Uspávanie na prsníku

18. júl 2022

Ahojte 🙂

Maminy, určite tu niektoré ste čo ste buď uspavali alebo ešte uspavate na prsníku pri kojeni. Uvažovali ste už nad nejakým iným spôsobom uspavania? Alebo ste už nejaký našli?
Ide o to, že malý posledný týždeň bojkotuje kojenie, akosi ho to už nebaví, nepýta si ale ešte to nevzdávame 💪 má čoskoro 11 mesiacov.
No uspavanie je už o niečo horšie teraz.. zaspaval všetky spánky na cicke a musím povedať že niekedy sa mu zadarilo na ňom zaspať aj za 2 minúty (to bol náš rekord) ale vždy to bolo maximálne do 10 minút a spal, vybrala som a ak sa ešte pomrvil dala som cumlik 🙂
Teraz s ním ležím aj polhodinu a nie a nie zaspať. Celkom ma chytá panika ako budem uspavat teraz a hlavne čo keď sa v noci zobudí vtedy tiež znovu zaspal jedine na prse.

Diik za rady

Určite ho nemienim znovu učiť zaspávať na rukách to už máme našťastie za sebou a nechcem sa k tomu vracať :D

sejbipi
18. júl 2022

Tak ho uspávaš moc skoro. Či cicka alebo necicka, kým nie je unavený nasilu nezaspí. Skús uspať tak ako uspávaš o tom istom čase a ak nezaspí, tak ho nenúť. Čítajte si nejaké knižky, zahrajte sa a skús zas o 20-30minút. V tomto veku sa veľmi často menia bdelé okná (koľko dlho je hore) a všetko sa pomalinky posúva. Aj spánky aj bdelé okná. Dajme tomu možno každý deň-ako rastie vydrží byť hore o 2-3minúty dlhšie ako deň predtým. Za 10 dní to urobí už 30 minútový rozdiel. Samozrejme každé bábo je iné. Teraz je dôležité ho pozorovať

zuzanka911
18. júl 2022

📌

vilma7
19. júl 2022

Dieťatko sa musí naučiť samé zaspať...nemyslím tak, že musí byť sám v spálni.
Ja som tiež uspavala prvého len pri kojení, niečo vyše mesiaca mu trvalo kým sa naučil zaspať sám.
Dcérka to zvládla rýchlejšie. Ale potrebuje to čas. A samozrejme dĺžka uspávania je súmerná s únavou dieťaťa.