Uspávate vaše bábätká cez deň? Ako?

7. júl 2021

Ahojte, mám malú dcérku, bude mať dva mesiace. Som v tomto úplne nová, stale a učím, zisťujem čo a ako. Žiaľ mliečko nemám, tak sme na umelom.
Večer ju uspavame okolo 21:00-22:00, to vydrží do 2:00 potom sa napapa a hneď sama pekne zaspinká. Potom sa budí okolo 6:00. Niekedy po tomto rannom papani ešte spinkame do 9:00.
No a tu nastáva problém. Od tohto času už spí veľmi málo cez deň. Niekedy kľudne vydrží aj do 17:00 byť hore, no má pomedzi to také mikro spánky. Večer je už potom niekedy trochu zlostna ale tak nečudujem sa jej. Myslela som si, že cez deň nebude potrebovať tak uspavat ako na večerný spánok, že keď bude chcieť spať tak proste zaspí, ale asi to tak nechodí, ako to máte vy? Ako uspavate cez deň?
Spí mi veľa v noci, čo myslíte, má to vplyv? Ďakujem

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieladugard
7. júl 2021

Všade som čítala, že čím viacej spia deti cez deň, tým viacej a lepšie v noci.. Nosič, kočík, biely sum a dudel, alebo spia na mne. 4 týždňové dvojičky. Dcéra, teraz už 2,5 ročná, do tých 6 mesiacov vždy zaspala po každej fľaši.

marrydreamkas
7. júl 2021

nasi v tomto veku doobedu zaspali v postielke, syncek zaspava sam od narodenia a dcerka na rukach, a poobede spali vzdy v kociku.vecer isli spat okolo 19tej.a teraz maju 20 mesiacov a cez den spia iba raz a to v kociku za kazdeho pocasia.

nikpa
7. júl 2021

Moji raz zaspia bez problémov, inokedy musim natrasat na rukách, čičikat, hompalat v kočíku. Je to individuálne, každé dieťa je iné, tak isto sa im zvyknú meniť návyky. Čo funguje teraz, zajtra už nemusí. Treba len ,,počúvať,, potreby bábätka a vydržať aj keď to je niekedy náročné, všetko je to len dočasné.

ivangeline
7. júl 2021

Nemusis doslova uspavat ak je pokojne dieta ale urcite priprav 3x denne priestor pre spanok.

fiafia
7. júl 2021

To by muselo byť zázračné dieťa aby na všetky spánky zaspalo samo.😁 Uspávala som na rukách a v kociku ale nestalo sa,že by nezaspala. U mojej platilo čím horšie spala cez den o to horšie boli noci a čím viac bola unavená o to horšie zaspavala.

bazalka1
7. júl 2021

No cez den sa najhorsie uspava 😅. Moja v tom mesiaci spavala prvy spanok vonku v kociku, druhy doma primne...a potom zase kocik aaaa satka a som skakala na fitlopte. To ma casto zachranovalo bo moja tiez nebola spavec. Casto aj doma som drncala na chodbe ked bolo velmi skaredo vonku....skusala som ju dat aj na balkon v kocari ale to sa mi budila lebo potrebovala stale pohyb 🥴 pevne nervy zelam...
Na nete su aj hocjake tabulky kolko by malo take babatko spat cez den. Je to ale len informacne....moja podla nich voooooobec nesla 🙈😅
Ked skus este pozriet stranky ako lepsispanokbabatiek alebo prosimspinkej...tam su tiez dake rady ako uspavat😊

elizabet173
7. júl 2021

ja by som jej už po tom rannom jedení o 6,00 urobila deň, odostrela, odišla zo spálne, píšeš, že niekedy ešte zaspí. Možno by dlhšie spala pred obedom, poobede a navečer, keby už ráno nezaspala. Ja som uspávala tak, že som položila do postieľky, ľahla som si vedľa (mala som ju prirazenú k posteli), hladkala som po chrbátiku, po hlávke, držala za ruku, šepkala. Zaspával tiež až okolo 21,00-22,00, spal do tej 5,00 až 6,00, potom okolo 8,30 tak hodinu, po obede aj dve, tri a ešte pol hodinu, hodinu okolo 16,30-17,00

andreatytler
8. júl 2021

Tvoja dcerka uz pekne nabehla na rezim den a noc... To je dobre. Nadalej pokracuj v nocnej rutine co mate. Mliecko davaj len 1-2x. Ak sa zacne budit castejsie, snaz sa len uspat bez jedla. Ale posunula by som uspavanie na 19:00 a budicek na 6:00. (Podla mna ma teraz skutocny budicek o 9:00). Spanok pred polnocou je najzdravsi a tak nech ho ma co najviac. A aj tebe dobre padne, ked budes mat vecer volny.
Vobec nema prilis vela spanku v noci. Ma to optimalne. Podla knih by mala spat 11 hodin v noci a 4 hodinny denne (plus, minus 1-2 hodiny).
Ked sa rano o 6:00 zobudi, tak budte hore 1-2 hodiny a pozoruj ju ci zacne zivat, suchat si oci/usi, alebo zacne mat cervene oci alebo nos. Ked toto spozorujes, zacni uspavat, presne tak ako ked uspavas na noc. Nas syn vydrzal rano velmi kratko a cim viac postupoval den, tym dlhsi musel mat cas bdenia.
V 2 mesiacoch sme mali takyto rezim. On sam si ho urcil. Ja som len sledovala kedy bol ospaly a vtedy som zacala uspavat. Napil sa mlieka z flase a ja som ho drzala v naruci sediac v kresle. Nehojdala som (iba ak mal velmi zly den). Sam od seba nezaspal nikdy... Bol len viac a viac unaveny a nervozny. Je len velmi malo deticiek co nepotrebuju pomoc pri zaspavani.
Budicek: 6:00
Prvy spanok: 9:30 (2 hodiny)
Druhy spanok: 14:00 (1-2 hodiny)
Vecerka: 19:00 (cez noc mal 2 krmenia)

simona92101
8. júl 2021

@andreatytler @autorka presne tak ako pise Andrea to bolo aj u nas.tak isto som nazoru,ze ak dieta vstava o 9,ist spat o 17tej a potom o 22:00 je veelmi dlhe rozpatie. Skus to posunut,aj ranne vstavanie aj vecierku.

lenka2710
8. júl 2021

Ja som malého do cca 11 mesiaca uspavala v kočíku, vždy keď som videla ze sa mu chce spinkat dala som ho do kočíka a išli sme na prechádzku, takto som mala odsledované na začiatku tri spanky, potom dva a keď už začal spávať len raz na obed, dala som fľašu, ľahla som si vedľa neho na posteľ a zaspal! Ale staršiu som uspavala na rukách hádam aj do dvoch rokov! Na každé dieťa platí nieco iné 🤷‍♀️

livka283
8. júl 2021

Tak isto vidíš na drobcovi, že už je nervózna, očká ako pomlčky, neexistuje, že také malé nespí skoro celý deň, ale ako píšu, každé bábo je iné,moja staršia zaspala len v kočíku a teraz synator po umelom mlieku len v postieľke od 2mes.na brušku.Spievame, hladkame po chrbatiku... Nemá malá bolesti bruška alebo iné trápenie? Môj malý spí ešte pravidelne, vydrží hore Max 2-3hodinky a noc prespí celú, máme 6mes.

luckalucka5718
8. júl 2021

Mám 3mesačnú a pomáha zvuk vysávača. Zvyknem tak hodinku je hore a potom sa napapa a pustim zvuk vysavaca a na rukach ju uspavam niekedy sa aj prechadzam pritom zaspi na pol hodinu hodinu niekedy aj to je nieco

silvus138
10. júl 2021

Ahoj mám 2,5 mes chlapčeka a náš režim: 19:00 kúpanie, masáž,mliečko, 20:00 spánok nočný, spí do 4:30-5:00 bez prestávky 5:00 mlieko a spí 6:30 kakanie a zaspí 7:00-7:30 umývanie zadocku, prebaľovanie, namastim ho, preoblečieme z pyžama, cvicime na brušku, na fitlopte, knižky a mliecko a spíme do 9:00. Potom vstávame hrá sa s hrazdou, ja raňajky, na bruško, čítame knižky... varím, upratujem atd, o cca 11:00 ma mliecko a zase spí, 12:30-13:00 ideme von, spí v kočíku a potom doma je s manzelom, niekedy ho on vezme von a mám čas na seba. A zase kúpanie ... a dokola... 🙂