie sú, nič ju neboli. Jedine, môže sa jej ťažšie dýchať, občas trošku chrape.
Už jej ani nedám didu, lebo poviem, že mliečko uznl nie je- nemá s tým problém, aj tak vymýšľa.
Ráno po takej noci vstane o 8
Zaspi

autor
21. sep 2021

Zaspí znovu o 11:30-12:00 a spi 2,5 až 3hod
Cez obed vzdy toľko spala, noci spala pekne, zvykla sa budiť 1-2x na mlieko.

syslik81
21. sep 2021

jeden a pol rocna uz by mala mat ako taky rezim ... zobudi sa skontrolujem ak je ok zhasnem a idem spat .. chvilu pomrnci ponudi sa a zaspi ... ak okolo nej lietate a skacete tak jasne ze spat nebude sak ma zabavu

autor
21. sep 2021

@syslik81 👏👏👏ďakujem za radu
Moje dieťa má režim úplne perfektne nastavený. Píšem, že sa budi v noci posledné 2 týždne.

vanda323
21. sep 2021

@syslik81 Ahoj, presne viem čo autorka opisuje..naša 21 mesačná toto robí tiež...ale stým že ja všetko zhasnem a ona začne nie plakať, ale kričať a ťahá má.za vlasy.manzela.skrabe...a.krici kričí kričí aj dve hodiny v pohode mňa už od stresu až žalúdok boli

dollyzv
21. sep 2021

Nemá nejako viacej zážitkov,menej pohybu cez deň za tie posledné týždne? Nejaké zmeny okrem toho budenia?

vanda323
21. sep 2021

Ahoooj, viem čo prežívaš...to isté mám.doma.je to hrôza...som unavená veľmi k tomu tehotná..a ešte dve ďalšie detičky....

oblecenie99
21. sep 2021

Môj tiez takto vyvadzal v noci, bol síce mladší, ale bol schopný o tretej ráno chodiť za nami s loptou v ruke. S odstupom času si myslím, že problém bol v tom, že sme pristali na túto "hru" a pre mňa bolo jednoduchšie sa s ním radšej pohrať, ako ho v kuse ukladat do postieľky a potom vyberať a ukladať Myslela som si, že robím dobre, že aspoň ho trochu vysilím a skôr zaspí.. Bol to omyl 😀 Potom to už v noci nerobil, ale na druhej strane chodil hrozne neskoro spat.Pomohlo iba vydržať to obdobie, resp. v auguste sme boli s nim u našich na dedine, kde bol non stop vonku na dvore, čerstvý vzduch, veľa pohybu a skutočnosť, že sme ho unavili viacerí (iné to je, keď som na neho celý deň sama) cez deň urobili svoje a o deviatej už spí ako zarezany.

tomasko27
21. sep 2021

Ahoj moja toto robila tiež.Ona ale tak 4 dní za sebou každé 3 týždne to robila
Večer zaspala v pohode tak ako zvykla zaspávať a pred polnocou sa zobudila a zaspala po 3-4 hodinách,skôr nie, nič nepomohlo.Zo začiatku sme ju nosili a uspavali na rukách ale aj tak nezaspala skôr ako po 3 hodinách.Nechala som ju hrať sa, rozprávky sme nepúšťali a potom sama prišla,ľahla a spala do 8-9hod, niekedy zaspala ráno o 6 a ja 6:30 vstávala k starším deťom do školy.Bolo to o nervy,ona sa hrala a s mužom sme driemali a striedali sa v sledovaní že čo robí.No mladší syn keby to robil tak jeho by som sa bála nechať sa hrať a v kuse ho nasledovať lebo on je nevyspytateľný,on by aj vonku šiel.
Neporadila som ale viem aké to je.
Vyrástla stoho,robila to keď mala 2-3r,teraz má 5 r ale nestalo sa ešte že by spala celú noc v kuse a v kľude, ešte občas v noci buntosi.

syslik81
21. sep 2021

@vanda323 2 rocna s vami v postely? bud si to chcete ulahcit a z jej izby ju presunite k vam alebo je s vami stale a tak vyzaduje vasu spolocnost .. proste nie a hotovo bud v izbe a spi .. ano znie to drsne ale dieta skusa a ked dovolite hold chce viac a viac ..

autor
21. sep 2021

@vanda323 ďakujem
Ja nechápem, čo to je spankova represie ci co do kelu?
Ja aj odídem z izby, zhasnem jej ale nemám to srdce nechať ju revat.

@dollyzv rozmýšľam, ze presne tie 2 týždne ma nove obdobie, cely deň sa na všetko pýta,, čo je to", na každú vec chce odpoveď aspon 10x , nestačí jej povedať,,to je zastavka" ale musím jej rozprávať čo je to zastávka... hrozne veľa otázok, všetko ju zaujíma, ... myslíš že je to tým? Ako to ovplyvniť ?
Pohybu ma.az až, na vzduchu sme doobedu 2hod, poobede aj 3hod, keď prší sme na terase, alebo v gumakoch a prsiplasti.

autor
21. sep 2021

@tomasko27 presne takto je to u nas, cez deň sa s nazim s nou dospavat
Cez víkend mi pomôže muž.
Fakt o nervy. Len ona sa ani sama nezahra, keby aspoň to, ze nech sa hra a ja spim 😄

vanda323
21. sep 2021

@syslik81 Ja viem že máš pravdu..ale ona brucha na dvere a kričí a vkuse šak to susedia mi už povedali že sa.museli presťahovať z izby kde.mame spoločnú stenu že sa to.neda vydržať

autor
21. sep 2021

@syslik81 * v posteli , keď už chceš rýpať
Mas deti? Ak nie, tak sa prosím viac nevyjadruj. Aj tak sa uz radšej nevyjadruj. Kto ako spi so svojím dieťaťom, teba je do toho veľké................

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
21. sep 2021

@beata_k Heej si zlatá 🥰 Ďakujem

syslik81
21. sep 2021

ano mam dieta .. a nerypem len vzjadrujem nazor . ale ka si takto podrazdena aj pri dietati potom je uz pricina jasna 😉 toze ta hned kazdy nelutuje ale dovoli si napisat aj to co si mysli a co mozno aj sam zazil neznamena ze ide priti tebe .. kazdopadne ty si uz mudra az az

1katus1
21. sep 2021

To prejde u nás to trvalo cca 3 mesiace začal ccav 22mesiacoch a skončil teraz v 25. Spi s ním ak môžeš ja som nemohla lebo ešte mám staršiu tak som zas musela byť s ňou . Mne pomohla len káva a veľa studenej vody piť to má vždy prebralo po cca 3 týždňoch si telo zvyklo

autor
21. sep 2021

@1katus1 3 mesiace!!! Pomoooc😅
@syslik81 rypes
Ani jeden tvoj príspevok nijak nikomu nepomohol

vanda323
21. sep 2021

@syslik81 Veď nebude taká...píše že 2 týždne už nespala, ja ju chápem lebo ani ja riadne nespím a cez deň nemôžem..mám ešte ďalšie deti a povinností...takže je to náročné , ak ty povieš že proste uložím zhasnem a.ok dieťa spí..tak ti chcem oznámiť že není dieťa ako dieťa..ale to asi vieš nechcela som tiež byť zlá na teba alebo čo len už som tiež vyčerpaná a mám pocit že ma nikto nechápe

tomasko27
21. sep 2021

Moja sa hrala,ale aj tak to nebolo spanie pre mňa aj keď som driemala,po 4 takejto noci som ráno vyzerala ako keby ma prešiel tank.No keby to robil najmladší tak by som sa hrala s dinosaura mi v noci.Len ja som to odsledovala že keď mal nastať spln mesiaca tak vtedy približne to robila len u vás je to v každú noc

tomasko27
21. sep 2021

A spí cez deň, alebo vstáva neskôr poobede?
Ja som najmladšiemu musela zatrhnut cez deň spanie,lebo mladý pán by spal aj do 16-17 hod a potom večer 23hod a on ešte ani počuť o spaní.

lenka2710
21. sep 2021

Aj moja mala také obdobie, mohla mať zhruba 15-16 mesiacov, zobudila sa medzi polnocou a 1 hodinou a bola hore do 5-6 rána, potom dlho spala, zas nechcela spať poobede, uff až mi je zle, keď si spomeniem na to obdobie! Trvalo to tri mesiace a prešlo to, ja som normálne s takou nechuťou chodila spať, normálne mi bolo do plaču lebo som vedela, že spat vlastne ani nebudem 🙄
Aj sme jej posúvali spánok, hoc sme ju dali spat o 8 večer, alebo sme ju nechali do 10 hore, proste vždy sa budila v rovnaký čas! Bolo to hrozne, modlím sa aby také obdobie nemal aj teraz mladší, bo to už asi nedám 🙏

tomasko27
21. sep 2021

@lenka2710 Presne ani nemáš chuť si ľahnúť, lebo vieš čo zase bude.Moja má už 5 r ale aj tak spí dosť zle.

nikpa
21. sep 2021

A keby si skúsila jej skrátiť tie denné spánky? Aspoň kým sa to nočné budenie neupravi. Keďže píšeš že je to len dva týždne a asi to začalo tak zrazu tak to niečo spôsobuje, treba zistiť čo. Nezmenilo sa niečo u vás? Môže to byť aj banalita pre vás dospelých ale deti su veľmi senzibilne. V horšom prípade je to len jeden z ďalších spacích návykov ktoré ako prichádzajú tak aj odchádzajú, menia sa a treba to len vydržať 🤷 Náš malý mal tiež všelijaké fázy, raz spal ukážkovo, inokedy hučal v noci ako nepríčetný, vtedy mal nočný des, proste prešli sme si všeličím. Alebo skúsiť dať spať do vlastnej izby, keď začne vykrikovať a vymýšľať, prísť, pomojkat, uložiť a zase odísť. Ale nedovoliť prevádzať štýlom piť, cikať, jesť a podobne. Lenže tu narazíte asi na to, že bude robiť krik, jedine čo pomôže je len vytrvať. Ale to je ťažké, nie každý rodič to zvládne. Tak keď nič iné aspoň veľa trpezlivosti 💪 raz ju to prejde.

angel993
21. sep 2021

@syslik81 a čo keď spí 2 ročné dieťa s rodičmi v jednej posteli? Môj 2 ročný syn spí stále pri mne, v noci, keď sa preberie sa len prituli a spí ďalej. Čoskoro pribudne bábätko, a neplánujem syna dávať preč od seba. Myslím že každý rodič si to zariadi tak ako mu vyhovuje.

lienka9
21. sep 2021

Mozno je to uz na nu vela cez den..skratte denny spanok na hodku,max 1,5hodiny.ak je cez den dostatocne unavena aktivitami mohlo by to pomoct 🙂 treba skusat cca tyzden ci to zaberie.proste natvrdo zobudit z obedneho spanku

ankare
21. sep 2021

Aj môj starší mal také obdobie. Má 6 rokov a dosiaľ zle spáva. Teraz mám 14 mes. syna a len trpnem,kedy on začne ponocovat. So starším som si aspoň mohla cez deň pospať, teraz sa musím postarať o staršieho.
Podľa mňa musíš len preckat,kým to obdobie prejde. Predpokladam,že ich mozog sa búrlivo vyvija a možno to takto v noci spracuva a niektoré deti citlivo na to reagujú.
Držím palce!

1katus1
21. sep 2021

Ak môžem poradiť daj si kávu a na 20 minút so ľahni ak môžeš vtedy najviac zaberie aby si bola fit. Ale neboj nemusí to u vás tak dlho trvať. Skús si odsledovať podľa fázy mesiaca. U nás keď je spln tak je najhoršie to aj staršia dcéra má nekludny spánok

srferreira
21. sep 2021

Ja si myslim, ze je to len obdobie. Ked sa vela pyta, pocas dna tak prijme vela informacii, pocas noci jej to mozok spracovava a preto je stale aktivna. Ono to prejde a nabehne na svoj rezim znovu. Len treba vydrzat a nenastupte na tu jej hru, lebo si na to zvykne. A place vela z postielky? Lebo ak nehuci, pohladkat, skontrolovat a dobru noc. Nie je plac ako plac. Ani ja nenecham vyrevat, ale ked len tak mrnci aby dal o sebe vediet. Nejdem ani do izby.

autor
21. sep 2021

@lenka2710 presne tak ako píšeš, ani spat nemusím. Keď nejdem s nou o 8, tak sa nevyspim.
@nikpa nie nix sa nezmenilo, ... vlastne... poobede spáva v spalni, pretože sa sused buduje a cez deň robia veľký hluk. Jedine to. Ona sa aj teším, ze spi v mamkinej ockovej, ale občas je z toho zmätená. A ešte ti odbobie prišlo, ze sa stále pýta na všetko co je to.
Cez obed spáva do tej 2, pol 3, čo mi príde ideálne. Keď som ju zobudila pár krát skôr, alebo ju niečo zobudila, bola protivna cele poobedie. Naozaj. Musí sa vyspať a vstať sama, inak je mrzuta.