Uspávanie dvoch deti

freeja
4. máj 2021

Prosim o rady od mam dvoch a viac deti, ako ste riesili spanok? Moja mala bude mat v case porodu braceka 2r3m, obedny spanok mava okolo 12ej, vacsinou zaspi v kociku po ceste domov z ihriska. Uspat ju doma byva vzdy boj 🤷 rozmyslam, ako sa vlastne riesi taketo spanie dvoch deti naraz, na obed ci vecer, ked je na to clovek sam...ci je to zbytocne riesit dopredu alebo si mam rovno zaobstarat lieky na nervy 😂 dakujem

birika
4. máj 2021

nasa starsia mala 19 mesiacov, ked sa jej narodila sestricka - chodila spavat s "babikou" 🙂 kym som kojila malu, ona pri nas pila svoju flasticku mliecka a potom pekne spinkali obe 🙂

freeja
autor
4. máj 2021

@birika super 👍🙂 takyto idealny scenar u nas ale asi nepredpokladam, aj ked mozno budem prekvapena 😁

martyzpp
4. máj 2021

@freeja tak tu sa pripnem, budem mat medzi detmi tiez 2r a 3m. Nas sice v pohode zaspi v postielke ale lezim na mojej posteli pri nom az kym nezaspi (5-10min). Kde bude vtedy babo? 🤷‍♀️

taga
4. máj 2021

Ja ti neporadim, lebo ja som sediva len ked si na to spomeniem. Mladsi zaspaval v satke a starsi v kociku a chodila som za kazdeho pocasia na pochod. Neskor v posteli, mladsi zaspal pri čítaní knizky (obom som citala) a do pol hod som musela akymkolvek zazrakom uspat starsieho lebo potom sa mladsi budil na prso. Za mna, kup si tie prasky 🤣 (prepaaaac)

deti95060810
4. máj 2021

my sme uspávali 3 deti.... vtedy sme bývali ešte všetci v jednej izbe, a deti sa navzájom budili....Tiež doporučujem zaobstarať si tie prášky....😉

basska_b
4. máj 2021

@freeja Moja mala presne 2 roky, keď sa sestrička narodila. Bola zvyknutá spať medzi 14-16. Bol to veru boj, lebo mladšia just vtedy cez obed nespala resp. spala veľmi nepokojne a uspať starsiu trvalo 30-40 minút, našťastie však bola korona, prvá vlna a tak mi moja mama chodila deň čo deň pomáhať a strážiť mladšiu, kým ja uspím starsiu. Tá totiž odmietala zaspať s kýmkoľvek iným, len so mnou.

Myslím si, že tým, že ti zaspi v kočíku cestou z ihriska, máš svojim spôsobom vyhraté, ale - kupovať kvôli tomu súrodencky kočík? Alebo mať novorodenca v satke? Kamarátka uspavala starsiu v špeciálnej závesnej šatke hacke, ďalšej musel pomáhať manžel, keď bol na HO. Mne tiež muž pomohol, keď bol víkend.

Spadol mi kameň zo srdca, keď 3 mesiace po pôrode, v 2 a štvrť roku, pri uspávani cirkusovala tak dlho, až som denný spánok zrušila. Spievala pesničky, vykrikovala, uspávala som skoro hodinu... večer odpadli obe o 19;00 a mam teraz každý večer nohy hore (od pôrodu je to už 14 mesiacov).

Moja staršia by bola zaspala aj v aute a mam kamarátku, kde je otec na materskej a on dennodenne takto uspáva 2,5 ročného v aute, ale tak to mi príde už trochu moc minat benzín na také veci. No ale moje heslo je parafráza Bismarckovho výroku "Materská je umenie možného."

basska_b
4. máj 2021

@martyzpp Bábo môže byť pri tebe. Na veľkej posteli, alebo napr. v posteľke, ktorú si pritiahnes k posteli staršieho... ja som to takto skúšala, keď som nemala pomoc.

birika
4. máj 2021

@freeja drzim palce 🙂

freeja
autor
4. máj 2021

@taga
@deti95060810 dakujem 😂😂 takze cez den to vidim na tie prasky a vecer liter vodky

lucilaines
4. máj 2021

No ja som prave v tej situacii, sym mal 2r3m ked sa narodil druhy, ten ma teraz tri mesiace a poviem ti tak, kupuj tie prasky 😅za tri mesiace som na to este neprisla, ale podla mna som prisla o tri roky zivota. Maly spi este kazdu chvilu, uspavam ho na prse , starsiemu zatial musim pustat rozpravky, lebo by mi vyliezol na hlavu. A starsi spi po obede, ked mam stastie a spi maly maly, tak nejako zaspi, ale ked je hore a je sedim pri nom s babom na rukach, tak ani za ten svet.

janinah
4. máj 2021

nepamätám si jediný deň,kedy by spali obe naraz,prežili sme,ale ja s odretými ušami /nervami/

taga
4. máj 2021

@freeja aaaa tak vies, ja som ich oboch este skoro 9 mes dojcila 🤣 chces opis, ako sa cele noci na striedacku budili? ja ked si spomeniem, studeny pot ma oblieva, nechapem samu seba, ako som to davala.. ale odmena, teraz zaspavaju spolu s mojou asistenciou ale viacmneej bezbolestne uz 🤣

marytesss
4. máj 2021

žiadne prášky, deckám uvar makový odvar a máš vystaráno (joke) 😂

freeja
autor
4. máj 2021

@basska_b zrusit obedny spanok by bolo tiez riesenie, su aj take dni kedy nezaspi a fici v klude do vecera 😬 kazdemu kto pomaha s detmi, manzel rodicia svokrovci, by som stavala mohylu 😂👍

jana_eyre_2
4. máj 2021

Nerieš dopredu, to príde keď bude bábo na svete nájdeš si svoj spôsob..

Keď som mala tri malé deti, tak som ich občas uspala aj tak že na jednu stranu gauča dcéra, na druhú syn a ja medzi nich som si sadla s najmladším v nosiči a hupala sa 😂😂😂 vždy to nejako šlo..

kate_cs
4. máj 2021

@freeja ja mám doma dve deti presne s 2 ročným rozdielom. Zo začiatku to bol boj. Kým sme sa všetci doma nejako zladili. Deti mi na obed spávali zásadne naopak. Pomohlo, keď som si sadla k staršiemu, držala ho za ruku a zatiaľ dojčila bábo. To som potom preložila do kočíka, aby sa navzájom nebudili, keby niektorý vstal skôr.
Teraz má bábo pol roka a už ma ako taký režim. Po obede uložím 2,5 ročného do postieľky, som pri ňom v izbe a prebalujem bábo a kojím ho, starší zaspí a potom idem von na záhradu uspať bábo v kočíku.
Dá sa to. Len to chce čas a trpezlivosť 🙂

katren
4. máj 2021

@freeja ja mam rozdiel 18 a 15 mes....spavali spolu v surodeneckom kociku 😉 a vecer ame to mali s manzelom rozdelene....on kupal a ja uspavala....pokym dokupal spalo jedno a potom druhe....alebo pri posteli som mala hojdacie kreslo, pokym som dojcila, druhy bol vedla a zaspaval....

freeja
autor
4. máj 2021

@lucilaines
@janinah dobre, tak ja idem rovno na liecenie 🤣

freeja
autor
4. máj 2021

@taga jemine, ja som zabudla na nocny spanok vlastne 🤣 v jednej izbe

freeja
autor
4. máj 2021

@jana_eyre_2 keby som mala tri male deti, zaspim asi ako prva 😁

henka123123
4. máj 2021

Mam rozdiel 2.5 roka a chodia spat spolu na obed aj vecer naraz uspavam

freeja
autor
4. máj 2021

@henka123123 ideal 👍

behulka
4. máj 2021

Šatka alebo nosič je super pomoc 🙂 pre mladšie bábätko, staršie do kočíka. Mali sme aj takú látkovú húpačku zavesenú zo stropu, keď pršalo, veľká pomoc to bola.

sono2
4. máj 2021

@freeja ja naraz
Z počiatku extra kým bola malá veľmi malá rozdiel mame rovnaký proste menšia šla skôr. Ale muž bol už tak neskoro doma, on bol so staršou ja som potom prišla menšiu len položiť na posteľ
Spíme spolu všetci neskôr po roku aj skôr všetci spolu aj sama s nimi
To sa zladiš uvidíš

ukulela
4. máj 2021

@freeja neries. Fakt neplánuj nič dopredu. Poobede možno už nebude spat. Alebo odkvecne doma. Alebo sa jej zapáči spavat s miminkom. U nás je kalamita večer. Ja už som rezignovala. Zaspávajú oddelene do desiatej. Vstávajú o siedmej. Nechápem, ako im to stačí, lebo mne teda nie....

ibrunova
4. máj 2021

@freeja ja som nechtiac naučila mladšieho zaspávať samého, kým som kúpala staršiu, dala som ho do postieľky a zaspal, a potom už stále tak. Takže on zaspal sám, dávala som ho o 19.30,potom sme mali chvíľu samé so staršou a o 20 chodila spať ona.. Fungovalo to, inak si to neviem ani predstaviť, by som sa asi zbláznila, lebo som bola s nimi sama.

mone8
4. máj 2021

@freeja ja mam syna, ktory mal 14m ked k nemu pribudla sestricka. Chvalabohu manzel ho naucil zaspávať sameho, kym ja som bola v porodnici. Spal len poobede a vecer, cca 3m spali spolu, ale to bolo "o drzku", mala sa zobudila cca o 6tej rano na kojenie a to budilo syna,tak som chodila s malou spat do druhej izby. Ale potom sme syna dali do detskej izbicky a spinakal krasne sam 🙂 Horsie to bolo ked dcera mala 10m, manzel v praci a ja sama s detmi, uz nemohla zaspat doobedu ani ku veceru, lebo koľkokrát som ju isla ulozit spat, tak syn sa rozplakal a bal sa, ze som odisla niekam. Dnes ma syn 2,5 roka a dcera 16m a vecer spia spolu v izbicke, poobede este oddelene,nakolko syn vymysla s poobednym spankom.. Ale drzim prsty, nech to nejako zvládnete.Nebojte ss dopredu, mozno vas prekvapia. ☺️☺️

martina1201
4. máj 2021

@freeja ahoj, skús to robiť tak, že mala bude s tebou uspavat mladšiu sestričku a bude jej ukazovať ako má spinkať. Možno sa jej podarí zaspať pritom. Alebo jej kúpte bábiku ktorá bude jej bábätko a bude ju musieť uspavat 🙂.

nikpa
4. máj 2021

@freeja u nás sa to viac menej vyriešilo samé, starší sa stal zrazu samostatnejší 😄

freeja
autor
4. máj 2021

Dakujem za vsetky podnetne odpovede a rady, beriem si z toho teda ze nejako bolo a bude a same sa to spravi a je mi to jedno 👍😂😁 sediva som uz teraz tak horsie to uz byt nemoze