Ahojt baby vedeli by ste mi poradiť respektíve ake skúsenosti mate s uspavanim nášho malého uspavame tak ze ho trasieme na rukách alebo v kočíku samozrejme nie moc extrémne ale uz sa to nedá bude mat 9 mesiacov a chcela by som ho naučiť zaspávať samého aspoň sa o to pokúsiť len problém je v tom ze ho nechcem dať nechať vyplakať sa lebo sa vyhadze a som smutna z toho. proces uspávania niekedy trvá az hodinu natriasanie a susuusussu zvuky ktoré ho uspokojujú Dakujem dopredu za rady
nič iného len dať ho do postieľky a nejak mu spievať, čítať no nevyberať ho. isto sa mu to nebude zo začiatku moc páčiť, no ak budeš trpezlivá, tak neboj sa zvykne si zaspávať aj v postieľke
Problém je v tom ze on furt vylieza
Z postieľky rozmýšľame s priateľom ze ten matrac dame nižšie aby nemal sancu vyliezať no postaviť sa bude vediet
ak ho budeš natriasať na rukách tak to ho takto budeš uspávať ešte véééľmi dlho....jediné riešenie je s tým prestať...
čo myslíš,natriasajú deti aj v detskom domove? asi ťažko, však by sa pracovníci zbláznili....
tak to je velmi smutne porovnanie s detskym domovom. Neboj sa raz sa nauci spat sam, ma len 9 mesiacov nie 9 rokov
no neviem koĺko ešte chceš natriasať dieťa, ale samo od seba to neprestane...
my sme si to vyskúšali pri jednej dcére - ďalšia už ani nepoznala zaspávanie na rukách. položili sme do postieľky, dieťa zaspalo samé a mali sme pokoj...🙂
Ahoj môj ma 13mesiacov a urobili sme hlúposť keď sme ho naučili zaspávať vo vajíčku. Maly ma 12kg plus to vajíčko a na rukách zo strany na stranu je to makačka. Jedna mamka mi poradila že to mám nechať tak a sameho ho to prejde.tiež nie som zástanca praktiky nechať vyplakat. Tak sme si ich naučili, tak mame co chceme :D Kúpili sme mu detskú posteľ kde si vyjde sám hocikedy a keď je unavený tak tam nabehne, koti sa ale potom zaspí. Chodí spávať o 22hej a to ma len jeden spánok na obed polhodiny. Keď sa v noci zobudí, len natiahnem ruku a hladkam po brušku a zaspí znova. Hlavne ho nevyberaj a nezapaluj svetlo. 🙂
Este som zabudla poznamenať ze vecer o 19 uz spi s budi sa každé 2-3 hodiny a o 5 definitívne je hore
Neviem ci nemoze byt problém v tom ze ked v noci stane ho nakŕmim 120ml nutrilonom