Dobrý deň mamky
Prosím vás o rady tipy postupy ako naučiť synčeka zaspávať v postieľke. On je zvyknutý zaspat na prsníku s hojdanim. Každý spánok začína tým že ho 5-15mij. Hojdam s cickou v ústach. Uspavam ho len ja priateľ ho nevie uspať. Keď sme u rodiny tak zaspí aj pri babke alebo tete tiež na rukách. Cumlík nepoužívame napína ho z neho. V noci spi pri mne na posteli a často sa pretaca lebo hľadá prsník . Jediná výhoda že nemusím vstávať k nemu. Občas sa mi podarí ho uspať a uložiť do postieľky a spi aj hodinu dve. Ale väčšinou keď ho idem položiť už je hore a plače. Aj dnes som ho 3x tak položila a plakal tak som ho nechala plakať asi 15 min a potom som ho uspala na cicke keď som videla tie unavené červené oči.neviem čo mám robiť ako prvorodička som ho naučila veľmi zle. Pre mňa je to veľmi náročné som veľmi vyčerpaná lebo sa nevyspim dobre a už mám len 48kil a to v tehotenstve som mala 60.
Pozrela som si aj staršie témy ale nepomohli mi žiadne postupy tam nie sú tak vás prosím ak ste to niektorá mala rovnako a podarilo sa vám zmeniť zvyky podeľte sa o to.
Ďakujem 🙂
@ivangeline zle preto lebo nemôžem sa od neho odtrhnúť. Ja už ho nechcem uspavat kojenim ani nosením proste postieľka ľahnúť a spať ako veľa veľa detičiek. to je môj ciel
Velmi skoro. Prave pride separacna uzkost. Zacne sa osamostatnovat. Bez placu to nepojde. Jednoduchsie to pojde,ked nebude vediet,ze si doma. Podla mna to trebalo skor takto ucit alebo teraz pockat a neskor.
Nechcem ti brať ilúzie🙂 najlepšie sa poddať momentálnej potrebe dieťaťaa akceptovať to a ušetriť si nervy, nebude to navždy tak ako teraz. Mozno by dieťatko ešte vedelo zaspať tak, že ležis pri ňom na posteli a kojis ho, odpadne to hompalanie.
Ja to robim dodnes tak, ze si s malym lahnem na manzelskej a popri kojeni zaspi. Ked vidim, ze nespi uplne tuho tak este zopar minut pockam s vzdy ho prenesiem do jeho izbicky a zavriem dvere. Ja som odmietala dieta nosit a cicikat na rukach, sak by som ich mala vytahane ako opica. Mam silnejsiu zbran a tu treba efektivne vyuzit. Skus zmenu, uvidis
"Pokazila" si si to hojdanim. Chapem babo asi plakalo- a tak si pouzila tuto nevdačnu techniku.Bez placu to asi nepojde lebo je naviknute a chce svoju rutinu. Skus ho len kojit bez hojdania- urcite bude protestovat ale 2-3 dni a mozno si zvykne. Ja dam malemu flasu do postieljy a odchadzam a dieta spi. Kojim len rano v noci. No uz som sa poucila a vychytala taketo neduhy. Je to 4 babo tak uz viem co robit/ neribit aby sa mi to nevypomstilo. Drzim palce.
Ďakujem tak aspoň niečo no..už som bola pripravená ho nechať vyplakať v postieľke lebo už mám dosť ale asi by si nezvykol
Napisem ti neskor, teraz idem k dr.
Existuje metoda, ako ho to naucis zapar dni.
Pripomen sa mi pls spravou aby som nezabudla
@joannita ďakujem😮🙂
Napis mi spravu, tam ti to vysvetlim. Tuto nechcem, lebo niektore mamicky sa neztotoznuju s touto metodou 😂
Ja ti neviem prva napisat kedze si anonym.
Dufam,ze nemienis nechat vyrevat svoje dieta do vycerpanosti. To dieta nebude spat preto lebo si ho to naucila,ale preto,ze pochopi,ze nikto sa neozyva ked vola na mamu a chce uspokojit svoje potreby. Si prvorodicka ale nebud taka hlupa a bezcitna ze toto dovolis. Inak v buducnosti maju tie deti velke psychicke problemy,tak si uvedom co sposobujes svojmu dietatu tym,ze ho separujes a nechas ho vyplakat. Moja ma 10mesiacov,od narodenia spi snami,lebo bola neodlozitelna. Presli sme si vselicim-hojdanim na fotlopte,cely den v kociku,kocikovanie po byte,hojdanie na posteli,nocne vresky od 10 do 3 rana…naozaj vselicim. Nebude to navzdy vsetko sa velmi rychlo meni.
8mesacne dieta si este nic nenaucila. Boze to su zas nazory “ako si si ho naucila”🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ nijak, je to malinke 8 mesacne dieta, ktore ta potrebuje, tak zatni zuby a vydrz.
Neboj, bude raz zaspavat aj uplne samo. Bez ucenia.
A ked ti spi vedla teba, naco ho prekladas do postielky, ked tam sa preberie a place?
Nechaj ho spat vedla teba, chapem, nie je to pohodlne, ale ocividne aspon toto funguje.
Toto je len zaciatok. Nehovoriac o tom ze prave vstupujete do 8-10m spankovej regresie, lebo dieta dosahuje vela milnikov…takze to sa priprav na dost blbe spanie. My sme kolko krat aj v noci hore 10x,potom sa vystrieda lepsia noc a zase je zle…+ za 2 tyzdne jej vyliezlo 6 zubov,tvojho tiez mozu trapit zubky… zachvilku budete mat separacnu uzkost a dietatko vtedy potrebuje maminku najviac na svete…este len pridu blbe obdobia,toto je este nic,takze vyzbroj sa trpezlivostou,neries,ze kolko krat v noci vstane a ze sa mrvi a neviem co…dopraj mu to po com tuzi najviac…spat s maminkou a mat ju hned pri sebe…tym ze ho nechas vyplakat uskodis hlavne dietatu a to by si snad nechcela…
@ls56 existuje metoda, kde ukozis dieta do postielky, pomojkas, pihladkas, odchadzas. Dieta zacne plakat. Pi 3 minutach prides, utisis ho, nevyberas ale z postielky. Znova odchadzas. Potom prides pi 5 minutach a opakujes. Ide o to, ze nenechas dieta vyrevat, ale das mu najavo ze si stale tam. Samozrejme je to vhodne pre deti starsie 6m a tdrave deti bez horucky. Alrbo ked dietatu idu zubky a ma bolesti. Vtedy je tuto ketodu nutne prerusit.
Mam niekolko kamosiek, ktore ju aplikovali, deti su uz dospele a nemaju ani omylom psychicke problemy.
Moja dcere trvalo presne 1 noc tejto metody, kym vdaka tomu zaspava bez problemov sama v postielke bez placu a dokonca s usmevom. V noci aj ked sa zobudi, neplace, vidi ze som vedla v posteli, tak si lahne a spi dalej.
Nieje to ziadne tyranie dietata, je k tomu cela studia, ktora sa da stiahnut na nete.
Paci sa mi vždy ako si matky myslia ze 8 mesačne dieťa dajú do postieľky a samé zaspí. HALLO??TO VAZNE?? Je to stále iba bábätko potrebuje mamičku, kedy keď nie teraz???? Proste dieťa si prechádza všelijakými obdobím. Moj vždy zaspával večer sám. Dala som ho do postieľky spal, začal chodiť do škôlky a odvtedy si vyžaduje aby som pri ňom ležala a nemám s tým problém-rešpektujem to. Chyba mu mamka cez deň tak s nim ležím v noci kým nezaspí. 🤗
@ariannazara veru. 9m nosia dieta pod srdcom, doslova, pocuje matkin hlas, tlkot srdca, uspava ho pohyb matky,… a potom sa narodi, na svete je 8mesiacov a uz aby sa dalo polozit a nech spi🤦🏼♀️
@ls56 ty si hlavne precitaj, co a akym stylom pises, navazas sa do mna bezdovodne a mas pocit vitazstva. Trosku by to chcelo sebavedomie potrenovat.
A teraz k veci. Ja to mam nastudovane, moje deti tak zaspavali, temto "trening" trval pri jednom 2 dni a pri druhom 1 den. Moje kamosky takto "brutalne tyrali" deti, z ktorych su dospeli ludia bez nasledkov 🤦♀️😂
Ty ked budes mat nastudovane co je to ten soankovy trening, tak potom tiez rad zene a je jedno ci je prvorodicka alebo tretorodicka. Zjavne netusis o nim nic a odvolavas sa tu na influencerku na IG 🤦♀️
@zuzuliennka1 môj ma už 3,5 roka a stále keď chce pri nom ležím. Nikdy nepoviem nie je to môj chlapček najmilovanejsi🩵a vždy tu budem preňho.
Wtf ženy útočíte tu na nás akokeby som nemala právo naučiť decko zaspávať samé keď už nevládzem ho 10 kiloveho hojdat ukludnite sa nerozpravate sa so svojimi deťmi ale dospelými a cudzími ženami tak trochu rešpektu by neuskodilo
By som chcela vedieť či všetky čo tu mindrujete, ci uspavate tak ako ja 😉
ano, vsetky sme uspavali kadejako, na rukach, nosenim, hojdanim, kocikovanim, moj syn mal obdobie kedy kvoli splnu absolutne nevedel spat, kocikovala som aj o 2:00 nadranom, a vstaval o 4:00,… aj 5 dni za sebou, prvu kavu som si davala 4:30 rano….
si myslis ze si jedina na smrt unavena mama?
mas male 8m dieta, proste treba vydrzat.
@zuzuliennka1 nikto nehovorí že som jedina, chudatko a podobne. Chcem ho naučiť inak zaspávať jednoduchá vec dovidenia
tak ho nechaj vyrevat do odpadnutia😓 ked nemas trpezlivost uspavat.
naucit ho zaspavat same - proste nenaucis, je malicke, potrebuje ta
ale tak tvoje svedomie
@zuzuliennka1 nieje len cierna a biela. Existuje aj nieco medzi tym.
@joannita nezda sa mi ze by autorka chcela skusat aj nieco medzi tym
@zuzuliennka1 ja viem ze ano, pisala som s nou.
Ja nechapem kde ste prisli na to, ze ide dat dieta len vyrevat.
Je neuveritelne aka skryta agresivita je v matkach tuto na MK.
@zuzuliennka1 možno keby ste všetko hned neodsudili tak by moje reakcie nemuseli vyznieť necitlivo
Mvm preco zle. Vzdy v rovnaky cas. Pochodim s nim v nosici,potom si lahneme a dojcime a spi. Doteraz tak fungujeme. Okolo roka uz nebol problem zaspat aj s manzelom,dlhsie ho ponosil ako ja (na rukach) a zlozil,hladkal po chrbte alebo puchal po zadocku alebo este polozil na sebe v sede a hojdal hore dole.. Zaspi. Ma uz 14m. Chcela by som mu dat flasu ale zatial sa nechyta. Inac rano skoe vystihnem cas a zaspi aj bez ponosenia. Nosenie upokojuje.