Uspávanie deti

radooo333
24. apr 2022

Zdravím ženy chcem sa opýtať na váš názor a budem vďačný za každý názor.
Kus vás uvediem do obrazu mám priateľku ona má 2 deti dievčatka a ja mám syna spolu nemáme žiadne ale k veci zijeme spolu a mňa veľmi že do kedy je mama "povinná" ich uspavat tj ísť s nimi do postele a uspať ich ja osobne mám iný názor na uspávanie ja hovorím len z vlastnej skúsenosti mne chlapec zaspí sám pustím audio rozprávku lampa a božtek na Celo dobrú noc a idem z izby preč a ja mám čas teda večer pre seba.(pre nás s priateľkou ) .syn je druhak.
A dievčatá jedna je prváčka a druhá stvrtacka samozrejme spia spolu v detskéj izbe dievčatá skúšal som priateľke nejako dohovoriť že do kedy ich bude uspavat atď ale skončilo to hádkou alebo výmenou názorov a momentálne to už neriešim samozrejme skúšal som jej "poradiť" ako som ja naucil syna zaspávať samého v izbea preto sa pýtam na vás nazor že do kedy je to potrebné rešpektujem aj fakt každý rodič je iný.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evita_g
24. apr 2022

je rozdiel, či si k nim každý večer sadne/ľahne a porozprávajú sa, spracujú zážitky, alebo ich uspáva ako malé deti? na to sú už veľké, no... možno ak ich vychovávala sama, príp. mali s exmanželom/partnerom zlý vzťah, vytvorila si s dcérami takéto návyky...

roja01
24. apr 2022

Ja som toho nazoru, ze vecer pred spanim je najlepsi cas porozpravat sa s dietatom o celom dni, ci je spokojne, akych ma priatelov, dozvediet sa ci nie je sikanovane alebo hociako zneuzivane...
Ja som nikdy deti neuspavala, ani ked boli malicke, ale od doby ked vedeli rozpravat som im kazdy vecer venovala cca 1/2h (kazdemu osobitne a iba potom som isla pripravovat na druhy den). Bol to najdolezitejsi cas, najma, ked uz boli vacsi, kedy sa ukludnili a otvorili svoje srdiecka.