Ahojte ženy ktoré ste už prestali dojčiť ako ste potom uspavali a v noci douspavali detičky?
@maciak410 tak ja som odstavila postupne,trvalo to 3 mesiace. Dovodom bolo, ze ma dojcenie bolelo, najma to nocne, lebo v noci akoby silnejsie tahal. Dovodom tejto zvysenej citlivosti, bolesti bolo 2.tehotenstvo, o ktorom som este nevedela, ked ma to uz bolelo. K odstavovaniu som sa odhodlala, ked mal syn skoro 18 mesiacov, to som o 2. tehotenstve vedela asi tyzden. Zacala som odstavenim v noci. 1. noc som na to syna vopred nepripravila, co bola asi chyba. Zobudil sa, ja som mu cici nedala, povedala som, ze mamku to boli, tu ma vodu, ale nechcel, plakal, dali sme teple mlieko, nechcel, nakoniec sme dali mlieko s medom, kusok poplakal, zaspal, bolo to asi 3x v tu 1.noc. Vsetko to bolo ale z pohara, flasu sme vobec nepouzivali. Vecer pred nocou c.2 som mu vysvetlila, co bude a preco, zvladli sme to ovela pokojnejsie a lepsie s mlieckom s medom. To sme davali asi prve 4 noci, potom len ciste mliecko a postupne sme presli na vodu, vsetko len z pohara, potom po par tyzdnoch prespal celu noc. Zaroven som rusila aj denne dojcenie, ostalo len pred obednym spankom. Par dni po zaciatku odstavenia v noci som uz nedavala ani vecer pred spanim. Dali sme pred spanim mliecko z pohara, umyli zubku a sli spat. Lenze to zaspavanie uz netrvalo 10 minut, ale aj hodinu...najhorsie bolo odstavenie pred obednym spankom, to slo ako posledne, opat uspavanie miesto 10 min, kolo hodiny. Teraz syn bude mat 3 roky, vacsinou uz cez obed nespi, ale ak ano, stale to zaspatie trva dlho...
@maciak410
Moja ma 2,5 roka a pred mesiacom a pol som ju odstavila.
Uspavam tak ,že jej masirujem bruško nejakych 10min (potrebuje kontakt) a potom sa sama prehodi a zaspi.
Pripinam sa,tiež ma to čaká. Mam z toho hrozu🤦♀️