Uspávanie nepokojného 2 mesačného dieťatka

jespera
24. sep 2012

Maminy, poradte, mam syncek ma mesiac aj dva tyzdne, nie je kojeny. Velmi tazko zaspava - podstate ked nespi, mam ho v kuse na rukach - inac plac. A zaspavanie - spi o polnoci a od polnoci iba ruky, na rukach mi krasne zaspi a spi, polozim do postielky a do minuty je hore...Robia toto aj vase deti? Je to iba obdobie ktore prejde? Nechcem aby si navykol na tie ruky....

milka1978
24. sep 2012

@jespera ahoj ... ja som mala ten istý problém .... po nakŕmení mi zaspal drobec iba na rukách a tiež nebol kojený ale na UM ..... a keď som ho položila tak hned začal plakať ... neviem ako tvoj synček či má alebo nemá cumlík ... my sme ho naň naučili a potom spal ..... jedno čo nechcel byť v perinke, je pravda, že bol na ňu aj veľmi veľký takže ruky von a hore ku hlave a tak spal až do rána ..... skús sa ešte poradiť s pediatričkou či to náhodou nebude aj z UM .... či mu náhodou nerobí v brušku šarapatu a potom tak nepokojne spí .... ak to z UM nieje tak jednoducho si vytrpieť a nechať ho plakať .... on sa po chvíli tak unavý, že zaspí aj sám a bez hojdania ... ja viem, že sa veľmi zle počúva detský plač ale ak sa chceš v budúcnosti aj Ty vyspať tak trocha plaču len prospeje ... prajem veľa šťastia 🙂

tinki
24. sep 2012

@jespera a čo ak si zvykne na ruky? Ja som svoju na rukách uspávala do roka a čosi..Sedela som na posteli a ju som mala na rukách a keď zaspala, dala som ju do postielky..Ona spokojná aj ja spokojná..
Ale teraz k problému..Môže mať reflux..skrytý reflux..To znamená, že ak sa napapá, tak mu môže jedlo dráždiť pažerákovú trubicu a to ho možno aj štípe. Skús ho dlhšie držať na odgrgnutie vo zvýšenej polohe.
A keď sa budí po položení do postielky, tak ho skús dať spať na bruško..Nemusíš sa báť. U nás to bola jediná poloha, v akej mi malá spala do pol roka..Nezadusí sa, neboj..

kaja73
24. sep 2012

@jespera ja som mala oboch synov takych-pri prvom som to riesila rukami-nevedela som ako inak to riesit-tedy net nebol ani ziadne informacie a na rukach som ho uspavala do vyse 2 rokov 😲 .
Druheho syna som zacala zavinovat do tzv.zazracnej zavinovacky-ako mesacneho-kde ma dieta ruky pri tele,je akoby napevno,ale pritom jemne zavinute a malemu to super pomohlo. Naucil sa na to ze zavinutie a vreckovka na ocka -rovna sa spanok-a za 2--3 min.mi takto potom sam zaspaval.
Bez zavinovacky sa len metal,buchal rucickami,plakal a nevedel sa ukludnit ani ked bola jeho doba na spanok. Ked som ho zavinula do 2 minut bol klud a spanok.
Trvalo cca 2 tyzdne kym si to uplne prepojil so spankom.
Ale noseny bol casto-v ergo nosici-len tam vela nespaval-jeho bavilo sa pozerat na svet.

kaja73
24. sep 2012

http://www.maderna.sk/katalog/product/4508/ toto je ono a ked z toho vyrastol,nahradila to obycajna vacsia osuska ,zlozena do trojuholnika,maleho som do nej zavinula a previazala jemne salom. takto spaval do 6 a pol mesiaca.

jespera
autor
24. sep 2012

@tinki prvu dceru som na rukach uspavala do 14 mesiacov - toto mi nerobi problem...len to ze ho polozim a hned sa preberie a ideme odznova - kazdu noc celu noc...

tinki
25. sep 2012

@jespera napadlo ma, že možno nechce byť sám..Možno chce spať pri vás v posteli..Skúšala si?

jespera
autor
25. sep 2012

@tinki ahoj, neskusala som a na toto sa nedam nahovorit v ziadnom pripade, ja to neuznavam aby dieta spalo v posteli pri rodicoch. ale dik za napad.

tinki
25. sep 2012

@jespera chúďa malé...prečo mu to nedovolíš? Moja staršia spala a aj mladšia ak chce, tak spí..A nemáme s tým problém. Čo sa sexu týka, tak ten v spálni praktizujeme málokedy...A neviem, prečo by chúďatko malinké, nemohlo spinkať s maminkou, keď má strach a je mu smutno..

jespera
autor
26. sep 2012

@tinki 🙂 lebo sa bojim ze ho nechtiac v spanku urdiem alebo nieco, lebo chcem mat pohodu v spanku - chcem sa natiahnut a nemysliest na to ci nahodou ho niekde nepritlacim alebo ....a druha vec potom je velmi tazko odnaucit dieta z manzelskej postele ked si na to zvykne. Mladsia mi od 11 mesiacov spi sama v izbe a nedam na to dopustit....Proste ja taketo mojkanie po nociach nemusim, nie dost ze celu noc som hore a este tych par chvil co si mozem oddychnut ....

namarie
26. sep 2012

@jespera ja som si oddýchla až keď som si ju položila celkom k sebe v posteli, prituľkám si ju, mne nie je smutno (priateľ je na internáte) a ona je pokojnejšia.... dokedy sme si ju nevzali k sebe tak bola hore každých 10 min. ... inak niektoré maminy mi tu poradili dať malej do postieľky moje tričko nech cíti moju vôňu, ale ju aj tak upokojí len tlkot môjho srdca...

tinki
26. sep 2012

@jespera myslím, že máš strach zbytočne. Nič by si mu nespravila..A ja som sa tiež vyspala až vtedy, keď som si malú vzala k sebe..Niekedy človek vymýšľa, niekto tlačí dieťatku chémiu, len aby spalo, experimentuje a pritom stačí si ho vziať k sebe a spí spokojne celú noc..A ako vieš, že je ťažko dieťa odnaučiť od spania s rodičmi? Čím je dieťatko pokojnejšie, čím viac istoty od rodičov cíti, tým skôr je emociálne vyspelé a naučí sa samé spať. Mňa vôbec neobťažuje, že moje deti spia v spálni s nami. Staršia spala do 3 rokov s nami v posteli..teda mala svoju posteľ pritiahnutú k našej. Potom som bola tehotná a jej posteľ sme dali na iný koniec spálne a k posteli postielku..Nebol vôbec problém..Mladšia spí v postielke ale do 15 mesiacov spala s nami v posteli, lebo som ju kojila. Potom som ju dala do postielky a bez problémov spí. Ak má niekedy nejakú boliestku a často sa budí, vezmem si ju k sebe na jednu, dve noci a potom ide zasa do svojej postielky. Bez protestov..
A to mám teda riadne šibalky, ktoré celé dni neposedia a len vymýšľajú, čo by mohli vystrojiť.., či pokresliť, zlomiť atď..

Samozrejme, je na tebe, ako sa rozhodneš..Len som ti chcela ukázať, že niekedy stresujeme zbytočne..Pekný dník, ti prajem... 🙂

kaja73
26. sep 2012

@jespera ja som ti pisala o tej zavinovacke,ale teraz chcem reagovat na to spolocne spanie-starsieho syna som si nikdy do postele nedala-mala som to iste zmyslanie ako mas ty-vysledok aj tak som ho do 2 rokov uspavala na rukach,niekedy aj 10 krat za noc, 😖 stale som ho chcela "ucit" spat samostne a nakoniec sa z neho stalo v noci klbko nervov-- a do 10 rokov nevedel byt sam v izbe,mal paniku z noci a samoty. 😢
Druheho syna -toho co som viazala do zavinovacky-som najskor nechaval spavat sameho v postielke-lebo vdaka zavinovacke to fungovala,ale po ockovani v 6m sa to posralo a zacal revavat v noci aj 20 krat,stale sa budil,bol hrozne nepokojny-nevahla som ani sekundu-siel ku mne do postele-vdaka tomu sme sa obaja ako tak vyspali a ked mal 15m zo dna na den,bez problemov nabehol do cestovnej postielky-v drevenej sa buchal- a po tyzdni spania v nej,zacal spava aj sam v izbe-teda dieta co som si dala k sebe do postele,sa stalo samostane na spanok v 15m a dieta co som stale nieco ucila,nikdy som si ho nedala do postele ☹ sa stalo samostane v 10 rokoch-tolko moja skusenost.
Niektore deti proste ozaj potrebuju maminku citit-koza na kozu a ked im to doprajes ,ukludnia sa a vedia sa pomerne vcas osamostanit,kdezto dieta co to tiez potrebuje a nedoprajes mu to,stale mu odopieras uspokojenie jeho potreby-bude dlho nekludne,bojazlive....
Nie vsetky deti potrebuju maminku cititi na tesno pri sebe-to su tie co rodic ani nevie v noci ze ma a nie je problem s ich castym placom a budenim.
Take vedia spat same v podstate hned od narodenie a ich rodic nechape preco si ine maminky dieta do postele daju-nie je dieta ako dieta.

PS-nikdy som maleho neprilahla,neudrela , vyspali sme sa a lahko sa naucil spat sam. 😉

lili235111
9. okt 2012

vyskusaj ho pred spanim zabalit do zavinovacky a potom ked zaspinka tak ho trosku rozbal ale nie uplne,zvykne to pomahatMy sme to robili pri sestre lebo bola strasne urevane dieta a vyzadovala si pozornost a byt stale niekomu na rukach.Ak maleho raz uz vlozis do postielky tak ho nechaj spinkat a nevyberaj ho.